УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 98 010
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 240
  • до най-прекрасния мъж
Аз родих точно преди година. Доволна съм от всички и всичко, освен от консултантката по кърмене. И лекари, и сестри, и момичетата от детска стая, и неонатолозите, всички бяха много отзивчиви. Молила съм за АМ в 2 през нощта, момичето буквално долетя с шишето, защото бебето ми не спираше да плаче гладно.
При избора на болница за мен най-важни са лекарите и неонатологията. Всичко друго се изтърпява за 3 дни. В държавните и другите частни болници не е по-хубаво. Била съм придружител на тежко опериран в държавна болница. Не ми се говори какво е там.
Ортопедът и аз го прескочих. Записах я при Арнаудов и я заведох на преглед, когато беше на 2 месеца. Имаше проблем и буквално за 20 дни го решихме с подходяща гимнастика вкъщи. Такива масовки не ги харесвам.

# 241
Консултантката по кърмене е тотал щета.

# 242
  • Асеновград
Аз като цяло останах доволна (юли месец 2022), но много неща могат да се подобрят. Прегледа при ортопед е 70лв, аз го отказах без проблем,
Консултантката по кърмене е най-лошото нещо което ми се случи там! Тотал щета отвсякъде, всичко което ми каза си го знаех (а мине първо дете), и най лошото от всичко, не само че не помогна ами така ми насини зърното от стискане че ще го помня вечно... искала да види имам ли коластра.. е нямах и се виждаше без да ми прави синини, 4 м по-късно още имам белег на зърното... както и да е много ме е яд че и позволих да ме пипне изобщо, следващите дни просто не я отразявах като идваше, но късно.. в последствие ми се запуши каналче на тази гърда която ми е стискала зърното и детето спря да суче от нея.. и за два месеца приключи моето кърмене.. не е засължително при вас да е така, просто исках да се оплача от нея! И сега вие ме подсетихте.😅
Нямат персонал изобщо в детска стая чак ги съжалих, последната вечер казах да ми дадът бебето при мен, трябваше да яде в 9...стана 9:30 бебе не ми носят, викам ще сляза да си го взема, слязох в детска стая, познайте, още ги къпеха в 9:30 какво остава за ядене, бяха само 2 момичета, и двете къпеха по едно бебе, другите се дерът от рев защото са гладни вече като са минали над 3 часа...взех едно шише с мляко взех си детето и повече не им го дадох.. шишетата им са на канпол ужасни, от най евтините, предполагам че поне чето ги сменят и затова са по евтини, но на повечето беше изтрито надписа за мл и с 100зора разбирах колко мл е и колко трябва да дам, имаха и на нук едни стари шишета с по голяма дупка дето детето ми се давеше с него, добре че момичето до мен кърмеше и аз ползвах нейното шише с мляко че и беше излишно. Дрешките им са толкова стари и скъсани... при това рекламни, няма проблем ама поне за тия пари да им купуват дрешки на бебоците да не са скъсани, като циганчета са-с широки и избелели раздърпани дрешки.. абе има много какво да се желае..
Мокрите кърпички тогава бяха на бебо ама от по евтинките дето са с феноксиетанол в тях, аз го знаех това и си носих мои, както и памперсите им бяха някакви неизвестна макра и то размер 2, не беше подсечен, имаше следи от крем но и малко кремче си носих против подсичане. Момичетата просто не могат да смогнат знам, но задължително според мен трябва да има повече персонал в детска стая. Много ми се искаше и някой да има който да ни подава бебчетата първия ден след секцио да ги гушнем защото само една майка ще ме разбере какво е да не може да си гушне детето първите 24ч. Само заради това бих си наела вип стаята и да има някой с мен да ми асистира първите два дни за бебето следващия път и да е цялата нощ при мен, те дори не ги хранят на 3ч а когато смогнат, те затова свалят толкова грамове, ако са при вас и си ги храните на 3 ч или кърмене на поискване със сигурност няма да свалят толкова грамчета.. но както и да е минало и заминало, ако имам второ дете много ще се замисля дали там ще раждам пак, просто заради малкото персонал много са занижили грижите и отношението и то най вече към бебетата.
За нас грижите бяха ок, чистеха, помагаха ама и ние с момичето си искахме превръзки от санитарките, обаждахме се за каквото ни трябва, моя абокат се беше запушил и не вървеше системата, а на момичето до мен не беше сложен добре и два пъти и го слагаха на ново.. храната беше много зле за закуска най вече, иначе готвеното е ок, но това са бели кахъри ние си носехме и купувахме от кафето, а и като дойдат на свиждане близки задължително носят нещо, (свиждането лятото ставаше пред вратите на отделението, ние излизахме, сега не знам как е).

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 00:02 от Yana.GG

# 243
Аз не съм имала контакт с консултант по кърмене, даже не знаех, че  има. Сега като се замисля май мина едно момиче да пита кърмим ли и като отговорихме утвърдително и двете с другото момиче, тя излезе. Сигурно е била тя. И моите спомени са от юли Simple Smile

Доволна съм от персонала в детска стая. Когато им звъннехме за нещо (чисти дрешки, памперси, залъгалка) веднага се отзоваваха. бебетата бяха нон стоп при нас, само за изследвания, баня и ваксини ги взимаха. Наистина след баня ги водеха по-бавно от колкото очаквахме, едната вечер чак след 22ч. Имаше едно младо момче, с такава любов си вършеше работата и говореше за бебчетата, че ми напълни душата.. Не помня дрехите да са ми направили лошо впечатление, най-обикновени. Наистина могат да ги подновяват по-често.

Не съм доволна само от едната мед. сестра, която едва ми сложи абоката след много опити, дупчене и въртене. В последствие този абокат се запуши, окситоцинът не течеше, раждането се закучи...виках ги да го оправят постоянно. На обяд след раждането друга сестра дойде да ми сложи нов абокат на другата ръка и повече нямах проблеми. Чувала съм, че редовно не го слагат добре (не знам дали е една и съща тази, която не успява).

Впечатленията ми са ОК, почуватвах се леко на конвейер с предизвиканите сутринта нормални раждания, но пък всичко мина по план и с бебето сме добре, така че само това е важното.

# 244
Благодаря за отзивите, които споделяте. 🙂
Въобще не виждам смисъл да се оправдава липсата на персонал. Когато, човек си плаща не малка сума, не бива. Това е техен проблем, който е редно да си решат.

# 245
И аз благодаря! Наистина ми помогна да си сформирам до някъде очакванията. А като цяло има ли изобщо алтернатива на Селената? В София не харесвам много неща, но поне имаше избор на частни болници колкото искаш и може би затова повече се стараят. А тук за горе-долу същите пари има доста пропуски.

# 246
Аз само от “консултантката” по кърмене не съм доволна. Направо какво ми причини… И дърдори като даскалица. 😀

Всичко друго беше окей за болница. Не е уау, не е лукс, ама се преживява няколко дена. Simple Smile Все пак не е и някаква убийствена мизерия.

Алтернатива в Пловдив според мен няма.

# 247
  • Асеновград
Алтернативата е Пълмед, от където чувам смесени мнения, но там след първата вечер диреткно ти оставят детето да си го гледаш сама до края на престоя, и през ноща и през деня. Друг вариант за който чувам добри отзиви е УМБАЛ Св.Георги, но не знам подробности, знам че имат доста прилична неонатология.

# 248
В Св. Георги няма вече толкова добри лекари, тоест са по-млади. Иначе неонатологията им е много добра, има една проф. Кръстева май беше, много се грижи за децата. Има вип стая, аз в такава бях. Прилично е всичко. Но предродилно и родилна зала бяха зле. Аз като раждах преди 8г. Бяха там Амалиеви, Пехливанов и други. Сега с тази бременност именно заради тях, съм се насочила към Селена. Иначе като слушам отношението за 2000лв. И чакането, малко ме е яд.
Моя приятелка наскоро щеше да роди докато дойде анестезиолога, понеже бил ангажиран.

# 249
Аз пък имам позната, която направо си роди, чакайки го. Имат си някаква политика с поставянето на епидурална. Не знам от дозировка ли пестят така или има нещо друго, но знам за много случаи, в които чакат до последния момент. Аз раждах почти 12 часа, 10 от тях в болницата, анестезиолога го повикаха 1 час преди да се роди детето, а си поисках още на влизане в болницата, че едвам ходех от болки.

# 250
Аз пък имам позната, която направо си роди, чакайки го. Имат си някаква политика с поставянето на епидурална. Не знам от дозировка ли пестят така или има нещо друго, но знам за много случаи, в които чакат до последния момент. Аз раждах почти 12 часа, 10 от тях в болницата, анестезиолога го повикаха 1 час преди да се роди детето, а си поисках още на влизане в болницата, че едвам ходех от болки.
Епидуралната упойка се поставя при разкритие 4-6 см.
По-рано или късно има риск от спиране на контракциите

# 251
  • Испания
Здравейте, чисто нова съм в форума, е да следя го още от ученическите ми години, та да ето ме тук с моят проблем и въпрос.
На 27 години съм живея в Испания, с 8 години опит за зачеване, изпила и пробвала всичко което съм чула и предписали, ест. без успех. Също така 1 неуспешно инвитро тук. Истината е,  че нямам доверие нито на лекарите им по здравна каса по простата причина, че жена на 27 е много млада и не ме взимат на сериозно, а на частно ме виждат като един подвижен банкомат ( инвитрото ми струваше 10 000е). Имам желанието да се прибера в БГ. и да пробвам там. Ориентирала съм се за Селена ( от Пловдив съм), но искам да ми помогнете ако е възможно с избора на специалист, както и да ме ориянтирате колко би ми излезнало едно ICSI с всичките изследвания ( на частно) и също така ако е с донорска яйцеклетка.
Благодаря

# 252
  • до най-прекрасния мъж
На мен ми излезе 11 500 до трансфер. Донорската яйцеклетка отделно, ако ще ползваш. При мен не се е налагало, но знам, че е скъпо. Чувала съм за суми над 10 000 лв само за яйцеклетката. Лекарствата, които се пият преди трансфер и по време на бременността, са отделно от тази цифра. При мен заради мутации се наложи да бия Клексан почти до раждането и следене+лекарства ми идваха по около 500-600 лв на месец. Като тегля чертата, около 20 000 лв съм оставила от стъпването в болницата до изписването с бебето. Но пък успяхме от първо инвитро. Д-р Ангел Ставрев ми прави инвитрото, следих се при него и при д-р Даниел Ставрев. Родих при сина, защото таткото спря да работи с пациентки някъде от средата на бременността ми.

# 253
В Св. Георги няма вече толкова добри лекари, тоест са по-млади. Иначе неонатологията им е много добра, има една проф. Кръстева май беше, много се грижи за децата. Има вип стая, аз в такава бях. Прилично е всичко. Но предродилно и родилна зала бяха зле. Аз като раждах преди 8г. Бяха там Амалиеви, Пехливанов и други. Сега с тази бременност именно заради тях, съм се насочила към Селена. Иначе като слушам отношението за 2000лв. И чакането, малко ме е яд.
Моя приятелка наскоро щеше да роди докато дойде анестезиолога, понеже бил ангажиран.
Всъщност и аз заради д-р Чалова (работи при Амалиеви) съм се насочила към Селената. Така или иначе много си я харесвам и не бих тръгнала да търся тепърва нов лекар. Просто ми е малко странно, като буквално съм стъпвала 1 път в болницата и изведнъж ще трябва да ходя да раждам там... Иначе мен реално ситуацията с анестезиолога не ме вълнува особено, защото не смятам да ползвам упойка, ако всичко живот и здраве мине нормално, като първия път, но ако ми се изреждат някакви нацупени акушерки, да ми развалят хубавия момент... това много ме напряга.

А за Пълмед... там не бих стъпила да раждам. Имам опит с престой от 3 дни със сина ми в УНГ отделението и много се надявам да не ми се случи никога повече!

# 254
  • Пловдив
И преди се е писало по темата условия в Селена, според мен са ок с оглед спокойствието на майката и детето, не съм видяла нацупени акушерки, държаха се много добре. Храната не мисля, че беше зле, все пак сме в болница, не в хотел на почивка, това беше последното на което обръщах внимание, но за мен беше добре. Дрехите и шишетата е нормално да не са нови с оглед текучеството на пациентите, чак прекалено захабени не са. Анестезиологът се справи супер при мен, при все че от естествено с контракции минах на секцио, към медицинска грижа нямам забележка, което е най-важното.  Имах нисък хемоглобин и веднага започнаха да ми дават желязо, обезболяването също беше добро, нямах и нужда от свещички, които предлагат допълнително. За консултантката по кърмене споделих не веднъж....
Но нито Пълмед, нито УМБАЛ са алтернатива за мен, за това Селена си остава варианта в който майката и детето в тази момент са спокойни и обгрижени, като има вариант при да върнеш детето вечерта в детска стая или да остане при теб, за тези със секцио бих препоръчала да се възползват, за да се възстановят и да имат сили.
 Ако раждам втори път пак бих избрала Селена, за мен е добре, а най-важното е майката и детето да са спокойни, да има добър медицински персонал, който да се грижи за тях.

Общи условия

Активация на акаунт