УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 629
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 600
Като не искате да ви носят млякото студено - кърмете.

Сега друг е въпросът, ако не ви се занимава, да кърмите.

Това е много забавно изказване. След секцио не ти дават да кърмиш първите 2 дена, защото кърмата ти не е чиста от лекарства. Антибиотик ли ти слагат, не знам, но ми се наложи да се цедя и да си хвърлям кърмата, и коластрата, докато не ми казаха, че мога да кърмя. Не е от мързел или нежелание, понеже имаше и такива изказвания и това само показва, че не сте информирани по въпроса от кога майката след секцио може да кърми.

# 601

Това е много забавно изказване. След секцио не ти дават да кърмиш първите 2 дена, защото кърмата ти не е чиста от лекарства. Антибиотик ли ти слагат, не знам, но ми се наложи да се цедя и да си хвърлям кърмата, и коластрата, докато не ми казаха, че мога да кърмя. Не е от мързел или нежелание, понеже имаше и такива изказвания и това само показва, че не сте информирани по въпроса от кога майката след секцио може да кърми.
Точно след секцио кърмих.

# 602
По-голяма глупост скоро не бях чела

# 603
Веднага след секциото вливат парацетамол, той не е противопоказен на кърменето като цяло, а и в болницата го дават таймирано с оглед на часовете за кърмене. Така че е глупост горе, каквото е писала съфорумката, да. За някакви други лекарства в екстремни случаи, ако се приемат, може и да има някакво изключение. Сега, след секцио кърмата малко по-късно тръгва, но наистина не го вярвам, че някой е дал студено мляко, дори при нас го даваха малко топличко, за да може, майката, докато си измие ръцете и смени памперса, да стане идеално за бебето.

# 604
Бебето ми беше и все още е с рефлукс - носиха ми специално мляко и се отзоваваха незабавно на всяко мое звънене по телефона в детската стая, независимо от часа. Носиха други биберони за шишето, ново мляко и т.н.

Ако някой има претенции и желания, да ги казва гласно - отзивчиви са, случват се нещата.
Останах с усещането, че хората се раздават и работят на макс, но не могат да четат мисли и съответно да задоволят всеки каприз.Wink

# 605
Аз също. Беше преди около 8 месеца, така че не гарантирам, че нещата не са се променили от тогава, но винаги са били изключително отзивчиви. АМ беше топло, но аз на първия ден вечерта казах да не ми носят повече. Не е имало чужденки, би било нериятно наистина да говориш и да не те разбират. Храната ми хареса, с изключение на закуската, но и тя ставаше горе-долу. Но моята инфорамция вече е стара, нещата могат да се променят много бързо, дано все пак не са.

# 606
Пресилено е да се твърди, че с чуждеки от бившите съветски републики не е възможно да се разбере човек.
Хайде, да приемем, че часове по руски при някои е нямало, но макар и различни руския и българския са близки по звучене, в днешно време има гугъл транслейт, превод при изговаряне и тн....

Много пъти ми се случвало в метро/автобус в Истанбул докато си мелим с мъжа ми на български, до нас говорят на турски, при питане от моя страна на английски за потвърждение на спирката директно с усмивка се обръщат на руски, защото вече са ни чули, че говорим на познат по звучене език.

В Германия също ми се случвало да ме заговаря на руски..

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 09:40 от Щефи

# 607
Не мисля, че това е мястото да се разбираме на жестомимичен език с персонала.

Пресилено е да се твърди, че с чуждеки от бившите съветски републики не е възможно да се разбере човек.
Хайде, да приемем, че часове по руски при някои е нямало, но макар и различни руския и българския са близки по звучене, в днешно време има гугъл транслейт, превод при изговаряне и тн....

# 608

Съвсем естествено е да има изискване за говоримо и писмено познаване на българския език с медицинската му терминология - не само в Селена, а във всяка болница, без значение от националността.

# 609
Е, нали уж българите сме толерантни и отворени към различните. Какво страшно има мед. сестра да сложи, пусне абокат...

Нима не може чуждека с нужната квалификация да се грижи за децата в ДС?!
Естествено, щом са там, значи е преценено, че може да се комуникира с тях, повече патос вкарвате някои.

# 610
Здравейте. Как се процедира сега при отрицателен резус фактор? Преди беше поставяне на инжекция след раждане, но разбрах, че вече се поставя доза и по време на бременност. Има ли някоя мама наскоро раждала да сподели?

# 611
Здравейте. Как се процедира сега при отрицателен резус фактор? Преди беше поставяне на инжекция след раждане, но разбрах, че вече се поставя доза и по време на бременност. Има ли някоя мама наскоро раждала да сподели?

Поставяне на инжекция с Анти Гама Д Глобулин в 28 г.с. и още веднъж след раждането, ако бебето е с положителен резус фактор. АГ я изписва, вие я закупувате (180 лв). Може да се постави от акушерка или сестра - в лабораторията, ин винтро центъра или след 19:00 ч. в Спешния кабинет на Селена. Успех!

# 612

Аз родих миналия месец и съм 0- а бебо е 0+,поставиха ми инжекцията на 2рия ден от раждането в болницата ,разбира се с мое съгласие 😊

# 613
Здравейте в цената за раждане влиза ли избора на лекар ? Идеята ми е такава че на частно възнамерявам да се следя при Др.Топалова и евентуално ако е моя лекар тя да ме изроди Simple Smile  Та трябва ли да плащам допълнително от посочената сума освен за раждане ,а и за избор на АГ Simple Smile

# 614
Не, посочената цена включва и избора на доктор.
Здравейте в цената за раждане влиза ли избора на лекар ? Идеята ми е такава че на частно възнамерявам да се следя при Др.Топалова и евентуално ако е моя лекар тя да ме изроди Simple Smile  Та трябва ли да плащам допълнително от посочената сума освен за раждане ,а и за избор на АГ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт