Астрология - 22 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 31 359
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Венера/Кету не дава масова или ширпотреба популярност, все ще се чувства недооценена – може и да е вътрешно субективно усещане. Но и в реалния живот съм забелязала, че такива хора често остават недостатъчно оценени със своите таланти и положителни качества... ами какво да кажа, карма...

С тази карта определено има смисъл да развива и интелекта, не само да заложи на физиката – красотата е нещо преходно, а и красиви жени, особено с днешните естетични корекции, има вече предостатъчно, конкуренцията е огромна.

# 181
Ами то за режисура си трябва интелект. Много трудна професия, особено за нашите ширини.

Аз също не виждам популярност в тази карта, но се вижда инат. С тази Луна в шести дом е възможно често да сменя работното място. Със Сатурн и Марс във втори дом не ми се струва, че ще изкарва пари чрез изкуство. Ако ѝ се занимава с кино - вариантът е продуцентство или някаква друга мениджърска/маркетингова дейност по телевизиите.

# 182
Здравейте, от скоро започнах да се интересувам от астрология. Иска ми се да знам защо са се случвали дадени неща в живота ми, защо съм такава каквато съм, как да преодолея недостатъци в характера. Интересно ми е, чувствам че себепознанието чрез астрологията би ми помогнало по някакъв начин.
Само че са толкова много неща, аспекти, домове, че още съм доникъде, за това ще се радвам ако някой има желание да погледне картата ми. Виждам, че имате много познания по темата.
Благодаря!
https://horoscopes.astro-seek.com/calculate-birth-chart-horoscop … l=1.2#tabs_redraw

# 183
  • SF
При празен 5 дом в хороскопа какво се гледа за успех в лотарии ???

Гледа се как е поставен управителят му.

# 184
Милата, слънце и луна в риби - съчувствам ти 😄

# 185
Нека дамата да пита нещо конкретно по хороскопа си.
То и да иде на платена консултация при астролог, ако не задава въпроси, ще й се говори напосоки и за характера.
Наталната карта включва различни теми и всяка отделно се разглежда, зависи какво интересува питащия.

# 186
Здравейте отново!
Темите, които в момента ме вълнуват са личен живот/партньорски взаимоотношения и също професионална/лична реализация.
Също ще ми е интересно да чуя какво мислите за комбинацията Слънце Риби - Асцендент Стрелец. Не намирам достатъчно информация в интернет, а ми се струва доста противоположна.
Благодаря!

# 187
Също ще ми е интересно да чуя какво мислите за комбинацията Слънце Риби - Асцендент Стрелец. Не намирам достатъчно информация в интернет, а ми се струва доста противоположна.

Защо да е противоположна? Това са два юптерови знака с общ управител, особено при нощно раждане, каквото е Вашето.

Позицията на Сатурн в изгряващия знак и в десен квадрат към стелиума е проблематична, но и тя има своите предимства, ще Ви сваля на земята. Иначе с този новолунен стелиум в Риби и Юпитер там енергията е много идеалистична, в съвременния свят тя носи много неразбиране.

За хуманитарни и философски науки има данни, също така за социална работа, психология, творчество.

# 188
  • в 1001-та нощ
Аз съм с реципрочното - Слънце в Стрелец и Асцендент в Риби Smile

# 189
Благодаря!
Просто на пръв поглед така ми изглежда: Слънце - вода, Асц - огън..
Понеже често имам проблем с отстояване на собствено мнение, интерес, избягвам директен конфликт.. Това го отдавам на рибата в мен, а понякога е точно обратното (особено ако става въпрос да защитя някой, който не може да се защити сам, или видя несправедливост) все едно не съм аз - мога да съм много остра и нападателна. Предполагам това е от огнената стихия, а може и да бъркам.

# 190
Тази благост е от рибешкия стелиум, особено имайки предвид, че Луната /водещо светило/ апликира към Юпитер, като и двете планети са в ъглова позиция. Добре, че е Сатурн в първи дом – макар и да е малефик извън секта в нощна карта, той все пак очертава някакви граници. Но в тази позиция може да придава и неувереност, плахост, свенливост – тези качества може да са били по-силно изявени в по-ранна възраст, в детството и пубертета.

Марс е планета от нощната секта, но при Вас е в знак на слабост и западен – и той не Ви дава достатъчно хъс и увереност, може да липсва и пробивност в живота, често се оставяте да бъдете изтласкана от другите и това може да Ви причинява вътрешен дискомфорт. Особено ако сте учена от малка /или просто сте такава натура/ да поставяте нуждите и интересите на другия преди своите собствени.

Стремежът към справедливост е юпитерово качество, във Вашия случай в съвпад с Луната в Риби – да се защитават слабите, онеправданите, хора в неравностойно положение. Със справедливостта се свързва и Сатурн, ако се изявява в своята по-висша октава. Но там вече е на принципа *всекиму неговото* /според заслугите/.

# 191
Sotis, много благодаря за анализа!

Абсолютно вярно е всичко, особено за неувереността и пробивност в живота! Това са и нещата, които искам да преодолея, за да се чувствам удовлетворена в личен и социален аспект. Искам да се науча вече да поставям моите нужди, желания и интереси на първо място, без това да ме кара да се чувствам гузно или дискомфортно!
Започнах да чета за северните лунни възли (моя е в Овен) и доколкото разбирам, това е урокът за научаване в този живот.

# 192
А в реалния живот с какво се занимаваш?
Ти не си на 20 – предполагам, че вече имаш професия.
Марс като диспозитор на Северния лунен възел ти е в слаба позиция /в стандартния западен хороскоп/, но има рецепция по знак на достойнство с Венера – диспозитора на Южния възел. Тя пък е в доста точен хармоничен аспект с Луната и Юпитер – не си ли мислила за потърсиш някакъв творчески отдушник и така да изразиш своята индивидуалност? Иначе картата ти е добра като за творческа личност, хуманитарен тип. Дори би могла да изкарваш и допълнително парички от някое творческо хоби, стига да имаш такова.

# 193
Sotis вярно ли е, че 29-тия градус на рака е милионерският градус ? И ако върха на 8 дом се намира в този градус ще получи ли някакви пари ?

# 194
Това са градуси от модерната астрология, не ги използвам.
Според античната традиция в последните градуси са терми на злосторници.
Имам Юпитер /упр. на парите и финансите/ в специфичен градус – на практика това не работи. Свързва се с много пари или с банкрути. Мисля, че някъде го пишеше в книгата на Каръл Ръшман. В моя случай изобщо не важи.

Тези градуси на милионера, на банкрута и т.н. не знам откъде ги вадят и с какво ги обосновават.

Общи условия

Активация на акаунт