Сполучливи имитации на маркови парфюми - 45

• 56 752
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Наскоро открих забутан в един неизползван несесер  наливен парфюм купуван преди 20 години.Оказа се Alien и колкото и да е странно нищо му няма, аромата си е хубав.

# 271
  • Варна
Ехее, не съм писала от 3 теми насам Grinning
Видях, че сте споменали увеличението на цената. Днес минах през Рефан, но трябваше да взема капсуловани малки парфюми за мен и за приятеля ми... 48лв 🤦‍♀️
- 022. YSL Black opium illicit gree
- 260. BOSS ORANGE/ HUGO BOSS
Хубави са, спор няма, но за тази цена.. направо сърцето ме заболя. Май ще се пренасоча към друга парфюмерия.

В допълнение - взех малки разфасовки на Зара
Femme – Hipnotic Poison Dior      
Twilight Mauve - който не знам кой имитира, но е прекрасен.
Всъщност и двата на Зара са прекрасни. Да, хубави водички са, нетрайни, но пък в малък размер в чантата е идеално.
Преди си падах по тежките, наситени парфюми. Сега сякаш леките водички ми харесват повече. Но все така търся дълготрайността

# 272
  • Пловдив
Имах една Ескада Taj Sunset в шкафа. Не го бях пробвала с години. Миналата седмица си пръскам - една кисела гадна нотка. Мисля, че и за аронатизатор няма да става. Имам го от 2011, значи 11 години и вече е за боклука.

# 273
48 лева... Уау. Не се шегуват родните фирми. Наистина вече оригинал ще е все по изгодно да се закупи. Освен ако не говорим за нишов парфюм с цена от 600 лева, останалото може да се намери на прилични цени по сайтовете. А ако се намери тестер цената съвсем пада. Най-новия Гучи Gorgeous Jasmine е 119 лева за 100 мл. Няма го наливен, но с тези цени и вдигания изглежда направо евтин за оригинален парфюм, най-новия на пазара. А и трайността със сигурност ще е по-добра от тази на Рефан. Върху мен особено капсулованите траят не повече от 40 минути. Отказах се да ги взимам като ги направиха от 12 на 16 лева. А преди бяха 10 лева преди мноогоо, много години. А пък преди съвсем много години Рефан бяха страхотни, евтини и трайни. Само спомени са това сега.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 08:56 от Lale_Lili

# 274
Момичета /и момчета/, какво ви е мнението за MMZ парфюмите ? Какви са по произход ?
Как са като качество, някой ползвал ли ги е? Защото имат интересни неща...

Колкото до Рефан, Мартинез, Themoon и др...Мисля, че цената им е предимно СПЕКУЛАТИВНА.
Сан Сиро са изключително качествени парфюми и вижте цената им:
https://sansiro-bg.com/product-category/sansiro/%D0%BC%D1%8A%D0% … 1%8E%D0%BC%D0%B8/
Баргело също са много качествени парфюми, ето ви цена /за 2 броя!/:
https://bazar.bg/obiava-34487345/parfyum-bargello-po-porachka

# 275
gabrielle kak e - 022. YSL Black opium illicit gree  като трайност и аромат?
Усеща ли се смокинята?

# 276
На MMZ съм ползвала Gray Vetiver - Tom Ford. Ами не беше лошо направен, но така и не ми стна ясно как си формулират цените. Още тогава преди 2 години ми се сториха съмнителни заради това и защото продавчката се хвалеше постоянно че те си слагат някакви тайни съставки за да са им по-трайни и излъчващи парфюмите. В магазина от който купувах ММZ и се водеше техен представителен имаше ментета на Том Форд и Армани Приве, които продавчката всячески се опитваше да ме убеди че са оригинали (става въпрос за презентация с кутия, бутилка и тн.) и аз страшно много се издразних от всичките тези 3 глупости, които описвам и повече не пазарувах от тях. Основно ме притесняваха техните "тайни" есенции с които подсилвали парфюмите. Ами мерси, но предпочитам да знам какви химии си слагам върху кожата и да има някаква регулация законова, защото всичко това все пак влиза в огранизма и тн. А те с малка фирма и не ми се вярва всичко да им е изрядно, особено като видя шефа на каква мутра прилича от 90те замръзнал във времето. Също така като пръсках от парфюма ми оставаше гаден жълт слой по кожата, който от никоя друга наливна парфюмерия не съм получавала, така че още една червена лампа ми светна.
Относно самия парфюм, беше сравнително траен 4-5 часа. Само те го предлагаха тогава и затова го взех от тях. Повече не съм пазарувала и не смятам да пазарувам от там.

# 277
  • Бургас
Как 48 лв,капсулованите по 24 лв ли ги направиха?
Ами...да си ги ползват.
По-добре оригинал без опаковка/тестер...
Императрицата имаше вчера трайност над 12 часа,4 пръскания.
На Рефан след 5-6 часа няма никой.

Сан Сиро са хубави,да.Във физически магазин в Бургас са 15 лв,не е толкова зле.В Елитис не знам по колко са,не ми се и ходи.
На Заг май също много поскъпнаха парфюмите,100 но бяха към 30+ лв с шише.
Мерси.
Май ще купувам по-рядко парфюми,но оригинали.И без това 100 мл са много голямо количество,а и имам бая запаси,както казахме,се и развалят понякога.

# 278
  • София
От ЗАГ 100мл. с шише и кутийка She Wood ми излезе 29лв.

# 279
  • Deutschland
И Заг май са се оляли.
Моят капсулован Либре на Рефан  е 18 лева и то от морето, където цените по презумпция са високи. 50 мл е. Иначе ми показаха списък само с 6 парфюма, 3 от които ги нямаше налични. Предлага ми Good girl, викам не, мерси. После Скандал, това било хита. И третия Либре, та взех него, колкото да не съм капо.

# 280
  • Варна
gabrielle kak e - 022. YSL Black opium illicit gree  като трайност и аромат?
Усеща ли се смокинята?

Трайността не е кой знае какво, поне този аромат върху моята кожа. Все още не съм го разносвала, но така на ръката ми има осезаема трайност максимум 2 часа.
Но не мога да не кажа, че ароматът е много красив. Има си го типичното Блек Опиум усещане, но с една допълнителна сладост отгоре. Вероятно е заради смокинята. Леко ми напомня и на Скандал ако трябва да съм честна. Не съм подушвала оригинала, но тук освен смокиня със сигурност има и силно изразена ванилия/карамел. Отначало е стипчив аромат, но после следва един сладък воал. Според мен много красиво ще се развие при по-студено време, вятърът ще го прави прекрасен и ще носи уют.
И въпреки това, тези 24лв за 50мл ми дойдоха твърде шокови... Преди едва прежалвах 16-17лв Rolling Eyes

# 281
  • Пловдив
YSL Black Opium Illicit и в оригинал за мен не е траен. Много бързо изчезва и трябва да си завря носа в китката,за да го усетя.

# 282
  • Deutschland
Идвам от Заг. Буквално са се оляли. 23 стотинки на мл парфюм

# 283
  • Варна
Не знам за каква опаковка или серия на Рефан цената е 24лв. Ако е наливен 50мл със 100 капки(което излиза 20лв) и нов флакон(4-5лв), е възможно. В неделя бях на техен щанд и 50мл бяха в техен стъклен флакон 18лв. Но им трябват поне 30 капки още, за да са с добро към много добро представяне, което си е още 3лв. За много добро към отлично са необходими вече 50 капки.
Наистина вече си заслужават имитации само на нишови или висок ценови клас дизайнерски аромати при тези повишения на цените. Поне при Рефан и ЗАГ мога да си купувам съвсем малки количества за тест и после колкото сърце, съвест и бюджет позволяват. Smile Stuck Out Tongue

Фрау С, при мен във Варна ЗАГ още от февруари месец са на 0,26лв на милилитър. 23 стотинки им беше старата цена. Флаконът си го нося аз. Но и в сайта им пълнител 50мл струва 12,50, така че не се различават много.
С тези 23ст. си на промоция хихихи!

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 12:06 от D-frag12

# 284
Мисля, че Иво от Базар още държи старите цени на Заг Зодиак.
Скрит текст:
На MMZ съм ползвала Gray Vetiver - Tom Ford. Ами не беше лошо направен, но така и не ми стна ясно как си формулират цените. Още тогава преди 2 години ми се сториха съмнителни заради това и защото продавчката се хвалеше постоянно че те си слагат някакви тайни съставки за да са им по-трайни и излъчващи парфюмите. В магазина от който купувах ММZ и се водеше техен представителен имаше ментета на Том Форд и Армани Приве, които продавчката всячески се опитваше да ме убеди че са оригинали (става въпрос за презентация с кутия, бутилка и тн.) и аз страшно много се издразних от всичките тези 3 глупости, които описвам и повече не пазарувах от тях. Основно ме притесняваха техните "тайни" есенции с които подсилвали парфюмите. Ами мерси, но предпочитам да знам какви химии си слагам върху кожата и да има някаква регулация законова, защото всичко това все пак влиза в огранизма и тн. А те с малка фирма и не ми се вярва всичко да им е изрядно, особено като видя шефа на каква мутра прилича от 90те замръзнал във времето. Също така като пръсках от парфюма ми оставаше гаден жълт слой по кожата, който от никоя друга наливна парфюмерия не съм получавала, така че още една червена лампа ми светна.
Относно самия парфюм, беше сравнително траен 4-5 часа. Само те го предлагаха тогава и затова го взех от тях. Повече не съм пазарувала и не смятам да пазарувам от там.
Благодаря за отзива. С това с "тайните съставки".... Simple SmileSimple SmileSimple Smile освен да те уплашат и откажат, друг ефект не вярвам да постигнат...Като така наречените "парфюми с мисия"... Simple SmileSimple SmileSimple Smile От които нямам намерение да си купя, именно заради опашатите лъжи, които ги придружават...
Цените...цените са СПЕКУЛАТИВНИ, както казах. Самият факт, че ВСИЧКИ ЕДНОВРЕМЕННО си ги вдигат, говори за "картелно споразумение" помежду им....
И на фона на това, изпитаните сайтове за парфюми се напълниха с по - бюджетни предложения от когато и да било. Напоследък и Ейвън ме радват с добри неща...Но при тях пазарувам не от физически дистрибутор, а от дистрибутори, които продават в Базар БГ. И нещата са на половината от каталожната цена.

Общи условия

Активация на акаунт