УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 802
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 420
11.2022 - изписването стана на вход Север. Само аз влезнах в стая, за да ми обяснят някои неща и да подпиша. Изнесоха бебето, дадоха го на таткото и ни снимаха пред една
Украсена стена за снимки (доста грозна по мое мнение, но каквото такова). Имаше тоооолкова много хора набутали се вътре, че искахме да се махнем колкото е възможно по-скоро. Това ми направи повепе от отвратително впечатление.
А няма ли някаква предвидена стая за изписване? Аз първия път раждах в друга болница и там си имаше стая, където всеки имаше 30 минути, да се види с близките, да се снима и т.н., но следяха много стриктно да се спазват тези минути и постоянно ни напомняха да побързаме, което беше малко неприятно, но все пак имаше и други бебета за изписване, така че нормално.

# 421
Точно-и аз искам бебчето да е при мен ! Предполагам ги вземат само за къпане или ..?

Milii, при консултацията с анестезиолог ми бяха обяснени вариантите със спинална и пълна упойка и предоставена възможността да избирам. Предполагам и с вас ще бъде така. Колкото до присъствието на бащата - бях предупредена, че зависи от конкретната епидемиологична обстановка. Може да попитате в болницата към момента на вашето секцио.

Yst_89, всеки си преценява сам за себе си, няма правилно и грешно. Измиването и смяната на превръзките не е на всеки час все пак. За обгрижването е личен избор - не си представям как бебето ми ще плаче самичко някъде, а аз вместо да му предложа близост и нежност, за да улесня адаптацията му, ще си почивам с телефон или списание в ръка. Всеки си решава за себе си според светоусещането си.

# 422
Milii, по моя молба бебо беше при мен денонощно от сутринта в деня след секциото до изписването. Вземаха го само за тоалет и за терапии, защото в нашия случай се нуждаеше от такива.

# 423
Никой не ви спира да сте си с бебетата, въпросът е, че татковците нямат работа там. Никой не си чете книга и не си цъка из телефона, докато бебето му плаче в другата стая, айде, моля ви се... Това, че някоя не се глези като малко дете с изисквания и претенции за татковци и тема подобни, не означава, че не си гледа бебето. Но щом така ви харесва да приемате нещата, ваша работа...

# 424
Здравейте, изписаха ни с бебо, но нищо  не ни казаха относно полагащи се 2 прегледа за бебчето. Знате ли към кого трябва да се обърна, за да запиша час за преглед?

# 425
Можете да си запишете час през регистратурата и тъй като им е толкова зает графикът ще можете да се възползвате само от 1 преглед…

# 426
Нас ни изписаха преди десетина дни и ни казаха, че ни се полагат 2 безплатни прегледа, но в момента не било подходящо да записваме час, заради епидемичната обстановка.
А знаете ли дали ни се полага безплатен гинекологичен преглед?
Здравейте, изписаха ни с бебо, но нищо  не ни казаха относно полагащи се 2 прегледа за бебчето. Знате ли към кого трябва да се обърна, за да запиша час за преглед?

# 427
22happy22, да, в рамките на до 40 дни след изписване. Не съм се възползвала, за да споделя повече информация.

# 428
  • до най-прекрасния мъж
Ако искаш да се възползваш от безплатните прегледи, записвай час по-скоро, иначе скоро няма да има часове. Прегледите на бебчетата са в детските кабинети, които са с отделен вход. Ако си имаш свестен педиатър, може и да ги прескочиш тези прегледи. Не са нищо особено и може и без тях.
Относно таткото, аз не бих искала да ме вижда в този ми вид в болницата. Бебето си беше постоянно при мен от деня след секциото до изписването. Вземаха я сутрин и вечер за по час-час и половина за прегледи и тоалет. Време, което ползвахме да поспим и да си починем. По принцип в отделението външни хора не пускат. С таткото само по телефона или евентуално ако пускат горе в кафето. Но след секцио аз не бих се разхождала насам-натам, още повече, че и зимата с тези вируси е нежелателно.

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 19:03 от blue.angel

# 429
А сама ли бяхте в стая ? Мисълта ми е само ако съм сама ли бебчето може да е при мен?

Ако искаш да се възползваш от безплатните прегледи, записвай час по-скоро, иначе скоро няма да има часове. Прегледите на бебчетата са в детските кабинети, които са с отделен вход. Ако си имаш свестен педиатър, може и да ги прескочиш тези прегледи. Не са нищо особено и може и без тях.
Относно таткото, аз не бих искала да ме вижда в този ми вид в болницата. Бебето си беше постоянно при мен от деня след секциото до изписването. Вземаха я сутрин и вечер за по час-час и половина за прегледи и тоалет. Време, което ползвахме да поспим и да си починем. По принцип в отделението външни хора не пускат. С таткото само по телефона или евентуално ако пускат горе в кафето. Но след секцио аз не бих се разхождала насам-натам, още повече, че и зимата с тези вируси е нежелателно.

# 430
  • до най-прекрасния мъж
Не, бяхме две мами, като и на двете бебетата си бяха при нас.

# 431
Шансът да сте сама в стая е минимален. Прекалено много раждания имат. В повечето случаи се опитват да изпишат пациент по-рано, за да имат свободни места. Мен това доста ме подразни, още повече, че изобщо не бях за изписване.
Сама може да сте във ВИП стаите им. Бяха доста скъпи. Не си спомням цената, но я проверявах и не ме устройваше. Може да питате, ако си вземете отделна стая ще позволят ли на бащата да е с вас.

# 432
Самостоятелната стая струва 180лв/вечер, но не се допускат външни лица. Поме така беше ноември. Е, вече ако си някой много важен може и да стане Grinning

Шансът да сте сама в стая е минимален. Прекалено много раждания имат. В повечето случаи се опитват да изпишат пациент по-рано, за да имат свободни места. Мен това доста ме подразни, още повече, че изобщо не бях за изписване.
Сама може да сте във ВИП стаите им. Бяха доста скъпи. Не си спомням цената, но я проверявах и не ме устройваше. Може да питате, ако си вземете отделна стая ще позволят ли на бащата да е с вас.

# 433
Здравейте, нас ни изписаха от болницата и за бебенцето дадоха рецепта само за спирт и на А дерма кремче за пъпчето и Био Амика като започнат колики.
На вас изписаха ли витамин Д и К, че се притеснявам, че на нас не са?

# 434
Витамин Д ни казаха от 20 ден. Simple Smile
Честити ви бебчета, мами! Да сте живи и здрави, много да ви радват бебчовците! Бързо възстановяване на вас! ❤️🙏

Здравейте, нас ни изписаха от болницата и за бебенцето дадоха рецепта само за спирт и на А дерма кремче за пъпчето и Био Амика като започнат колики.
На вас изписаха ли витамин Д и К, че се притеснявам, че на нас не са?

Общи условия

Активация на акаунт