Сполучливи имитации на маркови парфюми - 45

• 56 525
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте ,парфюмани!
Видях вчера ,че Мартинез имат нови аромати.
Някой пробвал ли е някой от тях?
454. Erba Pura/ Sospiro
288 Ebene Fume/Tom Ford
337 Fantomas

# 586
  • Варна
Преди месеци бях си взела парфюмчета и малки разфасовки чисто парфюмно масло от Гиза. Парфюмите ги изразходих отдавна, но наскоро открих маслата. И тъй като не ми се мажеше директно с масло по кожата, реших да изразходя остатъка в арома лампа. Ами хора.. няма такъв готин аромат. Целият апартамент ухаеше на парфюм. Смятам и занапред да си взимам такива и да си ароматизирам помещенията. Grinning

# 587
Препоръчайте ми нещо подобно на Гиза, чела съм, че са много добри в аналози на нишовите парфюми. Как е Back to Black na Killian? Загледала съм и UNS64 - L’Ambre des Merveilles на Hermes, защото обожавам ванилови аромати през есента.

За Back to Black не знам, но аз съм голям фен на Амбъра на чудесата. Прекрасен парфюм е и Гиза са го направили майсторски. Няколко дни вече само него нося, отиват му и слънце, и облаци, и дъжд. Точно есенен си е.

Впрочем есента е най-добрият сезон за парфюмите, може да се носи кажи речи всичко (без акватици, може би). Ароматите  се развиват прекрасно и разкриват пълната си красота. Много парфюми ги преоткривам именно през есента.

# 588
Препоръчайте ми нещо подобно на Гиза, чела съм, че са много добри в аналози на нишовите парфюми. Как е Back to Black na Killian? Загледала съм и UNS64 - L’Ambre des Merveilles на Hermes, защото обожавам ванилови аромати през есента.

За Back to Black не знам, но аз съм голям фен на Амбъра на чудесата. Прекрасен парфюм е и Гиза са го направили майсторски. Няколко дни вече само него нося, отиват му и слънце, и облаци, и дъжд. Точно есенен си е.

Впрочем есента е най-добрият сезон за парфюмите, може да се носи кажи речи всичко (без акватици, може би). Ароматите  се развиват прекрасно и разкриват пълната си красота. Много парфюми ги преоткривам именно през есента.

И аз съм на това мнение за есента.
Ако и времето е дъждовно още по-прекрасно се развиват.

# 589
Амбъра на чудесата прилича ли си с Еликсира?

# 590
За моя нос има прилика, да. Една идея е по-мек, женствен и сладък от Еликсира, но сладостта му е добре балансирана. И двата носят един и същ вайб - топли, елегантни, луксозни, отличаващи се. Еликсирът обаче си го представям и върху мъж, и според мен ще стои много секси, докато Амбъра - не. Водят го унисекс, но за мен си е дамска сладост.

# 591
Сега минах през Мартинез и ми предложиха две Insomnia.
Едната старата, за 62лв., която ми дойде прекалено тежка и сладка.
За другата казаха, че е нова, 104лв!!!.
Според продавачката и двете не били имитации, а техни си парфюми.
Втората много ми хареса, но 104лв няма да дам.
Някои може ли да каже, реално ли е тяхно произведение или е "взаимствана".
Ето тази:

# 592
Говореше се, че първата имитира Черния фантом на Килиън, а новата Ерба Пура.

# 593
Ох, само чета за тази Ерба Пура, но така и не съм я пробвала.
Просто името и ми създава идеята за тежък, тютюнев аромат. Grinning
А тази Insomnia Ritual е наситен, но някак свеж.
Ще видя тези дни да намеря къде да я пробвам. Simple Smile

# 594
  • Sofia
Erba Pura  е по-скоро цитрусов аромат със сладост, която идва от ванилията и някаква остра нотка. Не е свеж и лек, но не е тежък. Интересен е. Като по-мек вариант на Кирке, ако това ще те ориентира.

# 595
А има ли добра имитация от стандартните (Рефан/Заг....)?

# 596
Аз не обичам тежки и много сладникави парфюми, и Ерба Пура много ми харесва. Моята е на Заг, на Martin Lion също е хубава.

# 597
  • Sofia
Моят е на Martin Lion. Не познавам оригинала,но много ми харесва.

# 598
В Ерба Пура, както и в Кирке, освен плодове има и много мускус, който на някои кожи избива като потна нотка. Ама буквално си мирише на пот. Аз се опарих така - от капачката вълшебен аромат, а като пръснеш на кожа става друго. Пробвайте ги задължително на кожа.

# 599
За мен Ерба Пура е... отрова. Непоносима отрова. Но не отричам, че е много, много различен и запомнящ се.

Общи условия

Активация на акаунт