УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 705
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 1 035
Момичета, тези от вас, които са на терапия с фраксепарин, колко време преди секцио го спряхте?

# 1 036
Момичета, тези от вас, които са на терапия с фраксепарин, колко време преди секцио го спряхте?

Спрях го 24 часа преди секциото

# 1 037
Как става записването за консултация с анестезилог?

# 1 038
Няма записване, между 11 и 13ч има анестезиолог за консултация. Ако има хора се изчаква, който е на ред, но по принцип е спокойно.

# 1 039
  • до най-прекрасния мъж
Тест за реакция към упойки не са ми искали. Вероятно, ако имате някакви алергии, при консултацията с анестезиолог ще споделите и той ще вземе решение как да действате.
Моето секцио беше по спешност, вече не помня кога го спрях, но мисля, че беше малко преди това. Само си спомням, че докторът ми каза да си довърша кутията и да спирам. Със сигурност е било след 36 г.с., родих в 37+6. Но си зависи и от мутацията, моята беше MTHFR (дано не бъркам изписването, но е свързана с неусвояване на витамини от група Б).

# 1 040
Момичета ако секциото се пада в петък събота и неделя има ли консултанти за кърмене и кой да ти покаже за грижите за бебето,кой да те раздвижи?

# 1 041
в събота и неделя няма консултант по кърмене за съжаление. грижи за бебето показват хората от детска стая, ако ги помолиш - тип сменяне на памперс и тн.

# 1 042
Консултант няма, но може да поискате съдействие от жените в детска стая. Все пак са акушерки, трябва да разбират от това.

# 1 043
  • до най-прекрасния мъж
Аз не видях особен ефект от консултацията с консултанта по кърмене. Така че с нея, без нея, горе-долу е все едно. След нейните съвети, че детето ще пусне, като се нахрани, направих близо 4-часов маратон кърмене. Впоследствие ми се разраниха зърната и кърменето стана още по-мъчително и трудно.

# 1 044
Аз бях много притеснена от начина, по който въпросната консултантка натискаше с все сила главата на бебето към гърдата, уж за да засуче по-добре. Като видя, че не се получава донесе от някъде едно силиконово зърно.. резултата с него беше същият.
Тъй че по мое мнение, без нея по-добре, само ми създаде излишен стрес 1 ден след като бях родила.
За сметка на това акушерката, която беше вечерта на смяна като видя колко съм отчаяна ми показа всичко - смяна на памперс, как да го преобличам по-лесно, както и една поза за кърмене, която тогава се оказа успешна и малкият засука.

# 1 045
Тези които са раждали при Борислав Иванов по метода на Щарк споделете кога ви раздвижиха на същия ден или на следващия? Възстановяването по бързо ли е от стандартното секцио?

# 1 046
Метода не е Щарк.

# 1 047
Аз се следя при него и на последния преглед точно за метода Щарк обясняваше, как да не е Щарк?!

# 1 048
Аз се следя при него и на последния преглед точно за метода Щарк обясняваше, как да не е Щарк?!

Аз също се следя при него и ми предстои раждане точно по този начин.Обясни разликата между нормалното секцио и секциото по метода Щарк което е много по щадящо за мен и ще раждам живи здрави по този метод затова исках да разбера кога са станали за раздвижване след този метод.

# 1 049
Аз се следя при него и на последния преглед точно за метода Щарк обясняваше, как да не е Щарк?! Вие за кога сте насрочена можем да се засечем

Общи условия

Активация на акаунт