УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 98 010
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 255
Аз даже не съм влизала в Селена, само знам къде е, гледам, че имат в сряда отворени врати. Чудя се дали да не ида някоя седмица, че като настъпи моментът и това да мисля от къде се влиза и къде се ходи, ще ми дойде в повече.

# 256
Аз също от Селена съм само с добри впечатления. Мисля, че екипът, който са събрали, е много добър. Никой не ми се е карал, нито съм се чувствала претупана или пренебрегната - даже напротив. Само като гледам мои познати какви багажи за болниците стягат, а тук едва ли не само себе си занесох и хич не съм го мислила. Щастлива съм, че родих там. При следваща бременност (дай Боже) директно пак натам се отправям Simple Smile   

За бъдещи майки - има Ден на отворените врати, ще ви разходят и ще отговорят на всичките  ви въпроси. Така най-лесно ще решите дали е вашето място. Успех!

# 257
Трето дете родих там септември. Предишните две са 2014 и 2015.
Ако имам четвърто, пак тях ще избера.

# 258
  • до най-прекрасния мъж
Аз даже не съм влизала в Селена, само знам къде е, гледам, че имат в сряда отворени врати. Чудя се дали да не ида някоя седмица, че като настъпи моментът и това да мисля от къде се влиза и къде се ходи, ще ми дойде в повече.
Влиза се от вход Север, който е отзад. При нужда след 20 ч, има оставен телефон на вратата. Звъните, идват и Ви поемат. Нищо страшно няма, денонощно си има персонал, който ще се погрижи всичко с Вас и бебе да е наред. Аз отидох малко след полунощ, за няма и час се събра екип, дойде и моят лекар и ми направиха секцио по спешност. Ходила съм и с кървене, отново посред нощ, всичко беше много адекватно и организирано.

# 259
Много благодаря за последните мнения! На мен живот и здраве ми предстои раждане в болницата и ми беше доста притеснено как се случват нещата при нормално раждане. Това ми е втора бременност, но първия път живеехме в София и там се следих и раждах. Надявам се още момичета да се включат с разказ за раждането в болницата. 🤗

Galadriell7 сложиха ли ти система с окситоцин, попитаха ли те, изобщо коментирали ли сте това с лекаря ти?

Честно казано, нямам представа каква е тази система. След като родих и бях настанена в стаята ми сложиха някаква, но не бях в състояние да попитам нищо. Успокои ме и после настояваха да отида по малка нужда и ми беше много замаяно. На  другия ден вече ни дадоха свещички за обезболяване и това беше.

# 260
Здравейте,момичета,включвам се към вас ☺️Още е много рано,но живот и здраве юли месец съм се насочила към.Селена и по-точно към планово секцио с д'р Амалиев.В голяма чуденка съм как да процедирам със следенето,тъйкато съм от Хасково. Сегашният ми АГ ще го сменям и се чудя дали дасе следя направо в Пловдив, или като първата бременност да си се следя тук с 2-3 посещения в Пловдив т.е може би за феталните морфологии.Първото ми раждане беше в Св Георги-бяхме на ден на ОВ   ,тогава исках да раждам нормално с епидурална упойка,ни щом отидохме ми заявиха ,че в 10 вечерта нямало кой да ми сложи и т.н накрая стигнахме до спешно секцио.Ще съм Ви благодарна за всякакви съвети,дори кое раждане да избера благодаря предварително ❤️

# 261
Здравейте,момичета,включвам се към вас ☺Още е много рано,но живот и здраве юли месец съм се насочила към.Селена и по-точно към планово секцио с д'р Амалиев.В голяма чуденка съм как да процедирам със следенето,тъйкато съм от Хасково. Сегашният ми АГ ще го сменям и се чудя дали дасе следя направо в Пловдив, или като първата бременност да си се следя тук с 2-3 посещения в Пловдив т.е може би за феталните морфологии.Първото ми раждане беше в Св Георги-бяхме на ден на ОВ   ,тогава исках да раждам нормално с епидурална упойка,ни щом отидохме ми заявиха ,че в 10 вечерта нямало кой да ми сложи и т.н накрая стигнахме до спешно секцио.Ще съм Ви благодарна за всякакви съвети,дори кое раждане да избера благодаря предварително ❤
Аз родих естествено, с епидурална упойка. Но н мен това ми е първо раждане. Не знам след секцио дали доктора ти би се навил на нормално. Иначе се усеща всичко, но плюса е, че след два часа си на крака. Единствено ако имаш шевове леко се усещат.

# 262
За женската консултация по ЗК според мен не си струва да се разкарвате до Пловдив. Аз се следя на частно и отделно по ЗК пак в Селена и сега малко съжалявам, че женската консултация ми е там, защото понякога се разкарвам от друг град само за да ми премерят кръвното.
Здравейте,момичета,включвам се към вас ☺️Още е много рано,но живот и здраве юли месец съм се насочила към.Селена и по-точно към планово секцио с д'р Амалиев.В голяма чуденка съм как да процедирам със следенето,тъйкато съм от Хасково. Сегашният ми АГ ще го сменям и се чудя дали дасе следя направо в Пловдив, или като първата бременност да си се следя тук с 2-3 посещения в Пловдив т.е може би за феталните морфологии.Първото ми раждане беше в Св Георги-бяхме на ден на ОВ   ,тогава исках да раждам нормално с епидурална упойка,ни щом отидохме ми заявиха ,че в 10 вечерта нямало кой да ми сложи и т.н накрая стигнахме до спешно секцио.Ще съм Ви благодарна за всякакви съвети,дори кое раждане да избера благодаря предварително ❤️

# 263
Здравейте,момичета,включвам се към вас ☺Още е много рано,но живот и здраве юли месец съм се насочила към.Селена и по-точно към планово секцио с д'р Амалиев.В голяма чуденка съм как да процедирам със следенето,тъйкато съм от Хасково. Сегашният ми АГ ще го сменям и се чудя дали дасе следя направо в Пловдив, или като първата бременност да си се следя тук с 2-3 посещения в Пловдив т.е може би за феталните морфологии.Първото ми раждане беше в Св Георги-бяхме на ден на ОВ   ,тогава исках да раждам нормално с епидурална упойка,ни щом отидохме ми заявиха ,че в 10 вечерта нямало кой да ми сложи и т.н накрая стигнахме до спешно секцио.Ще съм Ви благодарна за всякакви съвети,дори кое раждане да избера благодаря предварително ❤
Аз родих естествено, с епидурална упойка. Но н мен това ми е първо раждане. Не знам след секцио дали доктора ти би се навил на нормално. Иначе се усеща всичко, но плюса е, че след два часа си на крака. Единствено ако имаш шевове леко се усещат.

Ами то ако болката се усеща няма смисъл.А след секцио не е хубаво да е нормално раждане ли?

Война ми предо години е раждала и не спира да я хвали тази болница,как била с епидурална и нищо не усетила 😁

# 264
Какво е усетила или не е усетила приятелка или близка не виждам какво значение има за самата вас. Всеки случай е индивидуален. Раждането трябва да е по най-безопасния за бебето и за майката начин в зависимост от техните особености. Затова си има и екип от АГ, ФМ, анестезиолог и т.н., които да преценят и да предоставят адекватни препоръки, на основание на които да се вземе оптимално решение. Не разбирам и не подкрепям предварителна фиксация върху един или друг вид раждане като единствен и уникален, особено ако и когато е в разрез с медицинското становище.

# 265
Fanni аз съм от Хасково също и се следя при Кехайов по ЗК, общо взето там прегледа минава много постно. От самото начало ходя при Амалиев, вика не на месеца веднъж. В. Началото, ако нямаш проблеми, няма какво да гледат по-често. Предполагам, че и по ЗК и в Пловдив си карат отгоре, отгоре прегледа. Ако имаш някакви въпроси или каквото и да е, може да ми пишеш.

# 266
Какво е усетила или не е усетила приятелка или близка не виждам какво значение има за самата вас. Всеки случай е индивидуален. Раждането трябва да е по най-безопасния за бебето и за майката начин в зависимост от техните особености. Затова си има и екип от АГ, ФМ, анестезиолог и т.н., които да преценят и да предоставят адекватни препоръки, на основание на които да се вземе оптимално решение. Не разбирам и не подкрепям предварителна фиксация върху един или друг вид раждане като единствен и уникален, особено ако и когато е в разрез с медицинското становище.

Естествено, че медицинското становище е от първо значение, а и освен от други хора,които са доволни/недоволни от дадена болница или лекар,как да си направим извод за място,което не сме посещавали,та нали темата е за това?!

# 267
Fani0101, за отзивите за болницата и лекарите е така. Моят отговор беше по-скоро насочен към самия вид раждане. Лека бременност и здраво бебче! Heart

# 268
Здравейте! Загубих рецепта от д-р Минев! По каква схема се пиеше дуфастон след положителен тест за бременност?

# 269
Здравейте! Загубих рецепта от д-р Минев! По каква схема се пиеше дуфастон след положителен тест за бременност?
Вземете лист и химикал с готовност да пишете и му звъннете. Той винаги си вдига телефона.

Общи условия

Активация на акаунт