ДЕВЕТокласници 2022/2023 - Тема 1

• 37 241
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Днес оставих 113 лв в книжарницата секънд хенд, без Математика, Музика и 2 част на История. Понеже наборът не познавал никого, от когото да си купи директно 🙄

# 106
  • Варна
И ние днес взехме учебниците. От онлайн борсата ги поръчах - някои нови, други втора ръка. Доволна съм от състоянието им, особено предвид факта, че щерката не може да се похвали с толкова добре запазени учебници, след като тя си ги е употребила...
Последни дни на спане до късно и прибиране по тъмно. Никак не ми се започва пак безкрайното мислене на закуски, инфарктното скачане в колата, след като е изпуснала И този автобус и непрекъснатото напомняме за всичко. Да видим и как ще се съвместява училищния живот и любовния, че и това ме тревожи напоследък. Дано тази година има промяна към по-организиран хаос Simple Smile Ама не се надявам много и май ще си остана на "да сме живи и здрави".

# 107
Въйй, само любов не съм включила в програмата 😬

# 108
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тази седмица имаме гости от Ванкувър и Вашингтон. от университетите, да не си помислите нещо. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
срещите са по принцип с децата от 12 и 13 година, но и нашият се класирал Wink като по-едър не са и разбрали.

за канадския каза, че бил много интерсен. говорил със студентите, че ще е забавно от 40 градуса да иде на -40 Wink

за Джордж Вашингон... възмутен е. в никаъв случай нямало да иде там. "цялото им представяне е странно. а виж само брошурата!"
на брошурата, на първа страничка е сложена една графично представена статистика на разпределението на студентите в университета. започва с 50% бели. ЖДНБ! не съм очаквала, че някой може да го напише. не и в Америка. не и в университет.

# 109
Dive, и любовта ще вмести. Аз пък съм пропуснала като си споделила гаджосването.
Иначе и ние взехме учебниците, от борса, ама около 170 лв. дотук, не съм сигурна че са всички. По история май съм взела неправилно, на английски взех, ама то на същото издателство има три варианта и не е уточнено.

# 110
  • София
Купих няколко учебника от майка оттук /от нашата гимназия/ на 50% и няколко днес от магазин, в който продават и употребявани учебници - там не са много по-евтини от новите - около 70-80% от цената като нови, но девойката ги предпочете пред чисто нови, за да пази природата...Blush

# 111
  • София
Приключихме с учебниците и тетрадките и за двамата. Останаха само учебниците по АЕ, но и при двамата се купуват от училището и учебника по НЕ на девойката, но и той е с колективна поръчка. Не съм смятала колко ни излезе подготовка за училище на двама гимназисти, но според мен няма драстична разлика от миналата година. Единственото за едни тетрадки дадох 24 лв. ( 3бр х140 листа), но те са за математиката.

# 112
  • София
376 лв учебници (с отстъпка за набора) и 100 лева (80 за помагала и 20 за касата на класа) за първокласничката. Имам всичко останало от покупки през годината.

# 113
О, музо възпей ...
Човекът си пише домашното сега, защото сега му била дошла музата. Blush доживях.

Сега са на "за мишките и хората" а аз, за свой срам, съм забравила за какво се разказваше в нея. Ще трябва да я чета пак.

И за университета

# 114
  • Варна
Олеле, Добри! Тва с 10% International, които не се споменава обаче бели ли са, черни ли са, лилави ли са... Луда работа е тоз университет! Не че ще запъти към Щатите щерката, ама би ли споделила името, все пак, да си знаем Wink

МиаНаНия, не съм споделяла нищо още, че много знайни и незнайни читатели има тук и предпочитам по-лични неща вече да не разказвам. Но мисля, са нормални тези неща за възрастта им. Като цяло ме тревожи най-вече менажирането на времето, защото не го умее особено, но ще чакам да ме изненада (приятно) Simple Smile Ето днес например я улових докато решаваше задачи! Новата учителка по математика ги била пратила за подготовка за входното. А как беше хубаво по наше време като не можеха да ти пращат мейли с домашни Simple Smile))

# 115
то си пише Wink
https://en.wikipedia.org/wiki/George_Washington_University

# 116
  • София
И аз искам да се учи “За мишките и хората” ааааааа DisappointedCry
В пъти по-стойностно произведение, отколкото някои от тукашните в девети клас. Дори и филма само да се изгледа, (великолепен и той), пак е по-добре от Бовари или Онегин.

# 117
Simple Smile

# 118
  • софия
Здравейте,
Предлагам следните учебници за 9 клас за професионално и профилирано обучение с интензивно изучаване на чужд език/ материала за 8 и 9 клас в едно/
Биология-Булвест 2000-10 лв
География -Булвест 2000-9 лв
Химия-Анубис-10 лв
Физика-Булвест 2000-9 лв
Здравословни и безопасни условия на труд- 4 лв
При интерес пишете на лични

# 119
Горинич има домашно по литература - да напише стихотворение от (най-малко) 4 куплета на тема "американската мечта".

и само така, Wink между другото ме подпитва какво помня от моите школски години за американската литература. тъй де, по негови представи съм живяла едновременно с динозаврите и по времто на златната треска в Америка.

изпрасках без да се замисля едно стихче от учебника по литература и човекът помръкна и подсмръкна: "така и очаквах. всичко по ваше време е било комунистическа пропаганда..."

в свободен превод стихчето е
 "америка е страна на свободата.
толкова свободна,
 че ако нямаш дори хляб на масата,
 си свободен да минеш и без него."
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт