Астрология - 22 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 31 337
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Не съм ползвала тази точка, тъй като използвам в анализите си по-важните херметични жребии от елинистичната астрология. При ръчно изчисляване на Бхригу Бинду човек може да се обърка, ако следва същата логика като при западните мидпойнти или жребии. Сещам се, че имаше такава дискусия във фейсбук страницата на астролога Анатоли /Ведическа астрология/, дори беше направил отделно видео с разяснения за тази точка. Доколкото се сещам, програмата Джаганатха Хора я изчислява, както и някои други сахами – жребии.

# 166
Не съм ползвала тази точка, тъй като използвам в анализите си по-важните херметични жребии от елинистичната астрология. При ръчно изчисляване на Бхригу Бинду човек може да се обърка, ако следва същата логика като при западните мидпойнти или жребии. Сещам се, че имаше такава дискусия във фейсбук страницата на астролога Анатоли /Ведическа астрология/, дори беше направил отделно видео с разяснения за тази точка. Доколкото се сещам, програмата Джаганатха Хора я изчислява, както и някои други сахами – жребии.

Да, гледах видеата му , но доколкото разбрах ,си противоречи , защото в едното видео казва,че се  брои от Луната към Раху ,а в следващото , само от Раху .

Броено от Луната към Раху ,мп при мен
е в съвпад със Земята ми и   работи .
Ще пробвам със споменатата от теб програма , благодаря 🌹

# 167
Програмата го смята автоматично, не е нужно да се мисли и да се изчислява на ръка.
Аз просто исках да разбера логиката и алгоритъма, но тя не е като при жребиите в западната астрология, при които обикновено участват Асц. и две планети (сигнификатори).

# 168
На мен ми я изчислява програмата.
Трябва да кажа, че колкото пъти съм сверявала, винаги е изключително показателна.
При мен на 200% има точност.
Много голям ориентир ми е, когато задълбая за професия/занимания/ обстоятелства и начина, чрез които човек ще минава за осъзнаването за смисъла на живота, за целта на нашия живот докато сме на Земята.

# 169
Здравейте, моля за едно мнение по - компетентните от Вас...

Става дума за жена 28г. която се интресува от професия свързана със слава, известност.

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 18:20 от Ст. Николов 725525

# 170
Нито една тема от наталната карта не се разглежда по този начин.

Ако искате да получите що-годе адекватен отговор, сложете натална карта с данни. Името можете да скриете.

Изброените аспекти, особено минорни и с транссатурнови планети, нищо не значат и не са определящи за кариерата, професията и статуса.

# 171
Здравейте, според лунния календар този месец, коя дата е подходяща за изследване с пълна упойка (колоноскопия)? Благодаря!

# 172
Имам питанка отн изчисляването на т.на Съдбата Brigu Bindu

Посоката е от Луната или от Раху и как точно се определя .
Ако има актуална програма , която да я определя ще съм особено благодарна 🌞☕

Правилно е между Раху и Луна, а не между Луна и Раху. Всеки калкулатор ще я изчисли. Идва от Нади астрологията и е връзка, между кармата която си носим от миналото-Раху и Луна/ума/ чрез който се проявяваме в сегашния си живот. Има много по-важни фактори в една карта, от тази точка. Както всеки знае, всичко е комплексно.

# 173

Става дума за жена 28г. която се интресува от професия свързана със слава, известност.

Меркурий и Марс изгряват преди Слънцето и в същия знак – въздействащ глас, вокални данни има ли?
Нещо, свързано с музика и танци може да бъде, не само пеене, а да има и движение. Може да има някакви сценични изяви.

Вероятно се стреми към изяви пред публика и в шоу бизнеса. Луната й е водещо светило, в шести дом може да даде работа сред повече хора, сред публика. Ще има обаче променлив успех. Луната е в двоен знак и получава десен квадрат от Сатурн /малефик извън секта, а тя е водещо светило и в слаб дом/, двата бенефика са отвърнати от нея и не я подкрепят. Венера е силна в Телец, но е близо до Низходящия възел, той я отслабва или прави успеха променлив, ако търси реализация в някоя венерианска сфера – изкуство, творчество, шоу бизнес или моделен бизнес. Юпитер е в един знак с Фортуна и Възходящия лунен възел в 10ти дом – това може да даде известна подкрепа някъде около 30те, но диспозиторът му е с в падащ дом, това не дава трайност. Обаче изгрява преди Слънцето, намира се в собствен знак, така че й придава кураж и мотивация, пробивност, докато Луна в Близнаци, поразена от Сатурн, може да даде неувереност и непостоянство.

Тук според мен жребият Фортуна не е отчетен правилно – формулата трябва да е нощна, а не дневна. Някои практикуващи астролози ползват само дневна формула /и за нощни раждания/, което не е дотам вярно.

На мястото на Фортуна е другият важен жребий Спирит – 13 гр. и 52 мин. Скорпион, до него е Юпитер.
Фортуна при нощно раждане, каквото е нейното, е в 01 гр. и 12 мин. Риби. В такъв случай печели, защото управителят на Фортуна е издигнат и се намира в дома на кариерата и статуса, подкрепен от жребия Спирит.
Но Сатурн в знака на Фортуна може да внесе някакви ограничения, особено в квадрат с Луната, ако разчита на бърза и лесна популярност или протекции от други хора – съмнявам се така да се получи. На първо време може да й се наложи да се задоволи с по-второстепенни и обслужващи "роли", докато не се наложи на избраното поприще. Но указанията за променлив успех се запазват, както писах по-горе в анализа.

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 20:13 от Sotis

# 174

Меркурий и Марс изгряват преди Слънцето и в същия знак – въздействащ глас, вокални данни има ли?
Нещо, свързано с музика и танци може да бъде, не само пеене, а да има и движение. Може да има някакви сценични изяви.

Вероятно се стреми към изяви пред публика и в шоу бизнеса. Луната й е водещо светило, в шести дом може да даде работа сред повече хора, сред публика. Ще има обаче променлив успех. Луната е в двоен знак и получава десен квадрат от Сатурн /малефик извън секта, а тя е водещо светило и в слаб дом/, двата бенефика са отвърнати от нея и не я подкрепят. Венера е силна в Телец, но е близо до Низходящия възел, той я отслабва или прави успеха променлив, ако търси реализация в някоя венерианска сфера – изкуство, творчество, шоу бизнес или моделен бизнес. Юпитер е в един знак с Фортуна и Възходящия лунен възел в 10ти дом – това може да даде известна подкрепа някъде около 30те, но диспозиторът му е с в падащ дом, това не дава трайност. Обаче изгрява преди Слънцето, намира се в собствен знак, така че й придава кураж и мотивация, пробивност, докато Луна в Близнаци, поразена от Сатурн, може да даде неувереност и непостоянство.

Sotis, няма вокални данни, но гласа й наистина е много увлекателен като говори... Иска да се развива като актриса, много е артистична, а има и визия. Не знам дали има значение, но тя има релокация. Премести се в Италия и там има малко разместване на планети, това има ли значение ? Ригел на върха на 6 дом няма ли да подкрепи кариерата й ?

# 175
Релокацията е измислица на модерни астролози, наталната карта си остава същата и не се променя.
Релокация се прави само при избор на подходящо място за живеене. И да видим как ни въздейства новото място.
Човек не получава нова натална карта, след като се премести.

При Венера близо до Кету често съм забелязвала артистични данни или някакви дарби, свързани с творчество и изкуство. Но Кету не дава широка популярност, за разлика от Раху. Придава обаче един особен чар и харизма, таланти също може да има. За въздействие върху масите и върху по-широка публика Венера/Раху е много по-изгодна комбинация.

Неподвижните звезди влияят само в проекция върху ъглови куспиди, а не върху всички върхове на домове.
Освен това има звезди извън еклиптиката /не говоря конкретно за Ригел/, които на определени географски ширини не изгряват и не кулминират. Тоест може да изглежда, че е близо до градуса на Асц или МС, но реално не е – нещо, което не отчитат доста практикуващи астролози, даже не го знаят мнозина от тях.

На първо място гледаме професионалните сигнификатори, определяме кои са водещи и по-изявени. Жребиите са допълнение. Неподвижните звезди са вторичен фактор и дават по-изявено влияние в една силна карта. И само на определени места в хороскопа. Не в слугинския шести дом. Тук, разбира се, има значение, че Ригел е близо до Луната – нейното водещо светило, но влиянието в падащ дом е слабо, няма и аспект с планета в ъглов дом или в кулминация.

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 21:05 от Sotis

# 176
Sotis, много благодаря за подробното обяснение Simple Smile Имам последен въпрос... Ако може да ми кажеш дали ако остане да живее в чужбина ще има успех ?  Доколкото виждам 9 дом й е празен...

# 177
За трайна емиграция и живот в чужбина се гледат поне няколко дома, не само 9ти. И не може да се прецени с "хвърляне на едно око", както се прави по форуми и групи, не е работа за пет минути.

А успехът е относително понятие. Вероятно ще се срещне с някои трудности навън, но такава е участта на повечето емигранти, там винаги ще си пришълец, така ще те третират.

Временен престой в чужбина вероятно ще има, за трайна емиграция до края на живота не мога да кажа със сигурност, с едно "поглеждане".

Ако не успее като актриса и й омръзне от второстепенни роли, може да се пробва и като ТВ водеща в някое предаване, свързано със забавления, мода, лайфстайл. Ако по-нататък реши да се развива интелектуално, може да пробва и с журналистика, медии.

# 178
При празен 5 дом в хороскопа какво се гледа за успех в лотарии ???

# 179
Sotis, при астрологична консултация са я посъветвали да наблегне точно на интелекта, но тя е решила, че иска да е нещо свързано с кино - актриса или режисьор. Много я влече това.

Общи условия

Активация на акаунт