Българско име за момиченце

• 6 937
  • 113
  •   1
Отговори
# 15
  • Крайбрежен район
Албена, Анелия, Алгара, Ахинора, Ангелина
Бояна, Боряна, Бориса, Белослава
Вяра, Василена, Велизара, Венелина
Дивна, Дарена, Деница, Десислава, Десимира, Диляна, Доника
Калина, Кремена, Красена, Камена, Камелия, Косара
Милена, Миглена, Милица, Михаела, Матея, Малина
Пламена, Преслава, Пресияна
Рада, Радина, Радена, Радост, Радмила, Райна, Ралица, Румена, Росица
Сияна, Слава, Славея, Славена, Савина, Светлана, Свилена, Снежина
Яна, Яница, Янина, Ясна, Ясена, Явора

На мен ми харесват и Биляна, Катерина, Ирина и Вихра. Не виждам нищо подигравателно във Вихра.

# 16
За мен една от най-големите грешки на бъдещите родители е да споделят името с близки. Ужасно голяма грешка. Наравно с това е питането във форума, но да речем, че по-лесно се пускат покрай ушите мнения за непознати, което е тъпо, смотано, изкилифренчено, изгъзица и т.н.

Вихра, мен ако питаш - име като име. Ако ти харесва - така кръщаваш. Моя позната е с дъщерички Вихра и Ясна.
Ирина - супер. Катерина - супер.
Виж, Биляна е едно от най-неприятните имена за мен. Звучи ми лигаво, даже ми е неприятно да го изговарям. За кратко на Биляна около мен се ползва Били.

Боряна, Бояна и Белослава са много любими имена в моя списък.

# 17
Вихра е прекрасно име. Недейте да се влияете от познати хора. Всеки ще даде акъл, но е важно какво ви харесва на вас с бащата!

Ирина и Катерина също са красиви.

Предлагам Валентина, Белослава, Венета, Марина, Веселина.

# 18
Весела, Далия, Детелина, Диляна, Камелия, Цветина, Цветелина, Звезделина, Светлана, Снежана, Славена, Славея, Ива, Ина, Мира, Неда, Людмила, Любомира...

Вихра и Ирина също ми харесват. Ирина идва от гръцки и означава "мир".

# 19
  • София
Ирина е гръцко име, което много харесвам и свързвам с много любима моя приятелка.
Иначе класически български имена са Албена, Илина, Зорница, Мина.

# 20
Мина също е гръцко име. Означава "месец, луна".

# 21
Вихра е много хубаво име. Имаме познато дете, което се казва така, много добре се приема името, не виждам за какво ще й се подиграват. Останалите ви варианти, също ми харесват.

# 22
Ако търсите хубаво българско име, не Ви трябват именици и теми от форум. Отваряте един плейлист с хубавите български народни песни, после преглеждате библиотеката за класическите ни романи, повести и поеми.

# 23
Вихра е хубаво име и не виждам какво подигравателно има в него. Ирина също ми харесва. Катерина е хубаво. От трите бих ползвала Вихра. Биляна на мен лично ми е малко безлично.
Предлагам още:
Мирена
Боряна
Лилия
Силвия
Силвана
Юлия
Богдана
Илина
Маргарита
Надежда

# 24
Елица, Ралица, Яница, Яна, Ана, Мария, Елена, Катерина, Елина, Дарина, Лилия, Магдалена (много ми харесва).
Биляна и Ирина също са хубави.
Вихра лично на мен не ми харесва.

# 25
Вихра за мен си е ок.
Ще споделя моите любими български имена:
Боряна, Биляна, Белослава
Десислава, Деница
Елица
Зорница
Косара
Лъчезара, Лилия
Милена, Мила, Мира
Пресияна
Радостина, Радосвета, Росица,
Светослава

# 26
Абсолютно никой няма право да се меси на майка как да кръсти детето си. Само и единствено тя се мъчи да ражда, тъй, че всички си мълчат достопочтено. И не само, а девет месеца носи под сърцето си. Това смятам аз и три пъти никой дума не каза
Иначе може и Цвета, Лидия, Йоана, Камелия о безброй други хубави имена. Доста имена са изброени, но, съм сигурна, че ще изберете най-скъпото за вас. Леко раждане.

# 27
Като чух Биляна, веднага се сетих за Белослава Simple Smile Красиво, нежно и редко срещано

# 28
Хубавите имената са толкова много, че ако нямате сантимент към някое, не знам как ще си изберете. Аз лично харесвам Елица и Ралица, много харесвам и Бориса, Самуила малко твърдо звучат, но може би защото харесвам мъжкия вариан - Борис, Самуил.

# 29
  • София
Вихра си е нормално име. Аз не го харесвам за мое дете, но според мен се приема съвсем нормално. А Вихрен-овци има страшно много от последните години. Щом за момчетата е ок, защо не и за момиче?

Ирина е хубаво, както и Иглика.
Яна, Ралица, Калина, Зорница, Пламена, Боряна.
Имам позната с момиченце Жара.
Биляна е хубаво име, имам няколко познати, на едни казваме Били, на други Биби...всеки си е свикнал и не намираме нищо селско/просташко.
Галените имена идват по естествен начин и на Изабела може да и казват Биби, ако така решат.

Общи условия

Активация на акаунт