Сполучливи имитации на маркови парфюми - 45

• 56 696
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
D-frag12, има го в списъците, /които периодично получавам преди пазаруване от Иво от Базар/, от 20.07.2022г.
Правя сложни еквилибристики за да ги кача тук /като картина/, защото като файл не позволява форума. 20.07.2022г. е датата, на която аз съм ги получила тези списъци, а реално те може да са и от по - рано.

Междувпрочем, какво стана с обещаните супер секретни списъци от Рефан?

П.П. За да успеете да прочетете каквото и да е от тези списъци, които качих във вид на картина, най - добре е да ги сейвнете на компютъра си и да ги зумнете. Качеството /горе-долу/ го позволява.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 09:42 от solar_fields

# 466
Някой може ли да каже дали има имитация на Oud tabacco Montale ?

# 467
  • Варна
Междувпрочем, какво стана с обещаните супер секретни списъци от Рефан?
[/quote]
Списъците ги имам на снимка от телефон, малко некачествени, и затова изпратих на Juls18 всичко ново, което липсваше в списъка от форума. Тя го актуализира отдавна.
Който желае, мога да му ги изпратя и на лично съобщение.
Няма тън-мън, пет за четири и едно към кесим при мен.
Казах - изпълних хихихи.
Днес тествах рефанския Crerd Silver Mountain Water.
Касис, кисел цитрус, някакви треви/билки.....много точно отговаря на описаното в пирамидата във fragrantica. Доста по-добре са се справили от аналога на Мартинез, който имах преди време и изпръсках като ароматизатор за тоалетната, беше адски остър.
Тък нещата са смекчени, по-фин аромат, малко по-свеж. Класически-ретро.
Не е обаче мой тип, ще изпръскам 10-те милилитра и дотам.
Който го харесва като парфюмен профил, мисля че ще бъде доволен от рефанската версия под номер 231.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 12:09 от D-frag12

# 468
Днес минах през Елитис, намерих къде са парфюмите на ML и си взех това, което търсих.
С него си приключих есенната колекция и смятам да се въздържа от други покупки, защото не обичам да трупам прекалено много. Предпочитам да докупувам след като изразходвам нещо.
Та, моите похождения за есен/зима 2022 са:
1. Libre на Заг
2. Black Opium на Гиза
3. Olympea на Martin Leon

# 469
Здравейте, влизам да попитам за мнения за Martinez, пуснах търсачката, но не успях да открия нищо съществено?Последните месеци изчетох почти всички теми и като че ли най-много отзиви има за Заг, Рефан и D&P.
И за да не съм само с въпрос ще изкажа страхотните си впечатления от жената в Martinez на площад Македония, онзи ден съвсем случайно минах от там и влязох от любопитство. Отдавна не ме бяха обслужвали толкова мило и с внимание. Чак ми стана неудобно, че губя времето на жената защото нямах намерение да купувам. Междувременно заваля, а тя ми предложи да изчакам в магазина докато премине и да душкаме каквото си поискам ☺️ Пръсна ми от всичко което поисках, дори много бързо се ориентира за вкуса ми и ми предложи аромат към които и в оригинал не съм имала интерес, смятах че ще ми е задушлив 360 VERT MALACHITE. Ама много ми хареса този аромат! Толкова ми хареса, че след няколко часа се върнах и го купих. Нямам представа до колко се доближава до оригинала, но тяхната версия определено ме очарова, много нежен 😊
И толкова ме зачовърка любопитството, че раших да попитам какво е вашето мнение за парфюмите им, все пак сте доста навътре в парфюмния свят, а аз тепърва правя своите проби и грешки ☺️

# 470
  • Варна
Леле, Мартинез са станали вече по 23лв за 50мл. Бяха 17лв, минаха през 19лв, но 23лв вече е доста. Освен ако не е аналог на нещо много скъпо и без алтернатива при други производители......но пак е много.
Аз съм си купувал само по 10лв промоционални на изчистване  Dior Homme Intense, Tom Ford FF, Tom Ford Grey Vetiver и Creed SMW. Много трайни и при попадане на пръстите се усеща, че имат доста масло.

# 471
Snowbell_ ,имам на Мартинез
298  BLACK ORCHID /TOM FORD
299 TOBACCO VANILLE /TOM FORD
293 Fleur de Portofino/ Tom Ford
366 MON GUERLAIN /GUERLAIN

При мен са много трайни и с развитие на аромата. Аз лично съм много доволна. Като нямам представа дали се доближават до оригиналите.
Момичето в нашият град по същия начин ме обслужи много внимателно ,беше много учтива и ми напръска поне 10 блотера от парфюмите за да си избера.
Изключително доволна останах ,защото обслужването беше на много високо ниво.
Момичето ми каза ,че ако имам предпочитания към дадени аромати - цитруси ,плодови ,дървесни да и кажа и ще изберем аромати ,които до сега не съм пробвала.
Ами то с удоволствие да си пазариш от там. 🥰

# 472
Да, вярно е, че са скъпи за подобен тип парфюмерия, но пък точно тизи парфюм в оригинал минава 300лв и в този случай не ми е тъпо да дам 22-3. Имаха промоция 2 за 40лв,което също си е много, а и нямат избор откъм милилитри, но... ако е хубаво направен аналог на попринцип скъп или не откриваем вече парфюм съм склонна да приема положението, като добавя и найстина приятното обслужване, съвсем 😉. Не виждам смисъл да си взема например boucheron или this is her при положение, че се намират за 60-70лв по 100мл в оригинал, въпреки че душнах бушерона от любопитство и от блотера ми се стори добре направен. Другия който ми хареса също е от по-скъпите, а и май не се намира тук, забравих името, но е с капачка козел, попринцип не харесвам нишови парфюми и бягам от тях, но тези ми допаднаха доста. Заведох приятелка, тя си взе на Килиан (не помня кое) и си пръсна Табако ванил, който тя харесва, а аз покрай нея съм душкала в оригинал и версията на Рефан в имитиращите шишенца иии тук видях разлика, Рефанския го имитира по-точно. Версията ма Martinez ми се стори много по-мека и нежна, от другите буквално се задушавам, та за мен е супер така, но ако някой си харесва оригинала и търси аналог ще остане разочарован сигурно.
Друго което ми направи впечатление е, че когато ми пръсна от тестерчето аромата ми се задържа много време (попринцип не задържам аромати), върнах се да го взема поне след 4 часа, ако не и повече, а все още миришеше доволно. Но моят не е така траен, аромата е наред, но трайността е в пъти по-слаба, дали трябва да го оставя да узрее малко?

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 14:57 от Snowbell_

# 473
  • на дъното
Здравейте търся реплика на този парфюм.Гледах списъците,но не видях 🤔или съм пропуснала

# 474
Момичета, видях, че The Moon предлагат спрения Gucci by Gucci. Може ли някой да ми разкаже нещо за този парфюм, ако има впечатления?

# 475
  • Варна
Snowbell ако парфюмът е добре създаден и с много добро представяне, наистина и 23лв не са много като сума. При мен поне всички имат трайност и проекция.
Само че пулверизаторите при всички мои са ужасни - метални, скърцат, заяждат, текат, въпреки по-луксозната визия с лъскавата капачка.
Купувал съм ги преди година от сайта им, може и вече да са сменили опаковането. Това само мога да изтъкна като минус.
Но винаги ми се обаждат и много експедитивно ги изпращат.

# 476
D-frag12 Не са променили това, пулверизарора е ужас голям, мислех че случайно ми се е паднал такъв който заяжда и не разпръсква добре. И не просто заяжда, а много много!

# 477
  • Стара Загора
Последно взех от Мартинез 2 бр за 33 лв, което като чета направо е супер оферта. Взех си Сигничър на Мон Блан и Ла Бел на Готие. И двата са изключително близки до оригиналите. Като трайност Ла Бел ми се задържа доста по-дълго...в сравнение с оригинала, докато другия и в оригинал и в имитацията, като че ли за час-два изчезва. Но ги носих в топло време. Да видим как ще са сега, като захлади.
Като цяло ги харесвам, но трайността зависи от конкретния аромат, според мен. Това и при другите имитационни фирми го забелязвам

# 478
  • обл. Шумен
Зен Сан на Гиза го имам и е страхотен..... Но е ужасно далеч от Пантерата
А, не като нейни заместници...Просто си бях наумила да поръчвам 😆

# 479
  • София
След малка ревизия в парфюмния ми шкаф се оказа, че имам:
Заг-24аромата +8 мострички
Рефан-12
Гиза-12
Парфен-6+4м.
Аристеа-5
Сансиро-1
Оригинални-21
Но имам и списък с още аромати за опознаване. Не знаех, че са се събрали толкова, но все не ми стигат.

Общи условия

Активация на акаунт