Астрология - 22 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 30 881
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • earth
За Силва Дончева знам, че издава книги и освен астролог е и хомеопат.
Браво на нея. Астрология и хомеопатия много си подхождат.

# 541
В наталната карта ми излиза бисекстил между Уран, Марс и Плутон, но за какво служи това ? И каква е разликата между Бисекстил и Тау квадрат ? Къде мога да си изчисля Тау квадрат ?

# 542
Програмите и сайтовете ги смятат, вижте обаче какви орбиси са заложени.
Понякога смятат извънзнакови аспекти, а реално няма аспект.
Друг път изкарват някоя планета неаспектирана, а тя си е аспектирана, има мажорни аспекти.

Бисекстилът е съставен от три планети с два секстила и тригон, това е хармонична конфигурация.
Тау-квадратът включва три планети с две квадратури и една опозиция – напрегната конфигурация.

Тези фигури са от модерната астрология, има множество различни конфигурации. За тях може да потърсите "Аспектариум" на Павел Глоба, може да го има и в български превод.

# 543
Здравейте. Не знам точния час на раждането си, в общината не е записан.
Преди време ми правиха ректификация, но най-вероятно не е съвсем точна.
Бихте ли ми препоръчали астролог, който прави и от когото сте доволни?
Благодаря

# 544
Благодаря

В какъв интервал Ви е часът или въобще няма интервал?
Обикновено се взема ориентировъчен час или някакъв часови диапазон за проверка.
Да речем, по спомени на майката, ако няма запис в общината.

# 545
Да, ориентировъчно е 2:50 през нощта. Но бях ходила на астролог и ми каза кога ще имам собствено жилище. Месеците съвпаднаха изключително точно, но се случи 2 години по -късно. Затова си мисля, че минутите не са точни.
Благодаря

В какъв интервал Ви е часът или въобще няма интервал?
Обикновено се взема ориентировъчен час или някакъв часови диапазон за проверка.
Да речем, по спомени на майката, ако няма запис в общината.

# 546
Възможно е да се дължи на отклонение в часа, ако тази прогноза е правена по дирекции. Но те не са изолиран метод. За да се направи прогноза в средносрочен план, се използват поне няколко метода. И за всяка поредна година трябва да се прегледа годишна прогностика, ако търсим кога има вероятност да се случи едно или друго събитие. Не става само с дирекции, прогресии и транзити.

Няма как да съвпадне по месеци, но да не съвпадне по години – това означава, че прогнозата не се е реализирала.

Помислих, че сте някакъв сложен случай – или въобще без ориентировъчен часови интервал, или в няколкочасов.

# 547
Здравейте, дали бихте ме ориентирали какво да гледам относно започване на нова работа. Знам кои са домовете, но на какви транзити да обърна внимание?

# 548
Първо се определят професионалните сигнификатори в наталната карта. По прогностика се оценява кога има промяна в техния статус, кога се активират и как. Нито една прогноза не се прави само с транзити или само със солар.

Иначе според популярната астрология обикновено се следят транзитите през МС и 10ти дом. Но както казах, транзитите са на последно място в йерархията на прогностичните техники. Някой бърз транзит може да отчете тайминга на събитието, бавен показва къде може да се очакват промени, но не и кога.

# 549
Здравейте,

Имам въпрос: Има ли в тази карта указания за това, че човекът ще остане сам?

Скрит текст:

# 550
Не знам дали има карта в която да има указания , че човек ще остане сам. Проблемни връзки,трудно приспособяване, отказ от компромиси може би, но чак категоричност за тотална самота едва ли.
Но нека по-вещите да кажат.

# 551
Не съм веща изобщо, но има карти, в които ясно може да се разчете самота, отшелничество, изолация и пр.
В такива случи винаги се питам - до какви граници е нашият избор и в какъв смисъл си ковем съдбата сами.

Уф, аз от доста време се опитвам да намеря повече инфо за точен съвпад (в една пада са) на Венера и Упакету. Лагната е в скорпион, а Венера е в 7 дом.
Ако някой от занимаващите се с ведическа астрология ( Христо, Сотис) могат да ми помогнат, ще съм благодарна.

# 552
Рядко има карти, в които на 100% се вижда безбрачие или бездетие, но може да има указания за проблеми по тези теми, забавяне или пък връзки, които трудно се поддържат и бързо прекъсват, също така за деструктивни модели и сценарии в партньорските отношения. Това най-добре, според мен, се вижда във ведическата карта Навамша. Има освен това специфични конфигурации (йоги), които дават оттегляне от светското, аскетизъм, загуба на интерес към брака. Но и те трябва да се повече от една, само по единичен фактор не се правят такива заключения. Сред тях са различни видове духовни йоги – те показват пътя на посветения/аскета/духовния адепт. Има и хора, които са далеч от духовни и окултни интереси, просто си нямат късмет в партньорските връзки. Там има заложени деструктивни модели и негативни сценарии, понякога свързани с детски травми, а според ведите – кармични отпечатъци от миналото.

Цитат
Уф, аз от доста време се опитвам да намеря повече инфо за точен съвпад (в една пада са) на Венера и Упакету. Лагната е в скорпион, а Венера е в 7 дом.

Катеричке, не работя с Упакету, Гулика и Манди. Факторите, които използвам в анализа, са ми напълно достатъчни.

# 553
  • При децата ми
Катерица, много бих искала да чуя твоето мнение по тази карта?
Nana1777, заинтригува ме, би ли споделила кои са указанията за отказ от компромис?

# 554
  • SF
Няма такива указания за отказ от компромис - отказ от какво и компромис с какво?

Общи условия

Активация на акаунт