Астрология - 22 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 31 427
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
В кой знак и дом е поставена Луната? Къде е диспозиторът? И как е поставено Слънцето?

# 301
Какво е диспозитор просто казано и каква роля има,как се определя? Само в Натала ли е важен?

# 302
  • София
По реда на знаците, не домовете.
Да речем, ако една планета е в Риби, а другата в Близнаци, тази в Риби доминира – десен квадрат.
Аз сега чувам за ляв и десен квадрат и ще помоля за разяснение. По реда на значите го разбирам от овен към риби,така ли е редът? Тогава кога става ляв квадрат,аз все успявам десен си го представя. Може ли пример и за двата случая.

# 303
Какво е диспозитор просто казано и каква роля има,как се определя? Само в Натала ли е важен?

Диапозитор е например Луната е в Овен съответно диспозитора на Луната  е Марс управителя на Овен, и да важен е, как е поставен, аспектиран, слаб, силен.

# 304
По реда на знаците, не домовете.
Да речем, ако една планета е в Риби, а другата в Близнаци, тази в Риби доминира – десен квадрат.
Аз сега чувам за ляв и десен квадрат и ще помоля за разяснение. По реда на значите го разбирам от овен към риби,така ли е редът? Тогава кога става ляв квадрат,аз все успявам десен си го представя. Може ли пример и за двата случая.

По реда на знаците – от Овен към Рак, от Риби към Близнаци, от Близнаци към Дева и т.н.
Така нареченото десеторене – доминиращата в квадрата планета е в десети знак от другата.

# 305
В кой знак и дом е поставена Луната? Къде е диспозиторът? И как е поставено Слънцето?

За съжаление не знаем час на раждане. А и Луната е гранична, не знам точно в кой знак е. В зависимост дали е роден сутринта или вечерта, знака се сменя.

# 306
lady_Joy, познавам хора с повтарящи се аспекти. Имам двама бивши, които имат изгорен Меркурий и аспект между Марс и Венера. И двамата имат Марс в пети дом, Луна в Козирог и Венера в един и същи градус на Риби. Не са астрални близнаци, дори не са родени в една и съща година.
Други аспекти, които съм виждала да се повтарят при хората около мен е Луна квадрат или опозиция с Плутон и в същото време Венера в квадрат с Нептун.

Благодаря, Соларис. Дори само на първо четене и двамата имат нещо общо - били привлечени са от тебе или ти си ги избрала за партньори. А дали това им се отразява по сходен начин в живота като житейски обстоятелства явно е въпрос на останалите детайли.

# 307
При силно наранена Луна от малефици, без да има хармоничен аспект с някоя планета, какво да гледам за справяне с ефектите на наранената Луна? В случая чувство за постоянна неудовлетворенст, въпреки добър стандарт на живот и успехи в повечето направления на живота?

За наранената луна препоръчвам да изгледаш това видео: https://www.youtube.com/watch?v=jqwJDonAAkA

Аз имам куинконс луна-плутон и определено се открих в описанието на видеото. Имам и секстили луна-венера/ меркурий, но честно казано не ги усещам толкова.

# 308
Tristesse, моята Луна е ранена от Сатурн и Плутон, в Скорпион където тя не е добре, в 3Д където се радва. Няма нито един хармоничен аспект с нищо, единствено полу секстил с Марс и Слънце но едва ли се отчитат. Мога да кажа, че не се чувствам неудовлетворена, не изпадам в депресии напротив, устойчив човек съм. Нямам затруднения да изразявам чувства, емоции, контактна съм, позитивна. Нищо от което съм чела или гледала в клиповете.

Mystic, Според мен има и други предпоставки освен ранена луна за неудовлетвореност . Подобно на твоя случай имам приятелка със Стрелешка Луна добър живот, съпруг, дете, работа но винаги е недоволна и осъзнава, че няма повод но казва, че не удовлетворена и щастлива, офка, пъшка и все нещо не е наред, вероятно освен луната има и други показатели.

# 309
  • SF
Освен Луна, имате и други планети в картите си.

# 310
Може ли помощ кой е последния аспект на Луната преди да смени знак? Нали ще успее да направи Тригон с Марс? И тригон със Сатурн?
Също така Луната пренася ли светлина между Венера и Марс,които не са в аспект, и ако да - това е благоприятно положение за хорар,нали?

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 15:10 от Yan25

# 311
Тя тъкмо е навлязла във Везни.
С ретро Марс, ако се разглежда по традиционна хорарна астрология.
С Плутон, ако е по модерна школа.

# 312
  • София
Здравейте, дами!
Бих искала да ви попитам от кога започват да се усещат ефектите на един възврат. Предстои ми Юпитеров възврат в съвпад с Венера и в годината на възврата или след самия възврат ще се усетят ефектите от него?

# 313
Здравейте, дами!
Бих искала да ви попитам от кога започват да се усещат ефектите на един възврат. Предстои ми Юпитеров възврат в съвпад с Венера и в годината на възврата или след самия възврат ще се усетят ефектите от него?

Не е нужно да има събития при този възврат. И на мен ми предстои скоро подобен ама не съм супер ентусиазирана, защото спрямо ситуацията в цялата карта, само един аспект май не е мн определящ. При предния юпитеров възврат май нямах кой знае какви положителни събития 🙄

# 314
Привет, хора ! Не съм много добра в астрологията и имам нужда от помощ за тълкуване на хорарен въпрос.
Зададох въпроса - Да замина ли в друга страна?  Досега не съм живяла навън, но съм сигурна, че ще е по - добре от тук.
Към момента на питане/дата, час и място/ Луната ми е в 4,56 градус на Везни, 3 дом. Диспозиторът Венера ми е съвпад с Меркурий в 4градус на Стрелеца - 5 дом. За въпроса мисля, че Меркурий е сигнификатор, тъй като питам за пътуване. Луната прави тригон със Сатурн и квадратура с Асцендента. И от тази квадратура май отговора ще е НЕ.
Слънцето ми е в 27 градус на Скорпион, 4 дом.
В същото време обаче прочетох в интернет, че ако Сатурн се намира на Асц, в 1 или 7 дом, няма да има добро развитие на ситуацията, а моят гледам е в 7.

Прикачвам и диаграмата, не знам доколко съм предала точно информацията.

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 00:07 от myname

Общи условия

Активация на акаунт