УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 694
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 1 050
На мен също ми обясняваше. Но на епикризата пише че е по Пфаненщил. Силно се надявам да ми е направил секциото по Щарк,а не каквото пише в епикризата. Иначе ми каза след операцията ,че след 3 мес.мога пак да забременявам,така че може би е по Щарк все пак. Относно болката- боли си стабилно, хич не се връзвайте,че боляло по- малко по този метод. След секциото така ме боля,че горчиво съжалих че не родих естествено. Ако сега мога да върна времето,бих родила естествено. Щарк- марк, боли си много. Колкото и да казват че е щадящо,това е операция,няма как да не боли.Но в сравнение с първото секцио след месец не усещах болки, при първото секцио ме боля 2години.

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 15:49 от mileneira

# 1 051
И аз съм на това мнение. При мен секциото се наложи и Иванов се справи брилянтно, но си боли. Особено натискането по корема след операцията. И на първите раздвижвания бях доста клета.

# 1 052
И аз съм на това мнение. При мен секциото се наложи и Иванов се справи брилянтно, но си боли. Особено натискането по корема след операцията. И на първите раздвижвания бях доста клета.
[/quote
Натискането по корема хич няма да то коментирам, беше ад. Но това никой не ти го казва преди операция. Уж възстановяването било по- бързо, не боляло толкова- айде айде. Боли зверски! И между другото д- р Иванов е прекрасен лекар и прави супер операции, обаче е мъж, никога не е изпитвал болката от секцио,за да ви каже че боли по- малко по този метод. Имам 2 секцио едно класическо и едно по Щарк при Иванов. Мацки, боли зверски само това ще ви кажа и при двете операции си боли. Та ако може да си родите естествено направете го.

# 1 053
  • На изток от Ада
Аз да допълня за Матев.
Пусна ми имунологични изследвания профилактично. Те се менят,ние скоро няма да правим опити... В Селена не успях че до 11ч ги пуснали...
И друго пусна ми хормони, прогестерон на 21 ден от МЦ, обаче той ми е нередовен. И чета че трябва 7 дни след доказана Овулация да се пусне прогестерон

# 1 054
Аз родих секцио при Матев и ми беше казал, че в Селена не практикуват Щарк, понеже след това имало много сраствания. Не знам при другите лекари как е.
Относно болките след секциото, бях толкова ужасена от такива коментари как боли зверски, как няма да мога да стана, че последните 2 седмици получавах паник атаки. Накрая ме взеха за спешно секцио, понеже тоновете на бебето падаха от паник атаките.
Мен не ме е боляло много, по-скоро мога да го опиша като мускулна треска, а натискането на корема не го усетих даже, явно ме държеше упойката тогава. Напразно съм се притеснявала.

# 1 055
При всеки човек е различно, разбира се! Различни прагове на болка, дали държи упойката, акушерки и тн и тн. Не се притеснявайте, момичета, всичко минава и се забравя, при появата на бебчето нищо друго няма значение! Бих минала през това още 100 пъти, ако трябва, не е нещо, което да не можем да издържим Simple Smile

# 1 056
Момичета, какви изследвания ви пускат в болницата като отидете за планово секцио? Трябва ли да си правя аз някакви предварително

# 1 057
Мисля че трябва да има във вас за спин,сифилис + хепатит и кръвна група.

# 1 058
На мен ми ги пуснаха сутринта преди секциото. Само кръвна група бях занесла предварително.

# 1 059
Мисля че трябва да има във вас за спин,сифилис + хепатит и кръвна група.
А там друго пускат ли ви

# 1 060
Доста изследвания ми пуснаха.

# 1 061
А преди първа инвитро процедура какво пускат като изследвания? Като бях на консултация питах за тромбофилия, казаха ми уж, че е част от пакета изследвания при стартиране. Rolling Eyes

И ако имате идея като цени как са, тъй като доколкото знам не се покриват

# 1 062
А преди първа инвитро процедура какво пускат като изследвания? Като бях на консултация питах за тромбофилия, казаха ми уж, че е част от пакета изследвания при стартиране. Rolling Eyes

Здравейте, в момента сме в процедура преди дори излизането на документите ни във фонд решихме да пуснем пакет имунологични изследвания НК клетки , Цитогенетично изследване ,което включва тромбофилията ,защото излизат бавно като резултати ,за мен и мъжа ми изизаха близо 1000 лв общо . Сега малко преди пункция за изследвания по време на стимулацията пак около 1000лв . Това са:
за жената:
1.серология  (6м важи)
2.вагинален секрет(30дни)
3.цервикален секрет( важи 30 дни )
4.Кръвна група
5.цитонамазка(6м)
6.Общи изследвания преди започване на стимулация
7.Общи изследвания преди пункция
8. витамин б12
9.витамин Д
10.ОГТТ с инсулин
11.Цитогенетични
12.Пакет имунологични

За мъжа:
1.серология
2.кръвна група
3.Актуална спермограма
4.Еякулат посявка
5.Цитогенетични изследвания

# 1 063

Здравейте, в момента сме в процедура преди дори излизането на документите ни във фонд решихме да пуснем пакет имунологични изследвания НК клетки , Цитогенетично изследване ,което включва тромбофилията ,защото излизат бавно като резултати ,за мен и мъжа ми изизаха близо 1000 лв общо . Сега малко преди пункция за изследвания по време на стимулацията пак около 1000лв . Това са:
за жената:
1.серология  (6м важи)
2.вагинален секрет(30дни)
3.цервикален секрет( важи 30 дни )
4.Кръвна група
5.цитонамазка(6м)
6.Общи изследвания преди започване на стимулация
7.Общи изследвания преди пункция
8. витамин б12
9.витамин Д
10.ОГТТ с инсулин
11.Цитогенетични
12.Пакет имунологични

За мъжа:
1.серология
2.кръвна група
3.Актуална спермограма
4.Еякулат посявка
5.Цитогенетични изследвания
Ако сте от Пловдив в ХЕИ пускат безплатно някой неща от серологията и за жената и за мъжа.Спестявате едни 50,60 лв на човек което си е нещо все пак като се има впредвид парите които се оставят в Селена.

# 1 064
Здравейте, колко дни преди планово секцио спряхте фраксепарина

Общи условия

Активация на акаунт