ДЕВЕТокласници 2022/2023 - Тема 1

• 37 245
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Ауууу Отървала съм ви някъде, почнах да ви търся, не знам къде сте се преместили. Намерих някаква стара осмокласна тема и цък цък стигнах до тук.  Радвам се да ви видя в добро здраве и бодро настроение.
Аз успях да се организирам  с учебници с закупуване на такива, втора употреба от Фб група. Миналата година карахме с такива. Той е от внимателните деца, така че ще послужат и на други осмокласници. Тийнът беше включен с активно наблюдение  как търся или предлагам, защото другата година вече той ще се оправя. Каза че било като на борсата ( купувам! Продавам!) и му се струвало много трудно. Ами трудно е защото има по 4-5 учебника по един предмет на различни издателства, което за мен е изумително.

Синковецът от прозата прочете мадам Бовари, дядо горио и йожени Гранде, Ботев, Славейков. Казах му че стига толкова. Останалото ще чете от Христоматията. Сега ме разпитва за мадам Бовари, как да тълкувал края, "тая била много странна" (цитирам)...

На патерици честити да са всички рожденички, рожденици и рожденичета!

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 19:53 от _re_ge

# 121
  • София
Явно на много деца им е трудна за схващане тази Мадам. 😀
Ние чакаме родителската на 12-ти, за да разберем учебниците. Много се ядосвам така всичко да е в последния момент. Не разбирам защо е нужно да се блъскаме всички накуп по опашките после?!

# 122
При нас за РС не се чува нищо(аз и не държа особено), но списъка с учебници излезе. Синът ми спазари с приятел от горен клас по-голямата част, за мен останаха по двата езика и някоя тетрадка да купя и сме готови.
Днес беше до личната лекарка, взе бележки за него и сестра му.
Само карта за градския транспорт не успя да си извади, не знае къде е "прибрал" удостоверението за ученик..ще чакаме 15 септември, да му издадат ново.
И накрая тихичко ще го похваля, че макар и малко доброзорно почти отметна химията от 7 клас. Шегува се, че щял да бъде най-добре от целия клас. Grinning

# 123
  • Перник
При нас май и на училището не му се почва, не само на децата Grinning Ни родителска среща е обявена, ни учебници. Явно всичко ще е в последния момент. И аз не обичам така, ама...

# 124
  • Варна
На много училища не им се почва явно Joy При нас имаше обявени учебници още от юли, просто кротко ги бяха сложили в секцията "учебници", без някакви допълнителни обявления, че са вече там. Ако търсиш - намираш Simple Smile Обаче РС, програма, класни ръководители и класни стаи - нищичко. Яваш-яваш, ама без нотката на припряност... И пак се убеждавам, че това е училището за дъщеря ми. Тя по абсолютно същия начин не си е купила нито раница, нито маратонки, нито каквото и да било друго за училище. Имало време, спокойно.

# 125
  • Пловдив
В озон има 10% отстъпка при поръчка на учебници над 100 лв.

# 126
Е то като го качиха нашия списък в неделя без уточнение за кой клас да са разказвателните - все едно сме без него. Тук-там има пояснено, че един иска само за осми, другаде и за осми и девети - останалите мистерия. Други предмети пък изобщо не са анонсирани - след срещата на 15.09 щели да си ги изискат лично самите учители. Половинчата работа. РС също е химера.

# 127
В озон има 10% отстъпка при поръчка на учебници над 100 лв.

А с код dk19 се ползва отстъпка от 10% и под 100 лв.

# 128
  • Перник
Оплаках се тук и списъкът с учебниците се появи Simple Smile Ще ги прегледам да си направя сметка колко ще излязат като сума, но няма да бързам да купувам - английският обикновено се поръчва през учителката, вероятно и с немския ще е така.

# 129
Наборът пък няма търпение да почва училище, заради съучениците, да не си помислите нещо друго Laughing
Набавих всички учебници , повечето от позната, някои от олх, всички са като нови, ама то и нашите са същите, предвид "честото" отваряне. Миналата година  Vox ми препоръча книжарница, където правят облекла на учебниците по размер, та ще ги ползва и тази година.
Тази седмица в Кауфланд тези тетрадки са на половин цена, вече няколко години взимам само от тях
Кориците им са достатъчно твърди , за да не се нуждаят от подвързия и хартията е хубава
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 14:24 от The Invisible

# 130
Родителска среща не се очертава, а с новата заповед на МЗ пак ще е онлайн сигурно.

# 131
  • София
Каква нова заповед има? Нашата е обявена за 16-ти. На малката беше присъствено.

# 132
  • В светлината на слънцето
Най-после и ние имаме учебници. Доволна съм - всичко, без български и биология, съвпада с тези от сестра му, даже и езиците. Спестих си едно сериозно перо току-що.

# 133
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/12496580 - след 15.09 - РС от разстояние до 14.10.

# 134
В нашата гимназия отчетоха уж проведена РС, каквато нямаше, така че силно се съмнявам да е присъствена, при положение, че се казва дистанционно https://www.mh.government.bg/bg/normativni-aktove/zapovedi-pravi … itsi-instruktsii/

Общи условия

Активация на акаунт