Астрология - 22 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 31 371
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Sotis вярно ли е, че 29-тия градус на рака е милионерският градус ? И ако върха на 8 дом се намира в този градус ще получи ли някакви пари ?
По-скоро на Лъва-Регул и тя вече е в 0-я градус на Девата. А в Рака е Сириус, но тя е около 14-ти градус.

# 196
Това са две много силни звезди /Сириус и Вега са духовни, от по-висока йерархия/, а за богатство, просперитет също така и Алдебаран се взема – в днешни времена това е звезда с материалистична природа, така се изявява в повечето случаи.

# 197
Много ми е интересна темата с неподвижните звезди. В своя хороскоп съм откривала няколко не толкова популярни, но честно казано, нямам наблюдения до момента да имат приложение при мен. Като че ли най-видима ми е Регул в хороскопи като тези на Тръмп, Бил Гейтс и др.

# 198
Като че ли най-видима ми е Регул в хороскопи като тези на Тръмп, Бил Гейтс и др.

Именно защото са Тръмп и Бил Гейтс, затова е толкова видима.
В картата на един средностатистически човек Регул, дори ако е разположен близо до Асцендента или Медиум Цели, дори не е гаранция за статус, камо ли за известност, слава. Звездите са вторичен фактор – те могат да подсилят някои индикации в наталната карта, които са показани от фактори с първостепенно значение.

Модерната руска школа отчита всякакви звезди по всички места в хороскопа, затова не им излизат някои трактовки и нямат нищо общо с реалността.

# 199
При Бил Гейтс е като по учебник... съвпад на Юпитер и Плутон във втори дом в последните градуси на Лъва, хармонично разположени спрямо Слънце и Нептун. Гледам, че и асцендентът му е близо до Процион, която пък дава интуиция ,остър ум. Предполагам, че ако не му бяха в съвпад с Регул, пак щеше да има същия резултат при тези конфигурации . Simple Smile

# 200
А в реалния живот с какво се занимаваш?
Ти не си на 20 – предполагам, че вече имаш професия.
Марс като диспозитор на Северния лунен възел ти е в слаба позиция /в стандартния западен хороскоп/, но има рецепция по знак на достойнство с Венера – диспозитора на Южния възел. Тя пък е в доста точен хармоничен аспект с Луната и Юпитер – не си ли мислила за потърсиш някакъв творчески отдушник и така да изразиш своята индивидуалност? Иначе картата ти е добра като за творческа личност, хуманитарен тип. Дори би могла да изкарваш и допълнително парички от някое творческо хоби, стига да имаш такова.

Професия имам на хартия - бакалавър по икономика, но никога не съм практикувала. Безработна съм от много години... Не умея явно да се представям добре на интервюта и в един момент вече изпитвах ужас от тях и спрях да търся. Другия проблем е, че не знам какво точно искам да се занимавам. Имам толкова много интереси, че.. За творчеството - отдава ми се рисуване, но не достатъчно добре. Общо взето обичам много изкуството и  да творя, но не съм чак толкова добра, за да го превърна в професия.
В момента записах курс по програмиране - там ми е надеждата, защото има търсене и ми се отдава, знам че не е моето, но искам вече да съм полезна за себе си и семейството.. много ми тежат фактите, които споменах по-горе.

# 201
И аз съм бакалавър по икономика с нито един ден стаж по специалността. Цял живот с друго съм се занимавала, но общото между различните упражнявани професии е работа с клиенти. Впоследствие се случи така, че успях да превърна две различни хобита в професии, но с дългогодишен труд и никакво потупване по рамото, т.е. помощ/подбутване отвън.

Пробвай да се занимаваш с това, което те влече. Програмирането е специфично и там се иска много рационална мисъл. Може и с уеб (графичен) дизайн да пробваш, ако това също те влече. Другият възможен вариант е работа от дома, на свободна практика – нещо свързано с копирайтинг, рекламна поддръжка и популяризация в социалните мрежи, но с копирайтинга нещата не са никак розови – плащат се жълти стотинки, особено на начинаещи копирайтъри.

# 202
Като стана дума за Сириус, аз не мога да преценя кога важи Сириус и кога важи съседната до нея, Канопус.
В една програма ми показва, че дадена планета е в съвпад с Канопус, а в друга, -в съвпад със Сириус.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 17:33 от Катерица

# 203
По същия начин стоят нещата със Спика и Арктур – и двете звезди са в един градус. С тази разлика, че Спика е част от зодиакално съзвездие, докато Арктур е извън еклиптиката, съответно трябва да се гледа със специализиран астрономически софт дали наистина изгрява или кулминира в хороскопа.

При такъв тип въпроси се използва специализиран софт, не се гледат само символични зодиакални проекции.

# 204
Да, Sotis, благодаря. Отделно, че " неподвижните звезди " всъщност се движат... но с много малка скорост. И все пак, има изместване и в зависимост от годината на раждане, градусите, които се отчитат, леко се променят.
Oсвен това, се оказа, че Сириус са две звезди- Сириус А и Сируис Б, а Канопус за северното полушарие е не винаги видим.
Това сигурно има значение- къде е роден човекът - в южното или северното полушарие?
Скрит текст:
Аз специализран софт нямам и не знам как да си изясня въпроса конкретно за тези звезди. А ми се иска, защото въпрост е личен.

# 205
Географската локация е от значение.
Има съзвездия, които са видими само по южни ширини или в южното полукълбо.
Същото важи и за неподвижните звезди – не всички се проектират по еклиптиката.
За такива справки се ползват специализирани астрологични програми, които са платени и скъпички.

# 206
Да, Sotis,
благодаря, точно географската локация имах предвид. Simple Smile

# 207
Те от модерната руска школа де що има звезди, от всякаква величина, ги слагат на еклиптиката, без да мислят. Smile

# 208
  • SF
]

Професия имам на хартия - бакалавър по икономика, но никога не съм практикувала. Безработна съм от много години... Не умея явно да се представям добре на интервюта и в един момент вече изпитвах ужас от тях и спрях да търся. Другия проблем е, че не знам какво точно искам да се занимавам. Имам толкова много интереси, че.. За творчеството - отдава ми се рисуване, но не достатъчно добре. Общо взето обичам много изкуството и  да творя, но не съм чак толкова добра, за да го превърна в професия.
В момента записах курс по програмиране - там ми е надеждата, защото има търсене и ми се отдава, знам че не е моето, но искам вече да съм полезна за себе си и семейството.. много ми тежат фактите, които споменах по-горе.

Много добре описваш стелиума в риби.

# 209
А за педагогика, детски психолог не си ли мислила?
Но там трябва да инвестираш повече години в обучение и едва към 40 ще имаш професионален ценз.

Общи условия

Активация на акаунт