Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 39

• 67 560
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
Скоро писах за пудрата на Авен. Ами не, и тя не е "моята". Стои доста суха, а пише, че е за много суха кожа. Отделно и доста жълтее.

И понеже явно моят фаворит си остава Ла рош позе Толериан Ле тейнт - медиум, искам да питам дали някой знае негов аналог или с какво ще го заменят от фирмата? Спрели са го и не се открива никъде, за съжаление.

# 241
Emocija, съветвам да прочетете темите назад- ФДТните на Ланком (повечето) оксидират, така че си трябва проба на кожа. И докато аз изглеждам като индианец с Lys Rose, на Вас може да стои добре- зависи от дълбочината на тена и най-вече подтона на кожата. Има ужасно много информация по темата от Agent Provocateur назад.

Дами, всички, нали знаете как търсих светия граал и си имам топ на препоръки и (обичайно спряни от производство) любимци за всичко? Споделяла съм вероятно стотици. Обаче го намерих. Намерих Граала и днес нищо друго не си купих, нямах интерес и да пробвам.
Гучи, защото що да е евтин, ми взе акъла. Кожата ми е суха, още повече зимата заради трет, киселини и климат. Имам си яки пори, имам си чат пат пъпки, лющене и мелазма. Имам белези от акне. Себум-никога, но се потя под мустак. Gucci fluide de beaute е най-естествения продукт, който съм ползвала. Ако търсите озаряване- не е за вас. Ако искате нещо мазничко, хидратиращо и напомпващо-също. Матов е и при мен изсъхва до чувство на чиста, суха, подхранена кожа. Завършека е абсолютно незабележим мат, нанася се чудесно с всичко, но е най-красив с гъба. Играе си добре с всякакви кремообразни и пудрени продукти, не се събира в бръчки и не подчертава пори и неравности, напротив. Покритието е средно и ако се наслои до пълно просто не е толкова красив, губи му се ефекта ‘кожа’, но не става тежък. Хубав, хубав ежедневен ФДТ, който стои на кожата до сваляне. Освен това не е чак толкова безбожно скъп като разби други ‘дизайнерски’ изпълнения. Всъщност продуктите на марката за кожа нито са посредствени, нито са просто Ок в красиви опаковки- досега с пудра, руж и основа нямам греди. Не ми се носи друго, но ще си изредя новите попадения върху физиономията тези дни, за да покажа какво искам да кажа с това, че е прекрасен.
Има един кусур- с цветовете е трудно, нанесен суоч изглежда доста наситен, а изсъхва малко по-светло и неутрално, докато поне в моите два цвята на суоч са наситени и топли (към оранжево) цветове, така че ако ги видите на живо препоръчвам тест на лице. Много, много ми харесва и нямам търпение да пробвам и да го смесвам.
Качвам се, че никой не пише…
Снимката е правена с IPhone 14, а който има по-скорошен модел знае колко гадно се вижда всяка точка с тая гад…
Няма да пипам наситеност, филтри и осветление нарочно.

И зумнат

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 13:28 от NiaV

# 242
Много добре знам аз какъв детайл се вади дори от стар телефон при клоузъп, та освен да ти честитя Светия Граал и да се посмея приятелски по твой адрес Simple Smile Ти не миряса, докато не пробва всичко де се казва ФДТ по света, но наистина е прекрасно усещането да се погледнеш в огледалото и сам да си пратиш целувка. Върви ти на теб на Гучи, а опитвала ли си дали ти върви и на (бранда) на Лейди Гага Grinning

# 243
Не съм, ама ще го пробвам.
Гледай сега, това, че съм харесала Италианеца (явно на там си ме тегли), не означава, че няма да пробвам всьо друго на пазара. Друго си е да си имаш мазило за всеки повод, нале…

# 244
Аз съм много доволна от Fit Me на Мейбълийн.

# 245
Друго си е да си имаш мазило за всеки повод, нале…
Абсолютно! Дали ще е мазило, червило или патъци, важно е да ни носи удоволствие (а за някои жени очила/чанти/шалове/парфюми, всяка с приоритети си)!

Хайде, и аз ще си призная каква я свърших наскоро - след като се залюбихме силно и страстно с CDP Matte, закопнях (или да го кажа по-добре - загриза ме любопитството) по CDP THE FOUNDATION. И сега следва най-смешната част - хем го искам, хем не ме кефи новия дизайн на буркана му! Патова ситуация Wink

Всеки нормален човек, разбира се, ще каже "бе ти луда ли си, какво те интересува дизайна на буркана, ако те радва продукта!?!" Но аз съм Телец, за мен е важен и проклетия буркан и още повече ме радва дизайна на стария буркан. Та въпреки, че всичко сочеше, че преформулирания ФДТ ще е малко по-добър за мен от старата формула аз обърнах света да си намеря нов, запечатан буркан в срок на годност от старата в моя зимен цвят. И намерих Grinning И съм едно доволно, мучащо Теленце...

И понеже още не съм съвсем зимна се налага да си го смесвам със летния матов цвят, но им признах, че са направили хубав продукт. Не чак толкова хубав, колкото парите, които му искат, да не вземе да ми се поведе сега някой по акъла Grinning Предупредени сте! Ама красив!
Скрит текст:
Ето това е старата опаковка:

A това е новата:

# 246
Хихи..разбирам те, ама и двата буркана са яки.
Затова сега пазиш стария и после пресипваш в него от новия.😅

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 00:19 от ДХ3

# 247
Мен отново ме хванаха лудите и заглеждам Armani, моля за някакви коментари и впечатления🤞🏻😘

# 248
Какво точно на Армани - аз върнах не толкова отдавна едно Армани в магазина. Не беше лош, но чак пък толкова хубав също не беше. ФДТ като ФДТ.

Ето този не успя да ме задоволи Wink
Armani Beauty Power Fabric + Longwear High Cover Foundation SPF 25

Затова сега пазиш стария и после пресипваш в него от новия.😅
Направо ще впечатлявам внучките с това колко засукана баба имат Wink

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 00:30 от Agent Provocateur

# 249

Тези заглеждам

# 250
Ще се чудят баба им дали пази ФДТ от 2015г 😅

# 251
PS Но не искам да те разочаровам или да звуча грубо, Кенди - опитай и си реши сама! Нито моето мнение е меродавно, нито кожите ни еднакви! Все още имам остатък от Armani Luminous Silk - много красив финиш има, ама много, но на моето лице издържа има няма 3-4 часа... но ще му намеря хватката как да го удължа! Смесен със ДУ не стана.

PS А, аз ще съм като Лиза Елдридж - колекционерка на стари червила и грим Wink

PS Има доста прехвалени продукти, които са ми били интересни, но никога не съм ги купувала заради опаковките им , които не са ме радвали :roll_eyes:

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 00:40 от Agent Provocateur

# 252
Агент, другарко телешка, Айде с ръка на сърце кажи ФДТ в буркана на Де По дали е добър продукт за теб ако игнорираме буркана. На мен не ми хареса и ме хвана ядец за парите, което не ми се случва често. Обикновено преглъщам и си казвам, че може би е за друга кожа. Та може и с това да е така. При мен оксидира в чуден оранж + застана на прелестни петна. Обаче имам най-старото издание, още като бяха 3-4 цвята.
Пробвай тубичката на марката. Хайде, пробвай я 😁😎.

# 253
И да си я изстиска в бурканчето 😅

# 254
Ний, и мен ме заболя сърцето като като установих, че ми хареса Grinning

Сега вярно е, че "чист" не съм го носила и го смесвам 60:40 с матовия засега и го слагам над родния му праймър. Също така е вярно, че го матирам и с пудра, както е вярно, че нямах почти никакви очаквания да легне добре на моята кожа, но нито ми оксидира, нито ми изчезва, нито го усещам на лицето, нито ми се полуразпада около носа, което се случва и при най-прехвалените продукти след 8-10 часа носене.  Щеше ми се да е една идея по-покривен, признавам. Обещавам сега като ни ударят студа и климатиците и се изсуша като стафида и почна да го ползвам самостоятелно да си кажа пак. Знаеш, че нямам задръжки да оплюя и най-претенциозния продукт, както не се притеснявам да се посмея за своя сметка Wink Ще си кажа!

И да си я изстиска в бурканчето 😅
Като ще метна някой буркан по теб Grinning Присмехулник такъфф Grinning

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 15:56 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт