УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 517
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 1 095
Здравейте момичета! Бремена съм в 9г.с. и се чудя при кой лекар да се запиша за проследяване на бременноста. Препоръчайте ми някой. Понеже ми е първа бременност и нищо не ми е ясно как става записването за женска  консултация в Селена и какви са задължителните изследвания където трябва да се направят?

# 1 096
Борислав Иванов - изражда в Селена, преглежда в Медлайн Simple Smile

# 1 097
  • Асеновград
Женската консултация трябва да ви я следи лекар който работи със здравна каса, в Селена са само няколко. Можете да се запишете на ЖК при всеки лекар който работи със ЗК и да си ходите при друг лекар в Селена за частните прегледи много жени така правят. Хем в началото ще ви е по-спокойно да ви гледат по два пъти в месеца. А ако не искате да се разхождате по два пъти в месеца си изберете такъв по ЗК. Имайте предвид че в Селена много се чака за прегледите. Зависи и от лекаря, при някои съм чакала и по 2 часа, а други ги спазват. Много лекари които израждат в Селена имат частни кабинети където само преглеждат и при тях е по спокойно и не се чака толкова. Аз бях много доволна от Георги Амалиев, кабинета им е на бул. Княгиня Мария Луиза.

# 1 098
Здравейте отново. И аз със запитване относно проследяващ АГ. Случайно да имате впечатления от д-р Деница Шентова? Доколкото разбрах, е специализант още и преглежда от името на д-р Ставрев.

# 1 099
Другарката по стая беше при нея.
Но нямам мнение.

# 1 100
Д-р Шентова е много спокойна и позитивно настроена. От опита, който имам с нея мисля, че е компетентна. Когато съм се срещала с нея всичко, което е казвала, после докторът ми е казвал същото.

Иначе при нея си следих една лека инфекция, възникнала на раната след операция и останах много доволна също.

# 1 101
Celestia, благодаря за отговора. Споменахте доктор - Вие при нея и Ставрев ли сте се проследявали (по ЗК и частно)?

# 1 102
Аз се следя при тях заради репродуктивни проблеми, не съм бременна.

На частно се следя, не знам дали имат опция ЗК. По здравна каса ме оперира д-р Ставрев лапароскопски.

# 1 103
Да Ставрев работи по зк аз бях при него и на частно и жк си записах при него (по зк имах 3 или 4 пкк  ,1 секрет и мисля и една вирусология мисля че беше хив това )и ако искаш да взимаш болнични си ги плащаш за комисията мисля че беше 100-110 лв на не съм много сигурна тъй като аз работих да края и излизнах директно в майчинство

# 1 104
Преди 2 дена бях на консултация при д-р Ставрев и акушерката му ми каза, че работи със ЗК, но прегледите при него се заплащат. Затова ми предложи да ме запише при д-р Шентова.

denidimitrova, плащахте ли си всеки преглед при следенето или беше поет от застраховател?

# 1 105
Да. Самият преглед се заплаща винаги
Преди 2 дена бях на консултация при д-р Ставрев и акушерката му ми каза, че работи със ЗК, но прегледите при него се заплащат. Затова ми предложи да ме запише при д-р Шентова.

denidimitrova, плащахте ли си всеки преглед при следенето?

# 1 106
  • до най-прекрасния мъж
Д-р Шентова винаги присъстваше на моите прегледи преди две години. Следях бременността си при д-р Ставрев и тя също беше в кабинета. Понякога се е случвало и тя да огледа и измери плода, а после и д-р Ставрев след нея. Много е позитивна и усмихната. В интерес на истината мислех, че е медицинска сестра, сега разбирам, че е доктор.
Аз бях бременна пред 2021, тя точно е започнала да специализира.
За д-р Ставрев само позитивни неща мога да кажа. Следях се при него и на частно, и по ЗК. Така се стекоха обстоятелствата, че започнах при баща му на частно, а при него по ЗК. Но бащата спря да приема и останах при сина. Много позитивен, обяснява всичко подробно, много ЗА естествено раждане. Въпреки че при мен се наложи секцио заради седалищно предлежание и до последно бебето изобщо не се завъртя, той постоянно ми даваше кураж,  че може да се завърти в последния момент и да родя нормално. Даже се бяхме разбрали, че определяме дата за секцио, но обърне ли се, ще ме върне да чакам за нормално. Единствен недостатък е, че наистина много се чака.
Относно заплащането на прегледите, по каса се полагат два ехографски прегледа за цялата бременност (три при рискова такава), останалите се заплащат. Имаше също и някакви изследвания по ЗК. Може да проверите какво точно се полага по линия на "Майчино здравеопазване". Не беше много.

# 1 107
Здравейте на всички някой знае ли за колко време излиза БХС ? Благодаря предварително Simple Smile

# 1 108
Мисля, че даваха по-дълъг срок, но при мен излезе след 6-7 дни.
Здравейте на всички някой знае ли за колко време излиза БХС ? Благодаря предварително Simple Smile

# 1 109
Зависи, при д-р Борис Стоилов БХС излиза за 1 час. Силно го препоръчвам за следене на бременност и раждане.

Общи условия

Активация на акаунт