УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 88 315
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 810
Здравейте!
Имам нужда от малко помощ.
За първи път ще посетя д-р Д. Ставрев. Запазих си час през платформата на Селена. След като си записах часа изписа, че е в МЦ Плама ООД. Та къде трябва да отита? В някакъв външен център ли е кабинетът. Нямам никаква представа къде се намира?
Благодаря предварително на отзовалите се!

ПП. Ще съм благодарна ако някой ме ориентира и в приблизителната цена на първичен преглед и консултация

Здравейте,
Процедурата е такава както е написана горе, само се подгответе психически за дълго чакане защото др Ставрев ходи и на раждания когато го извикат и от 3 год съм негова пациентка за първи път вчера влезнах на време и то защото бях се записала по рано на регистратура. А понеделник ще раждам и няма да го посещавам толкова но все пак за последните 9 месеца един път на време влезнах.
Иначе е уникален човек и много добър лекар струва си чакането.

# 811
  • Plovdiv
С две ръце съм за д-р Лазороски. Невероятен лекар, специалист и с голяма буква Човек.
Благодарение на него имах най-спокойната и щастлива бременност и леко раждане за каквито не съм и мечтала. Препоръчвам го безрезервно. През цялата бременност ми вдъхваше спокойствие, отговаряше на всички мои въпроси и притеснения. Бях решила да раждам нормално и нито веднъж не се опита да наложи мнение за секцио. Родих при него нормално без никакви проблеми. През целия престой ме наблюдаваше, идваше всеки ден, интересуваше се как съм, как се възстановявам. Със сигурност ако имам още деца ще се родят при него.

# 812
Здравейте, може ли
Някой да изкаже мнение за доктор Любов Станева?

# 813
Здравейте понеже скоро ми предстой ЗЕТ искам да попитам дават ли от болницата болничен след ЗЕТ ?

# 814
Здравейте понеже скоро ми предстой ЗЕТ искам да попитам дават ли от болницата болничен след ЗЕТ ?
Би трябвало да дават. 2 седмици беше моят миналата година.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 23:14 от notamorningdew

# 815
Някоя вече раждали мама секцио в Селена,може ли да даде мнение за обстановката и като цяло за сестрите дали помагат при започването на кърменето и на кой ден е изписването?

# 816
  • до най-прекрасния мъж
За кърменето много много не разчитай. Подготви се с лекции, семинари, книги. Аз разчитах на консултантката им, но не ни се получи. Може и да няма общо, но се кърмехме 20тина дни и кърмата ми спря.

# 817
  • Пловдив
Консултантката по кърмене беше на почивка, когато аз раждах и бях в болницата. Опитаха се да ми покажат от детска стая, но крайния резултат беше, че започнах да се цедя с помпа.
Ако всичко е наред с бебето и с майката, може да ви изпишат на четвъртия ден. По принцип престоя е 5 дена, доколкото помня. Или поне така беше 2022 лятото.

# 818
От началото на тази година  не се дава за трансфери само за пункция

# 819
Някоя вече раждали мама секцио в Селена,може ли да даде мнение за обстановката и като цяло за сестрите дали помагат при започването на
кърменето и на кой ден е изписването?

Аз миналата седмица родих , консултантката обяснява много добре процеса на кърмене. Аз все още не кърмя защото съм на антибиотик но през деня се цедя с помпата.
Тя още в болницата ме изпрати на всеки 3 часа да ходя да се цедя и така ми тръгна кърмата.

А акушерките които са на етажа са много внимателни и добри следят те постоянно имаш телефон за всичко може да им звъниш.

# 820
Много ме успокои този пост. А помагат ли за сменяне на памперс, къпане? И, ако примерно през нощта бебчето е при теб и плаче, можеш ли да им звъннеш?

# 821
Много ме успокои този пост. А помагат ли за сменяне на памперс, къпане? И, ако примерно през нощта бебчето е при теб и плаче, можеш ли да им звъннеш?

Здравейте. Родих преди месец и мога да споделя пресни впечатления. Относно къпането - нямате ангажимент, от детска стая ги взимат в 6 следобед и Ви връщат бебчето към 9 вечерта, след като са минали тоалет и визитация. Относно памперсите - ще Ви покажат. Като цяло много зависи на какъв човек от детска стая ще попаднете. Едната вечер се обадих в 01:00 и помолих за допълнително мляко, тъй като бебчо не спираше да плаче истерично, а от детска стая започнаха сопнато да ме разпитват защо ми е млякото и защо не съм го била сложила на гърда. Излишно е да казвам, че и капка не потичаше от гърдите ми, въпреки че раждах естествено и си мислех, че ще слезе сравнително бързо кърмата. Мляко носят на всеки 3 часа, като в 6 сутринта ги взимат отново за тоалет, прегледи и хранене.
Вечерта може да оставите бебчето при тях. Отново може да получите различно отношение от различните служители. Имаше едно по-пълно момиче на смяна - страшно мила с бебчетата, в 3 сутринта я помолих да го вземе, защото не спираше да плаче горкия и аз се бях видяла в чудо, момичето беше много мило. Отделно пак в нейна смяна ми се случи целия да е напишкан, включително чаршафките, обадих се в детска стая, девойката дойде. Дори ми го преоблече, понеже ме беше страх още, помогна ми да сменим чаршафчето и се отнесе с много разбиране към притесненията ми.
Та изводът ми е - на какъвто човек случите.
Нашият престой с бебчо беше по-дълъг заради антибиотично лечение и на 3-я ден ми дойдоха на свиждане в кафенцето. Помолих дамата, която носеше млеката за хранене да го вземе /без да уточнявам защо/ и да ми го върнат за следващото хранене /към този момент не знаех, че и ние /майките/ можем да си ходим до детска стая/ и тя ми отговори сопнато, че не можело само за храненията да сме си взимали децата. Такова нещо не е имало, бебчо си беше при мен по цял ден и почти всички вечери 😳 на следващия ден същата тази жена много учтиво и търпеливо ми помогна да го сложим на гърда и да засуче правилно.
Та както казвам - зависи на кого ще случите и в какво настроение ще е Simple Smile
Като цяло всички са много любезни и съм с добри впечатления от болницата.

# 822

Да, да помагат показват. Даже има акушерка която на 2/3ти ден ще дойде в стаята и ще каже че прави обучение за къпане на бебчето и важните неща.
Може и там в стаята да ти покаже.
Аз първите два дни бях сама , не съм взимала бебчето при мен през нощта за да се възстановя като им звъннях те идваха да то вземат. След това бяхме 2 жени и жената имаше болки взимах си бебчето до 23:00 ч и го карах долу но може и те дойдат. Ако е нужно друго бодинце още памперси или мляко веднага носят от детска стая.

# 823
Аз родих март месец , секцио. За къпане и сменяне на памперс никой не ми е показвал , нито на жената , която беше в моята стая.
За кърменето има консултант по кърмене. Аз не съм кърмила , така че не мога да кажа дали се помага. Иначе съм звъняла в детска стая за допълнително АМ , донесоха го веднага.

# 824
Благодаря ви, мами. Явно наистина много зависи. Имам още един въпрос - дават ли да пробваш да кърмиш с коластра веднага след като се роди? Задължително ли е първоначално да се храни с АМ

Общи условия

Активация на акаунт