УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 98 010
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 210
  • Асеновград
Привет! Имате ли информация колко струва биохимичния скрининг в Селена?
При мен беше 130лв но март месец тази година, сега гледам че са го вдигнали, по-горе пише 155. Мисля че няма значение от лекаря, би трябвало цената да е еднаква. Аз бях при д-р Петрова тогава.

# 211
Здравейте искам да попитам за мнение за раждане в Селена при диагноза ниско разположение на  плацентата-плацента маргиналис.Някой раждал ли е там с такава диагноза при кой лекар и как е минало всичко.

# 212
Момчета, актуален списък за нещата,  които да нося като багаж за родилното има ли в сайта?
За бебето нищо, от болницата му осигуряват всичко. Комплектът за изписване или дрешките, които си избрала, се носят от таткото в деня на изписването.
За мама: лични тоалетни принадлежности, каквито си ползваш вкъщи - четка, паста за зъби, шампоан, душ-гел и т.н., хавлии за ръце и тяло, чехли, които да стават и за баня (джапанки), широко памучно бельо, особено ако ще си секцио, зарядно за телефон, бутилка за вода, връхна дреха, ако искаш да се разходиш или ти стане хладно, въпреки че в болницата е много топло. От болницата осигуряват нощница, превръзки, вода от диспенсър в коридора, храна. Дрехите за изписване може да ги донесе таткото при изписването, заедно с тези за бебето. Това се сещам на първо четене.

Само да попитам за хавлиите и козметиката за баня - от болницата не осигуряват или просто който предпочита да си ползва личните, да си носи?
Аз съм раждала в друга частна болница първия път и тогава буквално багажа ми се състоеше от лична карта и бельо. А тук хавлии, шампоани... трябва цял куфар да стягам... 😳

# 213
Не осигуряват, трябва да си носите лични. Няма кърпи, козметика, само тоалетна хартия. 😀

# 214
Добри лекари ! винаги ще бъда благодарна на гинеколога ми  др Амалиев, др Георгиева анестезиолог и др Топалова също гинеколог, която ме е консултирала по други проблеми!

# 215
Не осигуряват, трябва да си носите лични. Няма кърпи, козметика, само тоалетна хартия. 😀
Миналата година декември осигуряваха хавлии, ако поискаш.

# 216
Момчета, актуален списък за нещата,  които да нося като багаж за родилното има ли в сайта?
За бебето нищо, от болницата му осигуряват всичко. Комплектът за изписване или дрешките, които си избрала, се носят от таткото в деня на изписването.
За мама: лични тоалетни принадлежности, каквито си ползваш вкъщи - четка, паста за зъби, шампоан, душ-гел и т.н., хавлии за ръце и тяло, чехли, които да стават и за баня (джапанки), широко памучно бельо, особено ако ще си секцио, зарядно за телефон, бутилка за вода, връхна дреха, ако искаш да се разходиш или ти стане хладно, въпреки че в болницата е много топло. От болницата осигуряват нощница, превръзки, вода от диспенсър в коридора, храна. Дрехите за изписване може да ги донесе таткото при изписването, заедно с тези за бебето. Това се сещам на първо четене.

Само да попитам за хавлиите и козметиката за баня - от болницата не осигуряват или просто който предпочита да си ползва личните, да си носи?
Аз съм раждала в друга частна болница първия път и тогава буквално багажа ми се състоеше от лична карта и бельо. А тук хавлии, шампоани... трябва цял куфар да стягам... 😳
Аз си поисках кърпи като казах, че от регистратура са ми казали, че имат и а не нося и ми дадоха.

# 217
  • до най-прекрасния мъж
Хавлия предпочетох своя да нося. Но аз съм си такава, дори и на хотел си нося, освен ако не е топ хотел, за който съм сигурна за хигиената. Иначе, чувала съм, че дават, но са захабени. Дали е така, не зная.
Багажът го стегнах за точно 5 мин  посред нощ, като ми изтекоха водите седмица преди планираното секцио. Събра се в една малка чанта, тип пътна от този вид, като синята:
Скрит текст:

# 218
Здравейте. Търся отзив от вече раждали за лекар от Селена, който в действителност, а не само на уговорка, да изчаква клампиране на пъпна връв. Също така се интересувам от цена за присъствие на бащата по време на раждането и всъщност как се случва въпросното присъствие - само в предродилна зала, през цялото време, кога трябва да си тръгне, остава ли след раждането и до кога, ако остава? Има ли опция веднага след раждането бебето да остане при майката и да се закърми или да е при таткото и да не се изчакват няколко часа, за да сме заедно? Ще се радвам и на отзив за свиждането по време на престоя и евентуалното виждане на бебето от таткото, ако не присъства на раждането, как точно се случва. Благодаря на отзовалите се.

# 219
Аз раждах при доктор Топалова и ак. Катя Павлова. Поисках си отложено клампиране, нямаше никакъв проблем от тяхна страна, но нямам идея колко време е било, определено не беше дълго, казаха, че е спряла да пулсира и ще я режат. Честно казано даже бях забравила за клампирането в този момент.

Детето ти го дават за няколко минути голичко върху теб, колкото да ви направят снимки, после го преглежда лекар и след това пак ти го дават вече облечено за няколко минути. След това го водят в детска стая, а майката я местят за два часа за наблюдение в една малка стаичка до стаята, където се ражда реално. Аз дремнах един час и след това си поисках бебето, за да го кър щмя, нямаше никакъв проблем от тяхна страна, питаха ме сигурна ли съм и дали не искам да поспя малко, но отказах. Не са настоявали повече.

По отношение присъствието на таткото, цената мисля че беше 800 лв последно, което си е чисто изнудване и ние се отказахме. Ако държите и той да присъства, че и да нощува при вас, трябва са се ориентирате към раждане в София. Аз съм супер доволна от раждането, доктор Топалова направи и невъзможното да родя нормално, единственото, за което съжалявам е че таткото не присъстваше, но не можахме да отделим още 800 лв и затова.

# 220
  • Пловдив
От трето лице разбрах, че д-р Ставрев вече преглеждал по НЗОК само бременни жени. Не можело да отида на профилактичен преглед с направление, а само на частно. От регистратурата ѝ казали. Ще звънна да питам, разбира се, но някоя да има прясна информация по този въпрос?

# 221
Не бих се учудила. Прекалено нашумя, добър пи ар му се прави последните години, съответно е търсен, а оттук край на прегледи по НЗОК. Едно време в Селена нямаше лекари, които да работят със ЗК.

# 222
  • до най-прекрасния мъж
Д-р Ставрев се ориентира към репродуктивни проблеми. Не бих губила моето, а и неговото време за обикновен профилактичен. И без това пред кабинетът му е лудница. Аз ходих на профилактичен преглед при Лазороски, доволна съм, влязох даже преди часа. Обърна ми достатъчно внимание, прегледа ме обстойно. Била съм и преди при него, още докато беше в Торакс, доволна съм.

# 223
Привет!
И аз да споделя моите впечатления от болницата, като се надявам също да бъда в помощ на бъдещите майки.
Следих цялата си бременност при д-р Д. Ставрев.
Влизаш за пет минути, но отношението те грабва веднага. Видя, че с бебето нещата са ок и веднага ми предложи нормално раждане. Винаги ми е отговарял на всичките въпроси, вкл. във Вайбър. Постоянно ме следеше и изпращаше за изследвания, когато беше нужно. Пиех единствено желязо около месец и половина накрая. Беше много удобно това, че лабораторията си е в клиниката и не се разкарваш.
След изтичането на водите отидох в болницата и ме приеха “по спешност”, защото бебето подрани с две седмици и още нямах направлението, което бе нужно. Хубавото на това да се следиш там е, че всички нужни документи и изследвания са в системата им и не го мислиш.
При пристигането ми направиха Ковид тест (през носа само) за 15 лв, дадох си личната карта, мериха тонове и гледаха бебето. После ми дадоха свещичка, за да отида до тоалетна, съблякох се, взеха ми дрехите и директно в предродилна зала. На 4 см си разкритие си поисках епидурална, защото много болеше и контракциите бяха доста, и хората веднага ми сложиха. Всички бяха много мили, особено една русичка акушерка с очила, на която не разбрах името, но съм ѝ много благодарна. Докторът идваше на всеки час да провери всичко и ме успокояваше постоянно. Около 5 часа чакахме за разкритие, след това “репетирахме” напъни и дойде времето. Буквално с три напъна и малко помощ от доктора, бебчо се роди! Не усетих нищо, даже бях много свежа. Снимаха ни и ме питаха как ще се казва. После вече за шиенето ме заболя много и ми сложиха упойка, защото се наложи епизиотомия. Бях доста зле след това, болеше ме много премина чак сега, две седмици по-късно. Иначе стаята беше чиста, с две легла, два стола, маса и телевизор. Тоалетна и баня също редовно се почистваха и зареждаха тоалетна хартия. Имаше още превръзки, еднократни пелени и чехли за еднократна употреба. Дадоха ми нощница, помогнаха ми със зареждане на телефона и въобще, всичко, което съм поискала. Използвах и помпата за цедене. Шишетата бяха стерилизирани. Само имаше една акушерка, слаба и нацупена, с много дълга коса и очила, на която 4 пъти звънях и не ми донесе обезболяващо. Изключително неприятна личност. Консултанта по кърма, също. Много груба и припряна жена. Това са ми негативните впечатления.
За бебето има всичко - дрехи (и резервни), адаптирано мляко (аз още нямах кърма), мокри кърпи и памперси. Водят ги изкъпани, сменени и с напудрени дупета, вечерта преди 21 часа̀.
На изписването дават рецепта за бебето и епикризата му.
Болничният лист и моята епикриза бяха готови на следващата седмица.
Цена на раждането - 1950 лв + 15 лв за Ковид теста.

# 224
И аз да споделя за консултантката по кърмене, защото явно са различни жени. При мен дойде възрастна жена, която очаквах да ми дава съвети да кърмя на 3 часа, да спазвам график, коремчето да почива през нощта и да давам вода. Въобще не беше така. Изключително любезна жена, като всичките и съвети бяха каквито би ти ги дал и консултант по кърмене към НАПК. А пък за акушерките единствено останах с лошо впечатление, че бяха забравили да ми носят студена превръзка с риванол. Разбрах чак на третия ден, когато ме изписваха и донесоха на момичето на съседното легло. Доста несериозно от тяхна страна, разбирам, че са натоварени, но впоследствие много трудно ми зарастна епизиотомията и така или иначе вкъщи трябваше пак да правя компреси, реално първите дни, когато е най-важно аз не знаех и никой не ми каза.

Общи условия

Активация на акаунт