Астрология - 22 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 31 414
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Sotis, а когато планетите са долу? В 3-ти ( а по-дом знак в 4Д ) тогава ляв или десен е?

# 271
  • в 1001-та нощ
Пак по реда на знаците.

# 272
По реда на знаците, не домовете.
Да речем, ако една планета е в Риби, а другата в Близнаци, тази в Риби доминира – десен квадрат.

# 273
Алена , Благодаря.
По-повод близнаците наскоро се видях с един близък който има еднояйчен близнак, родени през минута разлика, картите идентични. Освен външно нямат нищо общо. Единия има семейство, деца, професия. Другия имаше подобна професия но се пропива и я губи, няма семейство, почина наскоро. И като характери нищо общо. Стана ми интересно при тези еднакви карти къде се откриват тези разлики. Най-вероятно във ведическата астрология.
Ще сложа картите ако някой вижда разлика която аз не виждам.
Часовете са от актовете за раждане.
Мисля си, че с една ректификация може да се сменят домовете и от там целия прочит.

Първата е на починалия близнак .

# 274
Астрологията е като медицината, но на космическо ниво. Астрологичната рождена карта е като сложна енергийна система. Докато медицината изучава анатомията на човешкото тяло, то астрологията изучава неговата космическа анатомия.

Може да се направи интерпретация и по космограма, но тя ще е с много размазан фокус. Асцендентът "казва" че някой се ражда. Без час - не знаем кой точно. Затова тази космограма е валидна като обща характеристика за всичко родено на този ден. Поставена в различен контекст, може да да промени своето основно "звучене".

При неизвестен час на раждане могат да се направят тематични карти. Поставя се планета по знак, градус, минута и секунда на Асцендента.

Геодезична рождена карта. Космограмата се разглежда с отправна точка Гринуичкия меридиан.

# 275
  • При децата ми
По реда на знаците, не домовете.
Да речем, ако една планета е в Риби, а другата в Близнаци, тази в Риби доминира – десен квадрат.

Т.е, ако Сатурн е в седми дом, в Лъв, той доминира над Венера, която е в Козирог - 12 -ти дом? Правилно ли съм разбрала? Венера е в съвпад с Асцендента.

# 276
Не, Сатурн в Лъв и Венера в Козирог нямат никакъв аспект.
Освен ако не отчиташ и минорни, но това вече не е към традицията и тези правила за минорни аспекти не се разглеждат.

# 277
И на мен темата с близнаците ми е много интересна. Моят приятел има брат-близнак, с когото са родени с 10 мин. разлика. Бих казала, че по характер доста си приличат, но основните събития в живота им се различават драстично.

# 278
Десет минути са съществена разлика от гледна точка на астрологията. При условие, че по метода Примарни дирекции с всяка минута се измества таймингът на събитията с месеци.
Променят се някои производни карти, Медиум Цели ще мръдне с около два градуса и половина /една додекатемория/. Но при разлика от по 1 минута между близнаци повечето известни астрологични методи не дават резултат, картите са идентични.

# 279
Sotis, при такава разлика в събитията и характерите на хората единствено си обяснявам часа да е с повече минути разлика. Нямам друго обяснение.

# 280
Sotis, при такава разлика в събитията и характерите на хората единствено си обяснявам часа да е с повече минути разлика. Нямам друго обяснение.

Душите имат различни програми и всяка душа  се придържа към своята програма .
Тук идва въпросът кое ги е събрало да се родят заедно тогава- вероятно еднаквостта във нещо в душите , но това е само мое усещане ,а истинската причина за тези сливания в общо раждане не знам и ми е много интересно

# 281

В крайна сметка не всичко може да се обясни с астрологията. Говоря конкретно за такива случаи на близнаци и тризнаци, родени с по една минутка разлика. В Индия го комбинират с хиромантия и по линиите на ръката, а те няма да са идентични при двамата близнаци, може да се определи кои планетни влияния в хороскопа ще са по-изявени при единия и при другия.

# 282
Във Ведичеството / традиции, обичаи , вярвания / ми харесва това, че за тях е важна повече аурата , отколкото физическото тяло , защото в  Аурата е скрит Пътя на душата , тя е,която чертае бъдещето на родения и според преобладаващите енергии в аурата се привличат развитията в сегашния живот .
Прекрасна Мъдрост , пред която се прекланям ...

/ да , имам инкарнации в Индия 😀/

# 283
Да, и аз съм си го мислела това, че се измества таймингът на събитията, но в случая не съм забелязала времево разминаване, а просто съвсем различни събития. От производни карти не разбирам. 🙈
Какво е значението на додекатемориите? Прочетох какво значат, но как се отразяват в събитийността на един хороскоп?

# 284
Румид, съгласна съм за душите, различните програми и осъзнатостта на индивидите. Примерно : единия пие нормално, другия по-бутилка водка на ден, има избор да не го прави но го прави. Това води до съсипване в професионален, личен и всякакъв план.
Моя близък сподели как е усетил какво се е случило въпреки, че не са се чували често, това вече е връзката М/у близнаците, винаги когато с единия стане нещо другия го усеща.
Но и характерите различни, абе странна работа. Ясно е, че не може две личности да са еднакви.

Общи условия

Активация на акаунт