Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 61
Участвай в безплатни школи по програмиране и дигитални технологии за ученици от 3-и до 12-и клас в 47 населени места

Живеем във времена, в които дигиталните умения стават все по-важни за успеха на всеки ученик. Вярвамe, че за всички нас успешната реализация на децата е от изключително значение.
Трудно е да предвидим какви ще са професиите, когато днешните младежи се реализират на пазара на труда, но знаем едно – в огромната си част те ще изискват дигитални умения, които трябва да притежават.

През октомври Училищна Телерик Академия, най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 3-и до 12-и клас в България, стартира 140 школи в 47 населени места в цялата страна. Обученията ни подготвят децата в 3 – 4 клас, 5 – 7 клас, 8 – 11 клас и 12 клас за професиите на бъдещето и дигиталното настояще. В рамките на програмите учениците усвояват ключови дигитални умения, научават се да програмират и развиват креативността и логическото си мислене.От създаването на Училищна Телерик Академия през 2010 г. до днес сме обучили над 17 000 деца и младежи на програмиране и дигитални технологии.

Възрастови групи:
Приемът за 2022 – 2023 учебна година е отворен за всички желаещи до 2 октомври. От кандидатите не се изискват предварителни познания по програмиране. Програмите са съобразени с възрастта и интересите на учениците, а участието в тях е безплатно.
 
Във възрастова група 3 – 4 клас учениците се обучават в основополагащата ни програма “Дигитални науки”.
Във възрастова група 5 – 7 клас сме разработили четири програми:  
⚪   Дигитални науки
⚪   Разработка на игри
⚪   Уеб програмиране
⚪   Алгоритмично програмиране  

Във възрастова група 8 – 11 клас предлагаме три програми:  
⚪   Дигитални науки
⚪   Разработка на игри
⚪   Уеб програмиране  

Всички ученици в страната, които са в 12-ти клас, имат възможност да кандидатстват за една от трите програми, предлагани изцяло в онлайн форма на обучение:
⚪   Дигитални науки
⚪   Разработка на игри
⚪   Уеб програмиране

Обучение и локации
Обученията започват в края на октомври и са с продължителност 72 учебни часа, а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи.

Те ще се провеждат безплатно в 47 населени места в страната: за първи път в Банско, Берковица, Димитровград, Дупница, Карлово, Самоков, Троян, както и в Абланица, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Девин, Добрич, Доспат, Златоград, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Лом, Луковит, Монтана, Пазарджик, Панагюрище, Петрич, Пещера, Плевен, Пловдив, Правец, Първомай, Разград, Русе, Севлиево, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Харманли, Хасково, Шумен и Ямбол.

Кандидатстване и приемен тест
Учениците в 3 – 4 клас, 5 –7 клас и 8 – 11 клас могат да разгледат школите ни за тяхната възрастова група и да изберат най-удобната за тях по място и време на провеждане. Учениците в 12-и клас могат да се включат в една от онлайн школите ни. Процесът на кандидатстване става онлайн през сайта на „Училищна Телерик Академия“ и включва приемен тест, който трябва да се попълни до 2 октомври, с продължителност 45 минути и максимален брой точки – 30.

В настоящата тема можете да зададете всичките си въпроси, свързани с „Училищна Телерик Академия“ и ползите от програмирането и усвояването на дигитални умения за развитието и успеха на децата и младежите.

На Вашите въпроси ще отговаря Петър Шарков, изпълнителен директор на „Училищна Телерик Академия“.Участието в темата ви дава възможност да спечелите специална тениска на „Училищна Телерик Академия“.
На 5 октомври на томболен принцип ще изтеглим 10 печеливши участници и ще ги обявим в темата.


Pushpin Отговори на въпросите си можете да очаквате всеки вторник и четвъртък.
Моля, запознайте се с общите условия на активацията ТУК.


https://www.telerikacademy.com/school
https://www.facebook.com/TelerikAcademySchool
https://www.instagram.com/telerikacademyschool/

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 14:37 от Жaклин

# 1
 • Мнения: 3 324
С каква продължителност е всеки курс?

# 2
 • Мнения: 647
Трябва ли някъква предварителна подготовка да има дете в 3 клас за да се запише в такъв курс?

# 3
 • при късмета
 • Мнения: 23 246
Не можах да намеря адреси на школите и ако е присъствено, дали ще имам удобна такава. В София само на адреса в "контакти" на сайта ли ще се провеждат или има и други?

# 4
 • Мнения: 27 611
За пети клас кой курс е най-подходящ и с коя програма се работи?

# 5
 • Мнения: 1 306
Откъде да се започне, ако детето иска да се научи да програмира?

# 6
 • Мнения: 619
Трябва ли детето да има някаква предварителна подготовка

# 7
 • Мнения: 2 560
какви са цените?

# 8
 • Велико Търново
 • Мнения: 2 460
Провеждат ли се онлайн и в почивни дни?

# 9
 • Мнения: 1 737
По колко деца са в група?

# 10
 • Мнения: 12 941
Аз също се интересувам в почивни дни провеждат ли се курсове?

# 11
 • Бургас
 • Мнения: 5 602
Да споделя като родител, чието дете посещаваше такава школа миналата година. Анонсираната продължителност беше 100 учебни часа, но реално се проведоха 11 занимания от които първото беше запознанство, а последното нещо като изпит (всяко дете работеше по един тест с изключен звук и камера и после споделиха резултатите си) т.е. реално се обучаваха 9 пъти по 2 учебни часа, при това понякога свършваха по-рано. Всички занимания бяха онлайн поради обстановката. Групата беше за деца от 4 до 7 клас и имаше доста неща, които за четвъртокласник бяха непознати като математически материал и трябваше аз да "преподавам" уроци за лице на фигура, за дроби, проценти и пр. Време за упражнения, проверка на домашни, обратна връзка или затвърждаване на материала нямаше. С голям ентусиазъм започна сина ми и все повече му намаляваше желанието, така че още не знам дали беше добра идея започването на школата. Като замисъл и маркетинг звучи ОК, но реално като изпълнение, за мен лично, е леко разочароващо предвид очакванията ми. За тази учебна година в Бургас се предлага само един вариант за школа в групата 5-7 клас и вероятно ще пропуснем.
Заниманията се провеждаха само в събота/неделя, като от децата не се изискваха предварителни знания. Добре е да се знае английски език поне базово, защото термините иначе трудно се запомнят. Нашата група беше от около 12-13 деца в началото, но на занимания присъстваха 7-8 обикновено.
Като изберете в сайта желаната възраст и град, ще видите къде какви школи ще има и кога ще се провеждат заниманията им Wink

П.С. Не участвам в жребия за тениска, а само споделям впечатления.

# 12
 • Мнения: 110
Кои са адресите на школите в гр. София?

# 13
 • София
 • Мнения: 1 334
Какво по-конкретно се изучава в трите видове курсове, които се предлагат в периода 8-11 клас?

# 14
 • Мнения: 1 727
За дете с добри компютърни умения, 12 годишно, предполагам че ще препоръчате за започне от най-ниското ниво.

Общи условия

Активация на акаунт