Астрология - 22 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 31 404
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
По принцип коя планета се води управител на хороскопа ? Тази която управлява асцендента или доминиращата в хороскопа ? о.0

И точките като Юнона, Веста, Хирон, Церера играят ли важна роля ?

Под управител на хороскопа се разбира неговият Алмутен, това е от античната астрология.
На ръка сложно се смята, в някои програми за антична/традиционна астрология има такава опция.
Но крайният резултат зависи от това какви настройки ще зададеш в програмата – не само какъв Зодиак, а и някои други критерии за добавяне или отнемане на точки сила за някои планети.

Алмутен на Хороскопа може да бъде само планета от септенера.

В съвременната астрология няма алмутен, освен ако не са го заимствали от старата традиция, но това се случва с преиначаване и изкривяване. За една от водещите планети в модерната школа определят крайния диспозитор на хороскопа. Някъде в astro.com, както и в руската Zet, има опция за изчисляване на диспозиторни вериги. Има и други схващания за определяне на водещи планети и доминанти в модерната школа.

Астероидите не играят никаква /важна/ роля. В модерната психологическа астрология ги използват като екзотична добавка, тъй като не могат да извлекат достатъчно информация от септенера и мажорните аспекти. Според мен, ако говорим за съвременна астрология, трите транссатурнови планети дават достатъчно информация, не е нужно да се пълни с астероиди. Но има астролози, които от това печелят – издават и продават книги, изнасят лекции, предлагат консултации по "еволюционна" астрология...

# 241
Може да използвате https://af.cpptea.com/astrofox.php?dat=5 ✌️

# 242
  • София
За тази програма прибавяхме или изваждахме един час?Че е настроена за Белград.Преди време се коментираше тук.

# 243
аня_борисова, ще се включа и аз с моите наблюдения. Конкретно за Хирон, съм убедена, че той дава ценна информация. Предполагам, че все пак зависи до каква степен Хирон е ангажиран в картата. Т.е. разположението му - ако е в ъгли и дали прави мажорни точни апскети с лични планети, дали участва във важни конфигурации.
Аз му следя даже ефемеридите, защото при мен той се оказа много важен, доказах си го.
Другите астероиди не ги следя, но описанието им ми е добавяло посока и нюанс, служили са като потвърждение за някаква характеристика, природа на нещо (например на дейност, вътрешни подбуди, желания, мотивация, занимания).
Такива астероиди, точки и прочее има и при ведическата астрология, но са с други имена и естество.
С тях и с дробните карти, хороскопът придобива своята уникалност и пълнота.
Относно алмутена, аз се спрях на ведическите караки.

# 244
  • SF
За тази програма прибавяхме или изваждахме един час?Че е настроена за Белград.Преди време се коментираше тук.

Да, връщаш 1 час назад. За час на раждане в 5, пишеш 4.

# 245
  • София
Здравейте, в петък ми предстои една работна среща. Интересува ме дали ще мине добре. Абсолютно начинаеща съм в астрологията, но ми е много интересно и чета много. Надявам се поне на елементарни въпроси да се науча да си отговарям. В тази карта трети и пети дом ли трябва да гледам за да отговоря на въпроса си? Благодаря предварително!

# 246
  • SF
Това хорарен въпрос ли е?

# 247
  • София
Предполагам да. Най-вероятно бъркам някъде. Затова и помолих за съвет.

# 248
  • SF
Предполагаш.... Кой го задава този въпрос? Ако си ти, записа ли дата, час и място на задаваното?

# 249
По-удачно е наистина да се разгледа като хорарен, но с днешната дата.
Не знам дали форумът отчита правилно часа, в който е пусната публикацията, но може и това да се вземе за ориентир. Или според часа и мястото на астролога, който е видял въпроса и има твърдо намерение да съдейства.

Хорарната астрология е много по-надежден метод, отколкото по транзитите в деня и часа на събеседването да гадаем дали накрая резултатът ще е положителен или отрицателен.

# 250
  • София
Предполагаш.... Кой го задава този въпрос? Ако си ти, записа ли дата, час и място на задаваното?
Като писах, че съм абсолютно начинаеща, имах предвид че наистина от съвсем скоро чета и се интересувам от астрология. Реших, че мога да попитам тук. Очевидно въпроса задавам аз.

Sotis, благодаря за отговора!

# 251
  • SF
Ами... ОК. Малко се обърках. Задаваш го ти, но не е очевидно, защото "предполагаш", че е хорарен. Сякаш някой друг го е задал, без да ти обясни,  и сега ти предполагаш.
На предишната страница един задаваше въпроси от името на друг.

# 252
Извинявам се, ама да си кажа... отново. Blush
Някои , с които се познаваме тук от години, знаят мнението ми. Simple Smile
За мен да се "гадае" и използва астрологията с такива цели и въпроси (от делнично, житейско естество), не е редно, защото не помага за нашето духовно осъзнаване, израстване и трансформиране .
Смятам, че леко може да стане подвеждане, да се сугестираме, да не успеем " да си научим урока - да бъдем изпитани", т.е. като цяло, не е полезно за нас.
Над всички звезди, съзвездия, планети,  сили и енергии стои Божествената енергия и ние никога, ама никога не можем да я предвидим.
Скрит текст:
(така, както е зададен въпросът по- горе..)

# 253
Откъде се дава силната харизма в хороскопа ?

# 254
Много са астрологичните фактори, не само един-два. Зависи и какъв тип харизма търсим.
- акцент върху Асцендента
- силни светила
- Венера, Меркурий, Юпитер, Марс – в различни комбинации
- силно влияние на Раху и Кету – двата лунни възела
- за личен магнетизъм – Венера/Раху или Венера/Кету, но това са два съвсем различни типа чар и въздействие

Общи условия

Активация на акаунт