УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 424
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 675
Ами аз на първия си преглед и озследванията, които ми пусна докторът, платих 182 лева !?! Затова ми е въпросът.

# 676
То зависи от изследванията. И моите първи при доктор, не работещ в Селената и направени в друга лаборатория ми излезнаха 130 лв.

# 677
Същите в Писанец излизат 95 левa. Както и да е. Въпросът ми е дали може да се правят в друга лаборатория или докторите се сърдят. За болничния като разбрах 100 лева за ЛКК  и птказах, доста се смръщиха

# 678
  • до най-прекрасния мъж
В Селена е скъпо. Ако не ти е по джоба, по-добре се ориентирай другаде.  Имаш реално 2 безплатни прегледа и 1-2 пъти ПКК и урина. Виж какво точно плаща държавата по линията на Майчино здравеопазване и ще се ориентираш. Но е супер малко и ако разчиташ да се следиш по каса, за мен е неадекватно. Аз оставях по над 300 лв всеки месец за прегледи, изследвания и болнични, при това бях бременна преди 1.5-2 г, когато цените бяха други. Но пък всичко беше идеално организирано, не съм се притеснявала за нищо и когато се наложи да ида и на ТЕЛК, защото болничния не ми стигна, не съм имала никакви проблеми.
Подреди си приоритетите, виж дали ще се справите финансово и прецени дали да продължиш да се следиш и да родиш в Селена. Не знам как би се приело да правиш изследвания другаде. Всеки лекар вярва на лабораторията, с която работи.
Писанец изобщо няма да ги коментирам, за мен те не са надеждна лаборатория и не бих им имала никакво доверие.

# 679
Аз говоря за стандартните изследвания, които се полагат по ЗК. Пускали са ми урина, ПКК, секрет, цитонамазка. Като първите 3 се пускаха периодично. Ако са ви изследвали витамини или нещо по-специфично, то е ясно, че ще се доплаща.
Аз се следях освен по ЗК и частно там всеки месец, защото наистина това, което се полага по ЗК е недостатъчно - полагат се само 2 ехографски прегледа за цялата бременност. БХС и морфологиите не минават по ЗК също (освен ако вече не се е променило това, защото се говореше нещо такова).
А не съм забелязала някой от лекарите да държи да си правя изследванията там, не са ми казвали нищо по този повод. За болничния дори ми издадоха първия болничен и ми казаха, че се плаща 100 лв за комисия и че ако не ме устройва, мога да го подновя навсякъде другаде.
Същите в Писанец излизат 95 левa. Както и да е. Въпросът ми е дали може да се правят в друга лаборатория или докторите се сърдят. За болничния като разбрах 100 лева за ЛКК  и птказах, доста се смръщиха

# 680
Здравейте, знаете ли къде има публикувани цени на лабораторията на Селена? Също да попитам момичетата, които си следите бременносттта по здравна каса в Селена, задължително ли ползвате тяхната “скъпа” лаборатприя?

https://agselena.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81/%D1%86%D0%B … 0%B5%D0%BD%D0%B0/

# 681
Моят не беше безплатен. Плащах по 30 лв за ЛКК.

# 682
Тъй като се спомена Писанец, ще каза, че точно от Селена някои изследвания се пращат в Писанец. Аз си ги получих разпечатани даже с техен печат.

# 683
Лапароскопията може ли да бъде по клинична пътека?

# 684
благодаря, че се вклпчихте толкова много момичета! Мислех, че всички са на мнението на yst89. Като се напати човек много и хвърли луди пари и почва да му писва от тънки сметки  за страшни дреболии. В Спфия има конкуренция между болницитеи там лекарите се чудят как да те улеснят и да не те набутат, само и само да си при тях. Раждането в Щерев е 3500 лева, обаче включва всичко и условията са 5 звезден хотел. Няма стажантки с неизвестен произход отдруги континенти и прочие. Толкова. В Пловдив сме и нямаме избор.
Повече няма да говоря по темата, благодаря на всички, ще опитам да ползвам и друга лаборатория, не тази на Селена.
koleva , моята лапароскопия беше 1350 лв с направление, включваше и махане на миома. Останах 2 дни. Обезболяващите бяха супер, много съм доволна от отношение, грижи , всичко. Бързо се възстанових. 1000 лева ми призна задтрахователя и ми възстанови.

# 685
  • Пазарджик
Лапароскопията може ли да бъде по клинична пътека?
Да,но пак се заплаща около 1100лв.Моята е правена   2019 и с направление, но пак платих.

# 686
благодаря, че се вклпчихте толкова много момичета! Мислех, че всички са на мнението на yst89. Като се напати човек много и хвърли луди пари и почва да му писва от тънки сметки  за страшни дреболии. В Спфия има конкуренция между болницитеи там лекарите се чудят как да те улеснят и да не те набутат, само и само да си при тях. Раждането в Щерев е 3500 лева, обаче включва всичко и условията са 5 звезден хотел. Няма стажантки с неизвестен произход отдруги континенти и прочие. Толкова. В Пловдив сме и нямаме избор.
Повече няма да говоря по темата, благодаря на всички, ще опитам да ползвам и друга лаборатория, не тази на Селена.
koleva , моята лапароскопия беше 1350 лв с направление, включваше и махане на миома. Останах 2 дни. Обезболяващите бяха супер, много съм доволна от отношение, грижи , всичко. Бързо се възстанових. 1000 лева ми призна задтрахователя и ми възстанови.
Когато постъпвахте в болницата, какво носехте освен направление за хоспитализация. Предстои ми премахване на миома, казаха ми за направление, ПКК. И да съм в болницата в 7,00в деня на операцията

# 687
  • Пазарджик
Когато постъпвахте в болницата, какво носехте освен направление за хоспитализация. Предстои ми премахване на миома, казаха ми за направление, ПКК. И да съм в болницата в 7,00в деня на операцията
Всичко необходимо Ви осигуряват от болнацата-еднократни чехли,нощница и др.

# 688
Anabelle, aз си носех чехли и направлението. Винаги си нося чехли. Всичко друго ти дават. А да и превръзки си носех за всеки случай, че съм си свикнала с едни. Зарядното и това е. Ако може да си позволя един съвет- наистина не пийте вода след операцията. Всички вливки с физиологичен разтвор ще ви хидратират достатъчно. Най- умният съвет, който получих от момичето, което изписваха, като постъпвах. Просто ще си спестите повръщане и дискомфорт. Аз удържах до следващия ден без да ми е трудно. Успех пожелавам пт сърце

# 689
anabell_78 , при кой доктор?

Иначе съвета за вода е много полезен. И аз спазвам този принцип. А ако усетя жажда просто си мокрия устните и/или устата и без да гълтам

Общи условия

Активация на акаунт