УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 394
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 825
Благодаря ви, мами. Явно наистина много зависи. Имам още един въпрос - дават ли да пробваш да кърмиш с коластра веднага след като се роди? Задължително ли е първоначално да се храни с АМ
Естествено ме не е задължително. При естествено раждане ви дават бебето веднага, то си е при вас и вие си го кърмите

# 826
  • Пловдив
Благодаря ви, мами. Явно наистина много зависи. Имам още един въпрос - дават ли да пробваш да кърмиш с коластра веднага след като се роди? Задължително ли е първоначално да се храни с АМ

Ако си секцио, не дават веднага. Ден - два, докато се оправиш и вече ти носят бебето. Може и още на първия ден, но е невъзможно да станеш от леглото, камо ли да вземеш бебчето при теб да опиташ да се кърмите. Така че хранят с АМ. 
Предполагам дават на жените, които раждат естествено, но някоя друга мама може да каже 🙂

# 827

Ако сте без упойка няма причина да не ви разрешат да закърмите възможно най-рано. Аз съм раждала там с еридурална и ми докараха детето няколко часа след раждането и започнахме опити веднага. Като в този момент нямаше консултант по кърмене и ми се налагаше да дохранвам докато се понаучихме с бебето как стават нещата.

# 828
Благодаря на всички отговорили!

А по една друга тема - доволна ли бяхте от епидуралната?

Ако сте без упойка няма причина да не ви разрешат да закърмите възможно най-рано. Аз съм раждала там с еридурална и ми докараха детето няколко часа след раждането и започнахме опити веднага. Като в този момент нямаше консултант по кърмене и ми се налагаше да дохранвам докато се понаучихме с бебето как стават нещата.

# 829
Благодаря ви, мами. Явно наистина много зависи. Имам още един въпрос - дават ли да пробваш да кърмиш с коластра веднага след като се роди?
Задължително ли е първоначално да се храни с АМ

Мисля че дават защото когато при мен дойде консултантката, аз тогава бях добре и нямах антибиотик бяхме пробвали директно да храним бебчето.

А за упойката лично аз съм много доволна мога да каже че иглата дори не я усетих.
И след това не съм имала никакви болки , а бяха ми казали че мястото на иглата ще боли с дни но нямаше никаква болка. Пожелавам ти цялата процедура да мине без проблем и без болезнена ❤

# 830
Благодаря на всички отговорили!

А по една друга тема - доволна ли бяхте от епидуралната?

Доволна съм от упойката и от анестезиолога, дори ми беше оставил малко за после, но акушерката прецени, че раждането ще е скоро и така и не стигнах до втора доза.

# 831
Какви изследвания правят преди секцио?

# 832
Като ме приемаха сутринта само тонове на бебето и ми сложиха абокат. В стаята ми сложиха система , с която отидох в операционната 🤗

# 833

Ако си секцио, не дават веднага. Ден - два, докато се оправиш и вече ти носят бебето. Може и още на първия ден, но е невъзможно да станеш от леглото, камо ли да вземеш бебчето при теб да опиташ да се кърмите. Така че хранят с АМ. 
Предполагам дават на жените, които раждат естествено, но някоя друга мама може да каже 🙂

Не е така, макар и аз да мислех, че е така. Родих секцио  февруари тази година, около 10ч сутринта и в 17ч. Ми донесоха бебето. Стоя може би до 18.30ч и я взеха за тоалет. Попитаха ме искам ли я за ноща, но отказах категорично. Едвам ставах, много бавна бях и просто нямаше да мога да реагира като се разплаче.

# 834
Здравейте ,предстои ми след време раждане в Селена и имам няколко въпроса .
1. Родилките на кой /кои етажи ги настаняват?
2. Бебетата може ли да са постоянно при нас ,още от втория ден след раждането (аз ще съм секцио и първия не знам дали ще имам възможност да си е при мене за през нощта)?
3. Идват ли да ни раздвижат на втория ден от секциото или разчитат вече като са ни показали на първия ден как след като ни махнат катетъра сами да си станем ?

# 835
Здравейте ,предстои ми след време раждане в Селена и имам няколко въпроса .
1. Родилките на кой /кои етажи ги настаняват?
2. Бебетата може ли да са постоянно при нас ,още от втория ден след раждането (аз ще съм секцио и първия не знам дали ще имам възможност да си е при мене за през нощта)?
3. Идват ли да ни раздвижат на втория ден от секциото или разчитат вече като са ни показали на първия ден как след като ни махнат катетъра сами да си станем ?

Отговарям като прясно родила (секцио) и още в болницата.
1. Настаняват на 3 етаж, поне аз съм тук, за други етажи не съм сигурна
2. На първия ден водят бебенцето да се види с мама за 20-30 мин и го отнасят в детска стая. От опит казвам, че е невъзможно часове след секциото да се полагат грижи за бебе, но вече от втория ден дават възможност да остане в стаята на майката за постоянно, като ги взимат вечер към 6 за тоалет и детска визитация и ги връщат към 8-9.
3. На втория ден отново идва рехабилитатор и помага за раздвижването.

# 836
  • до най-прекрасния мъж
Настаняват също на 1 и 2ри етаж. А когато са много ражданията, и на 3ти.
За раздвижването, при нас идваха, докато се уверят, че сме напълно раздвижени. Катетъра го свалиха на 2ри ден сутринта след раздвижването. Като цяло 1 и 2ри ден са най-тежки откъм болка, на 3ти ден вече нещата стават една идея по-лесни и грижите за бебето по-възможни.

# 837
Здравейте,
Другата седмица ми предстои планирано секцио. Въпросът ми е- показват ли бебето на бащата веднага след раждането?

# 838
Здравейте,
Другата седмица ми предстои планирано секцио. Въпросът ми е- показват ли бебето на бащата веднага след раждането?
Да, докато те шият още го показват на бащата, така че е добре да чака на рецепцията. Simple Smile

# 839
Много благодаря! Точно се чудех дали има смисъл да стои отвън.

Общи условия

Активация на акаунт