ДЕВЕТокласници 2022/2023 - Тема 1

• 37 240
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
marini,
Иланг,
големи красавци са младежите!
И различни!
Hug
На едно събиране на рода, моят ме изненада като се хвана с момите и жените на "Бяла роза" и го игра перфектно и със самочувствие! Бил го научил в училище!

velina_v,
наистина една идея по-малко се втелясвам за школа и уроци. Ама засега.
И това ще мине!
... ама докато мине! Не може да не се "вкарват" емоции, вълнения ...Уви!

Kally May,
да е здрав и накъсметен във всичко набора! Весел празник ви желая! (как празнува?)

# 91
  • София
Кали, да ве е жив и здрав младежът! Да си подбира стратегически битките, които да води, за да вземе от живота това, което ще го направи щастлив Kissing Heart

marini, успешна нова учебна година на прекрасния ти младеж Kissing Heart

иланг-иланг, оставИ готиния младеж да си допочине, все пак е бил на курс/нищо, че е бил при леля/ Kissing Heart

JID, anitsa, ще удряме по едно рамо, ще си имате компания при нужда от високоалкохолна цитронада Hug

За шампоана - и аз препоръчвам показания от marini /него сме го използвали само/. Вчера купих един на щерката, по-късно ще го снимам и кача, че не се сещам дори и за марката.

Днес платих учебниците на набора, сериозна сума са. "Малките" бяха на ваксина/задължителната при навършване на 12 г./, та взех и профилактичните карти от ЛЛ.

Отказвам да мисля за началото на учебната година! Наздраве Kissing Heart

# 92
  • Варна
Ех, че чаровни младежи! Да са ви живи и здрави момчетата, Марини и Иланг-иланг!
На Кали рожденика да си изкара страхотно празника и да се зареди с положителна енергия за предстоящата година! Flowers Hibiscus

Ваканцията мина твърде бързо, не можах да си почина изобщо покрай служебни ангажименти и ремонти из къщи, но пък девойката изглежда разтовари - от задължителните книги - нищо, математика - нищо, програмиране - нищо. Обаче па излизания с компанията - колкото искаш Simple Smile От днес сме и горди собственици на билети за ХариТУ през май догодина и почваме с летящ старт ученето (поне така обеща, който ще учи Wink ). Предстои изпит за първото ниво по немски и после щяла да го продължи, не бил толкоз гаден, свиквало се. Учебници не сме купували и продавали още, РС и класен не са ни обявили, въобще "пей сърце" е работата.
Рапорт даден и се връщам да чета, че ви изпуснах.

# 93
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И Горинич не дава снимки Trollface но тук имаше и един Харли Wink
 мустаците и брадата вече ги няма Wink но пак щял да пуска

Скрит текст:

# 94
  • София
Кали, жив и здрав да е младежа. Само хубави неща да му се случват и да има успехи във всичко. Весел празник.
Момичета, прекрасни са ви момчетата. Да са ви живи и здрави. Ние майките на девойки ще сме затруднени при избор на зетьове 😉
Относно безплатните учебници, когато ходихме да купуваме на девойката, продавачката каза, че тази година за последно ще изкупуват стари, защото от догодина ще са безплатни.
MianaNia, изчакайте РС и след това купувайте учебници, защото някои учители изискват само учебник на английски. Когато моя младеж беше 9 клас се засилих да купувам и на български и на английски и една приятелка с по - голямо дете ме посъветва да взимам след РС. Оказа се, че само един учител искаше всички учебници + учебна тетрадка.

# 95
  • Пловдив
Марти,
И мен ме посъветваха така. Предварително да купувам само по мат, БЕЛ, философия и предметите, по които в сайта на гимназията няма обяснения за чужд език, 8-9 клас и прочие...

# 96
  • София
Честит рожденик на Кали!!!
И у дома не ми дават много да снимам, но понякога издебвам. В началото на август - чистим в Пловдив за бъдещи наематели - с на калеко полицейската шапка, която му подари преди 10-тина години...
Скрит текст:

# 97
  • В светлината на слънцето
Страхотни деца видях! Иланг, Добри, Маги, Hug

# 98
Кали, честит ти рожденик!
Желая му здраве и късмет и занапред.
Весел празник! Tada

Прекрасни младежи видях в темата.
На мен ми е забранено да качвам снимки тук, но майките с момичета да знаете, че и моят син е хубавец Grinning

По училищните теми за сега съм пас. Списък с учебници няма. Информация за РС и класен ръководител също няма.
Влязох в седмокласната поща с идеята да разпечатам някой изходящ тест по разказвателните предмети и в един файл чета: "За майки ентусиасти". Satisfied
Вярно съм ентусиаст, направих и абонамент за уча.се.

Откъм дрехи съм купила само едно зимно яке. Пак е нещо, че вече е с претенции и поръчвам след изрично предварително одобрение.

И последно да се изкажа и аз за годините. Че какво им е на 50-те? Мен повече ме притеснява факта, че ще съвпадне с 12 клас на синът ми и 7 клас на дъщеря ми. Head Band

# 99
  • В светлината на слънцето
Ох, не напомняйте за дрехи, че моят е по-суетен и от сестра си. Носят се само няколко марки и то конкретни модели, не к’во да е. Липсва ми онзи емотикон със скубането на косите.

# 100
  • Пловдив

Прекрасни младежи видях в темата.
На мен ми е забранено да качвам снимки тук, но майките с момичета да знаете, че и моят син е хубавец Grinning

Vox, аз малко нелегално качвам снимки. Но и да разбере - свикнал е, защото редовно го слагам в кучешката тема.

По отношение на дрехи и обувки - все още няма особени претенции. Фен е на Реал Мадрид и е доволен ако има някой щемпел.
Лятото щеше да яде бой заради такава тениска след мач Реал-Ливърпул.

# 101
  • София
Ей, момичета, сърдечно благодаря за всички уникални пожелания Heart !
Да се връщат многократно и на вашите наборчета, с техните братя и сестри!
Живи и здрави да сте всички и да имаме една успешна учебна година!

Съчувствам на всички, на които отново предстои седмокласната одисея!
Поне сега ще сте по-подготвени, като знаете отпреди как се случват нещата. Но емоциите ще са отново във вихъра си. Здрави нерви ви пожелавам и ... хубаво вино Wink !

В крайна сметка бяхме в мола. Тук е моментът да благодаря на всички, които се включиха с предложения за готини Escape-стаи Gift Heart , но това отпадна като опция, тъй като младежът покани 15 деца, а стая за толкова играчи просто няма. Друг е въпросът, че реално бяха само 5 деца, но пък се забавляваха уникално много. Близо три часа играха в Playground, спечелиха толкова билети, че накрая имаше подарък за всяко дете. После ги заведох на сладкарница за по парче торта и си тръгнахме удовлетворени. Вечерта отидохме до баба и дядо, там вече се духаха свещи и пак торта Satisfied . Рожденикът получи цитирам: "Мега яки подаръци!" и заключи "Супер рожден ден имах! Много се забавлявах!".
И аз съм доволна. Освен, че празникът се получи, имах уникалната възможност да общувам с трима от съучениците му (не дойде нито един родител, но не съм и очаквала). Ами меко казано съм възхитена от тези деца - възпитание, поведение, общуване, споделяне, чувство за хумор.... силно, много силно ме впечатлиха. Едно е да чуваш, че всичко в класа е ОК, че децата са свестни, че детето ти си е намерило приятели и т.н. Но да се срещнеш лично с тях, да ги видиш, да поговориш с тях и сам да си създадеш впечатление е нещо съвсем различно.
Огромен респект и за техните родители, които са си свършили перфектно работата!
След днешния ден още повече ми се затвърди мнението, че това е нашето училище и изборът, който направи синът ми миналата година е бил най-правилният за него, и за нас като родители.

# 102
иланг-иланг, velina_v, Invierno, Dive, Марти, vox, JiD и beb4o_fb, много благодаря за добрите думи, момичета! Чудни са и другите момчета, които видях! Да са ни здрави! Hug
Аз се чудя дали да се притеснявам или да се радвам, че на набора все още не му пука с какво е облечен - стига му да е видимо мъжка дрехата, макар че имаше един суичър, които се оказа, че е от дамска колекция, но не съм видяла и като отрязах етикета (на който пишеше GIRL) и него си носи. Не му минава през акъла, че може да сложи гел или друго стилизиращо на косата, да промени прическа или да гледа какво е модерно...Вероятно като се яви някоя девойка на хоризонта нещата се променят. Сестра му компенсира напълно неговата липса на суета.
Kally May, страхотно е да знаеш, че детето ти се чувства добре и е в среда, която може само да му е от полза! Да прави все така правилни избори и занапред!

# 103
  • В центъра на моретата
Кали, да е жив и здрав набора! Да е успешен, удовлетворен от себе си, да има добри приятели и хубави емоции!

# 104
Привет, при нас излязоха списъците с учебници и съм в трепетното им издирване.
 Ако случайно на някого му се мерне, че някъде се предлагат втора ръка следните, ще бъда безкрайно благодарна да свирне, борсата ми е последен вариант - предпочитам да отърва някой бъдещ десетокласник без посредническа такса  Simple Smile:

1.Български език - Булвест 2000
2.География и икономика - Просвета, основано 1945
3.История и цивилизации - Просвета, основано 1945
4.Литература - Булвест 2000
5.Философия - Булвест 2000
6.Химия и опазване на околната среда за 8клас и за 9клас - Просвета плюс.

Общи условия

Активация на акаунт