ДЕВЕТокласници 2022/2023 - Тема 1

• 37 259
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • София
До, утре е 15-ти... И аз отново започвам първи клас с номер 3. Вчера бяхме на репетиция (има стихче за утре) и аз на репетицията си изривах очите, пък утре не знам...

# 166
  • София
Аз винаги съм подготвена с кърпички. Relaxed
Аз цветя купих още вчера. Днес остана последно да прегледаме кои ще са точно дрехите.

# 167
  • Варна
Кога мина лятото? Тази година ми се стори като 1 седмица само. Сякаш имам нужда от още месец преди училището да започне.
Наборът започва 2ра смяна, новата класна ще е по философия. Само това знам до момента. За да е забавно сестра му ще е първа смяна в друго училище.
Утре ще е вълнуващ ден Simple Smile

# 168
И вкъщи тече подготовка.
Вчера успях да я убедя и се подстрига, почти два см скъси косата,хич не иска, вече й е до кръста.
Иначе тя беше избрала тоалет за 15.09, но писаха, че ги искат с униформи и това промени плановете.
Много съм доволна, че вчера успяхме да й купим обувки, цели три чифта, а именно едни кецки, едни спортни естествена кожа и боти, и трите различни номера,но й станаха. /от 42 до 44/. Странна работа, затова искам мерене на място, че от модел до модел.
При девойката също почват втора смяна и с класна по география. За съжаление не са сменили математика и сега за да научи нещо през годината, ще разчитаме на частни уроци, защото този е тотал щета.

# 169
  • София
И у нас се подготвят за утре. Разбира се не с голям ентусиазъм, но това е положението. Лятото мина и замина като един миг.
И аз за първи път няма да ходя утре, но и двамата са вече големи и ще бъде странно ако се изтипосам в някоя от гимназиите.
Цветя ще взема само за девойката.

# 170
  • София
Аз снощи питах моите младежи до кога според тях е нормално родители да ходят на тържествата за 15.09. За моя радост отговориха, че нямат нищо против и докато завършат. Стига да имам възможност. Relaxed

# 171
  • Варна
Ех, че хубаво Родива! Иди и заради нас, дето не ни искат вече по тържествата Simple Smile
Дъщеря ми още миналата година каза, че предпочита да иде сама и уважих желанието й - само я закарах до училището и се прибрах. Много криво ми беше, признавам. Но се опитах да не й го покажа, за да не се чувства сякаш е направила нещо лошо като е решила да иде сама. Просто на мен си ми липсват тези моменти, в които я държах за ръчичката в тълпата...
Да не се разчувствам сега пак Simple Smile Ако имат инициатива за събиране на пари вместо цветя, ще остави, но и да няма, цветя няма да купуваме, защото класният е мъж. Снощи напрвихме едно бързо Джъмбо за последни покупки и останаха незначителни неща - раница, маратонки, такива работи Simple Smile

# 172
Dive, усмихна ме, че не съм сама в това - от последната седмица поръчвам и връщам маратонки и пак съм в изходна позиция без налични такива, все неуцелени номера. Ще кара с раницата от м.г. - поне се преборих да бъде изпрана вчера Joy
При нас ще събират пари вместо цветя за наводнените села.
...останаха незначителни неща - раница, маратонки, такива работи Simple Smile

# 173
  • София
Наборът ще отиде сам утре, така беше и миналата година. "Малките" искат да отида с тях.
И при нас останаха незначителни неща за купуване - обувки, калъф за устройството Joy А, ще трябва и да се снима да ученическата карта, но време има...

# 174
Аз се чудех къде изчезнахте, то вече сме станали Деветокласна-тема Satisfied
Ама кой да се сети...Relaxed

# 175
  • София
За първа година ми се случва всичко да сме взели - учебници, тетрадки, раници, дрехи, обувки... и съм много доволна Simple Smile Единствено учебниците по езиците не сме, но те ще се купуват с колективна поръчка.
В гимназията на девойката също има инициатива за събиране на пари вместо цветя, но въпреки това тя ще занесе и букет.

# 176
  • София
Какво училище?! Моят снощи отганизира грандиозно парти с 40 деца. Уж си празнува РД, който беше преди 2 месеца, заедно с още 2 приятели, но моят се нзае с цялата организация. И последната седмица само за партито се говори и се пресмята нещо. Питам го вълнува ли се за училище, той ме гледа възмутено: "Кво училище, бе , маме?! Толкоз да не ми пука за училище! Ще дойде и ще го отметнем. Виж ся, за партито, много съм притеснен как ще се получи..."

По негови думи, получило се е страхотно. И мъжът ми беше доволен, че е минало без ексцесии (щото той си отвися, да им хвърля по едно око).

# 177
  • В центъра на моретата
Оф, снощи девойката ме изнерви. Реши предпоследния ден да си пробва ризата от униформата и отчете, че изглежда "брутално гадно" и няма да я слага. Тръшка се цяла вечер, как щяла да ходи с тези дрехи. А аз, как успях почти нищо да не кажа, и как от стискане на зъби и хапене на езика, та чак рана ми стана - не знам. Предчувствам, че това ще бъде цялата година. Напоследък е станала много устата и не се усеща кога точно трябва да спре.
Раница няма да сменяме - съвсем си е запазена тази от миналата година. Едни сникърси на Money Heist пожела и ги поръчахме.

Иначе, половината учебници само са купени, другите ще се уточняват след 15.09 - поне така пише в сайта. Тетрадки не сме купували - ще чака да види какво ще им кажат по различните предмети. Има някакви останали от предни години, но вероятно няма да стигнат.

Изобщо, тепърва ще се забавляваме.....

# 178
Ние току- що научихме, че утре присъствието на ученици от 9 - 12 клас било пожелание. Така дилемата ми да отида или не се реши от само себе си. В класната стая нямало да се събират утре, там щяло да има ученици от по-нисък клас, с които ще делят класна стая, малките сутрин, нашите след обед. Класната утре в отпуск. Отидоха цветята, дето вчера ги купувахме. Ами ще си ги оставя за себе си. Нали и за мен утре ще е празник - деветокласник имам.  Поне им пуснали програмата на вайбър, а тя е мале мале, имат дни от 9 до 18:00, но така е в професионално училище, три дена целодневно. Радвам се че вторият му език ще е немски, че беше хиск до последно, понеже зависеше от броя желаещи за немски и италиански. Явно ще има две групи, по една за всеки език.
Купуването на маратонки ни се размина. Мъжът на сестра ми нещо не бил ок с краката и му даде три чифта нови . Размер 48. Оказа че на моичкия кракът ми вече е станал 47 номер. Но при този ръст какъв да е, миналата година беше 45-46

# 179
  • София
ами иди, щом така ти се иска. няма да падне небето ако хвърлиш един поглед.

спомени... спомени...

номер три, първи учебен ден 2019г.
Simple Smile

Някак... няма смисъл, като не те искат... Няма ги вече големите, опулени очи, едновременно изпълнени с копнеж и страх...

Общи условия

Активация на акаунт