Сполучливи имитации на маркови парфюми - 45

• 56 699
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
Емилия, и аз съм опитвала да си правя разни списъци, но за мен лично най-добре е да разчитам на паметта си.

# 451
Зен Сан на Гиза го имам и е страхотен..... Но е ужасно далеч от Пантерата

# 452
  • София
Имам си парфюмно тефтерче, в което си пиша какво имам и как го усещам, и какво още искам. Само сега ще си добавя и тези, които не харесвам. Обикновено си записвам препоръки от тук и след това гледам съставките във Фрагрантика. Преглеждам отзивите и там ,и тогава поръчвам...но пак има такива, които не ми стоят.

# 453
Аз имам един страничен въпрос. Винаги ли, когато купувате парфюм, независимо дали насляпо или познавайки го, го вземате с надеждата да ви хареса? Звучи абсурдно, но аз вземам проби, а понякога и флакони от парфюми, които съм убедена, че не са "моите", но само заради любопитството искам да ги опозная. Даже по-често правя така. В някакъв момент 70 процента от колекцията ми беше все аромати, които не харесвам, но явно нуждата да задоволя любопитството ми е по-силна от нуждата да нося нещо любимо, хаха.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 00:55 от Джуд

# 454
  • София
Аз имам един страничен въпрос. Винаги ли, когато купувате парфюм, независимо дали насляпо или познавайки го, го вземате с надеждата да ви хареса? Звучи абсурдно, но аз вземам проби, а понякога и флакони от парфюми, които съм убедена, че не са "моите", но само заради любопитството искам да ги опозная. Даже по-често правя така. В някакъв момент 70 процента от колекцията ми беше все аромати, които не харесвам, но явно нуждата да задоволя любопитството ми е по-силна от нуждата да нося нещо любимо, хаха.

И аз имам поръчвани от любопитство, въпреки, че съм сигурна на 95%, че не са моите. И когато пристигнат се убеждавам, че интуицията ми не ме е подвела. До сега нито 1 унисекс не съм харесала на себе си...но имам. И за това първо поръчвам възможно най-малка разфаковка и много често само с това си оставам.

# 455
Имам и аз такива поръчки.
Но ги избягвам вече отдавна.
Ако ми е много любопитен даден аромат си взимам мостра от 1 мл-Заг или Нотино.
Така се откриват любими аромати🙂
Гледам да купувам вече само каквото знам, че ще нося и ще ми хареса, и то след сериозен тест преди това.
И въпреки това имам много случаи, в които уж нещо ми харесва, понося го малко и вече не ми харесва, става ми лошо (последно това ми се случи с Чистата отрова на Заг, от която пръснах точно два пъти и подарих на мама).
Или обратното.
Лалето първо не го харесвах изобщо Миришеше ми на прах за пране.
След месец извадих от шкафа, поносих и се влюбих. И го поръчвам често.
С Мон Гарлен на Заг също така. Първоначално не ми хареса, а после оцених красотата му и го изхабих за две седмици една есен.
Прекрасна лавандула с малко ванилия.
Едни от най-популярните аромати, които обожавам са Alien и Crуstal Noir(оригинали). И двата не можах да нося. Единият продадох. Другият 6 та гидина ми отлежава в шкафа.
Като ги усетя на приятелки - кеф, красота разкошни.
Посегна ли към тях ми прилошава.
Много пъти опитвах, давах шансове, разносвах, накрая се отказах да се мъча.
Кристала ми мирише на мръсотия и кокос.
Гучи Ръш си го купих с голям кеф(имах сантимент от тийн годините), поносих два-три дни, пак ми ставаше лошо. Направо непонисим.
И мама не го хареса и замина и той в olx.
Аз имам този проблем с голяма част от парфюмите. Носът ми е много чувствителен. Надушвам всичко, разпознавам ароматите, имам супер добре развито обоняние, което след бременността се засили още повече.
Даже и да се размина с някоя жена по улицата или в компания ми се е случвало да ми става лошо от аромата й(обикновено бонбонен и сладникав тежък)
Особено тежки, сладки, с бели цветя, круша бензоин, ориенталските.
Затова вече много рядко купувам на сляпо. Не си правя такива експерименти.
Нося си китките и това е.
Ориентирам се по пирамида какво ще ми хареса.
Ако е комбинация китки-плодове (касис малина, ягода, слива, ванилия, рози божури, праскови, череши вишни, лимон, фрезия, момина сълза, магнолия, всякакви китки значи е моето).
Поръчвам мострата, тествам, купувам.
Та това ми е системата.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 10:56 от Caroline_Bingley

# 456
  • София
И на мен много ми харесват пробичките на Заг.
Много рядко правя поръчки на сляпо. Обикновено са 10ки или отливки.

# 457
  • Истанбул
Преди години, когато се появи, Angel на Mugler ми беше любим. Има ли някой, който може да сподели коя е най-добрата му имитация?
[/quoteНе знам на Рефан имитацията колко се доближава до оригинала ,но е хубав и много траен.
139. ANGEL / Thierry Mugler
На D&P е много сполучлива и трае до безкрай.Поне така беше преди години.Той им беше един от първите в листата ,даже беше 01 като номерация.

# 458
Взех си 266 на Заг от мъжкия каталог Beau de jour.
  Разкош. Същински. Много ми прилича на Ред Табако , но има различна плътност. Четох му пирамидата във фрагрантика, но върху мен мирише коренно различно. Нищо лавандулово не долавям , нито свежо. По-скоро на отлежало и тежко сладникаво уиски с дървесен привкус

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 18:42 от Мила

# 459
Мила, много яко звучи!
Интересно описание.

# 460
  Разкош. Същински. Много ми прилича на Ред Табако , но има различна плътност. Четох му пирамидата във фрагрантика, но върху мен мирише коренно различно. Нищо лавандулово не долавям , нито свежо. По-скоро на отлежало и тежко сладникаво уиски с дървесен привкус
Това звучи интересно и красиво като аромат.
Определено ,когато правя поръчка ще си взема мостра за да го пробвам.
Пък току виж се сдобия с още един любим аромат на Том Форд. ☺️

# 461
Знаете ли дали има ли сполучливи аналози на Нина Ричи-Нина, Амор, Амор-Кашарел и Булгари Роуз Голдеа?

# 462
Здравейте,
Има ли някъде имитации на парфюмите на JO MALONE?

# 463
Jenny Glow са най-популярните имитации на Jo Malone

# 464
  • Варна
  Разкош.
Хм, никъде не е обявен още, вероятно е съвсем нов. Много ми е любопитен, т.к. имал ретро профил, но стилен и класически.
Записвам си за проверка, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт