ДЕВЕТокласници 2022/2023 - Тема 1

• 37 003
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София
иланг-иланг, дано е нещо моментно и необвързано със здравословното състояние на младежа този нисък пулс.
Аз съм от русенско, но Румъния съм я гледала само от българския бряг, направо срамота. Не искат да пътуват никъде моите, много съм им бясна. Уж се бяха навили и сега пак старата песен.
Ysap, дано бързо се нанесете окончателно в новия дом и в него цари щастие и спокойствие Kissing Heart
Маги, горе главата, шЪ сЪ справиш Kissing Heart

# 556
  • Варна
Благодаря ви момичета за страхотните пожелания. Дано да ви се случи и на вас да обзавеждате нов дом, ако не сте изживели тези емоции. Има и проблеми и ядосване за какво ли не, но трай бабо за хубост.
Dive, моят нищо не ми е казал за екскурзия лятото. Миналата седмица беше болен, а аз в четвъртък от работа заминах на обучение в Арбанаси и се прибрах в събота следобед. В неделя боядисвахме в новия дом, че майстора се замота и нямаше да свърши навреме с ремонта. Вчера след работа чистих прозорци, мих подове и днес вече трябва да ни докарат мебелите. Навита съм да си спретнем сбирка, но да минат още 1-2 седмици, че имам още много неща до върша. Ще трябва и да се местим…
Иланг-иланг, баща ми е с нисък пулс, без да е спортист. Сто пъти е по-добре, отколкото с учестен. Аз съм обикновено с учестен пулс и като се ядосам и забързам подминава 100, а иначе е над 90. Последните години взе малко да се регулира от самосебе си и и 80-90.

# 557
  • София
Някои фирми като КФС назначават за лятото младежи над 16 г., братовчедката на моята щерка заедно с още приятелки работиха там, наистина, едва ли й се събра повече от 1,5 м. работа с морета и други ангажименти, но беше доста полезно да установи що е това истинска работа. Grinning

# 558
  • Пловдив
Тъкмо снощи наборът видял на центъра, че ще се открива KFC и търсели хора. Смятал да започва там JoyJoy
Баща му вика "Е, хайде, де! От кога чакаме!"

# 559
и при нас има интерес от работа през лятото, особено в ресторантската категория : ) Simple Smile
а те обяви ли пускат, как се разбира за тези възможности?

# 560
  • Варна
Един колега се шегува, че за 16-тия РД на сина си щял да му подари колело на Тейкауей Simple Smile Каза, че там взимали на 16г, бил питал, та ето идея за любителите на велосипедния спорт Simple Smile
Щерката хем иска да работи, хем в ресторант не си я представям. Последно спрягаше летните занимални за малки ученици, но и там не знам дали биха я взели, макар че те точно лятото имат голяма нужда от помощници. Ще пробвам да питам това лято, макар че няма да има 16 още.

# 561
  • София
Дъщеря ми работи от осемнайсетгодишна в Старбъкс, те са под една шапка с КФС и Бъргър кинг. Заплащането е мижаво, но е голяма школа за работа в екип, спазване на работно време и изпълнение на задачи. Нямате си представа колко е трудно да се намерят хора, които поне да идват навреме за работа, не друго. 🙄

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 21:15 от yovanka

# 562
  • София
Дайв, на 16 г. не им дават да готвят, по-скоро опаковат храната и я подават на клиентите, което не е толкова рисково. Но наистина е голяма школа, защото те си мислят, че всичко, което хвърчи, се яде, и бързо се приземяват в едно такова място, на което изискват бързина, сръчност, точност и екипност, а ако не се справяш, имаш проблеми с екипа и никой не те гали с перце по главата. Grinning

# 563
  • Пловдив
Още лятото като хапваме в Хепи и наборът вика - почвам!!! То, сигурно сте забелязали в менюто им пише "искате ли да станете наш колега..." или нещо от сорта.
Казвам му-гледай сега това младо момиче, сервитьорка, кога се спира?! Ако си склонен да си нон стоп на крак и на пета да се въртиш-давай! - ти си! .
Аз съм ЗА! ранното започване на работа.
Защото са много отворени и, както казвате, смятат, че каквото хвърчи, се яде.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 21:12 от JiD

# 564
  • Пловдив
Моята дъщеря летата след 6 и след 7 клас  за по 1 месец помагаше точно в детска занималня на дечица да рисуват, а като излязат навън хлапетата, оставаше да почисти. Това беше по нейно желание
 и срещу смешно възнаграждение, но беше доволна.
Рисува добре и лято на лагера подарявала нейни картини, та сега за Коледа има 2 поръчки от една от ръководителките.
Аз не съм против да работи, но за месец през ваканцията, за да има време за почивка, спорт, пътувания, лагери.

# 565
  • София
Дайв, аз бях от четвъртък до събота повашия край, но службено (във ВМА), с организиран транспорт и нощувки в Св.Константин и Елена, та нямаше как да избягам, иначе пак щях да ви сръчкам.
Иначе има светлина в тунела - свеки има билет за неделя...
И октомври свършвааааа.

# 566
  • Варна
Здравейте, едно близко дете от Смолян, което сега е в десети клас лятото работеше в един малък семеен хотел на Пампорово. Колкото и да е странно даваше нощни смени на рецепция и сутрин е правил кафета. Родителите му нямаха нищо против. Предполагам, че не е бил на трудов договор и не са се допитвали до Инспекция по труда, защото нямаше да позволят на 15г. да дава нощни смени. Собствениците на хотела му били казали, че след 2ч. може да си ляга да спи, но той прилежно си стоял на работа и му бяха платили по 50лв на смяна вместо по 40, както се били договорили. Детето беше много доволно, че си е изкарало 1200 лв. с честен труд.
На мен ми беше мъчно за него, защото баща му лентяйстваше много години и макар да е над 50 годишен има не повече от 4 години трудов стаж.
Майка му е с ниска заплата и детето така си помогна за новата учебна година.

# 567
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Само в Букурещ бяхме, без кола и за толкова кратко, но поне видях есенни златни листа. И това Wink

Бяхме във военният им музей, ако не знаете, 12 и 13 век, на юг от Румъния е Византия. А 15 век е татарска България.
Не знам защо си го причинявам. По-добре да започна и аз да пуша, а Горинич сам да си обикаля.
Вече тръгваме.

# 568
Добри, специално за теб, снимано в Букурещ:

# 569
  • На село (близо до Лондон)
Хубаво е да работят ваканцията да си изкарат малко пари-набора беше ballboy (децата които подават топките) на Wimbledon тази година. Много добре си изкара, много приятели нови направи и пари изкара, които естествено изхарчи бързо.
Сега трябва да заляга над учебниците-има матура по един предмет на юни, а догодина са останалите 11 предмета.

Общи условия

Активация на акаунт