В момента чета... 79

• 44 100
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Приключих "Последната госпожа Периш" и въпреки високите оценки и ласкавите отзиви, на които попаднах, на мен книгата не ми допадна особено, дадох й 2*. На моменти историята ми звучеше недостоверно, стилът никак не ми хареса. Останах с усещането за зле написана книга.

Продължавам със "Сушата" на Джейн Харпър.

# 601
  • Sofia
На мен нещо ми върви тегаво четенето. Вероятно защото съм напрегната и адски заета в работата и съм под стрес. Дано е временно!

Започнах "Да дочакаш утрото" на Лиз Мъри. Четох добри отзиви, засега върви приятно като стил. Като знам че е по и истински случай и леко ме напряга, защото тематиката не е лека. Ще видим как ще продължи и ако и тя ми създаде дискомфорт- ще я сменя с нещо по- свежи и ще се върна към нея на друг етап.

# 602
На мен нещо ми върви тегаво четенето. Вероятно защото съм напрегната и адски заета в работата и съм под стрес. Дано е временно!

Дано!
И аз съм така ...Confused

# 603
И аз напоследък нямам никакво време! Но ми остават 50-60 страници от "Уроци по химия" и мога да кажа, че съм очарована, много ми хареса, дано финалът не обърка нещата.

Днес се регистрирах в нашата библиотека, вторник ще ходя да си търся съкровища. 😊 Не, че нямам достатъчно мои си за четене, но пуста лакомия...

# 604
Съчувствам за стреса.

След "Хартиеният Дворец" и "Момичето с Гръмовиния Глас", реших да сменя жанра напълно. Прочетох "Човекът, Който Не Беше Убиец" на Юрт и Русенфелт. Не знам защо, но героите ми бяха досадни. Себастиан е помпозен, с поредното обременено минало, а и другите не бяха симпатични с нищо. И друг път съм мислела, че тези скандинавци създават представа за едно напълно лишено от надежда общество.

Чете ми се нещо динамично и неагажиращо, в което героите да не се люлеят от самосъжаление.

# 605

Дано!
И аз съм така ...Confused
И аз съм така,никаква концентрация,”Зулали” чак ми е съвестно да я прелиствам без емоция…

# 606
  • София
И аз при вас, явно има нещо във въздуха. 🤣

# 607
На мен в такава ситуация или хумористична, или на Саймък книга ми носят позитивно настроение.

# 608
Момичета, спокойно от ретроградния Меркурий е, след 2дни излизаме от него🪐

Да не е спам започнах Златното момче.

# 609
Започнах "Резерват за хора и вълци" с известно опасение след изказаните тук мнения за Здравка Евтимова. Но.. Книгата така ме грабна, че не ми се оставя. На места се смея, на места ми се доплаква. Повествованието тече като приказка, езикът е образен. Майстор.

# 610
Cool Cat, това е първата книга от поредицата, мен тя също не ме впечатли особено, но книгите нататък вече ми харесаха. Според мен прочети поне и втората, преди да се откажеш.

# 611
W,
Резерват за хора и вълци си е абсолютно преживяване, повече от книга е. Същите настроения имах и аз при прочита си.

На Жена без път съм.

# 612
Аз довърших "Уроци по химия".
Въпреки, че краят се захароса една идея повече, отколкото ми се искаше, книгата ми достави страхотно удоволствие! Една нелека история, но разказана с лекота, ту те кара да се засмееш, ту ти навлажнява очите.
Идеята основно е да се покаже как през 60-те години на миналия век в САЩ, жената е безгласна буква, зависима от съпруга или работодателя си, колко трудно е било за една жена да бъде учен, лекар или не дай си Боже неомъжена и самотна майка.
Харесах много главната героиня, която въпреки всички проблеми и спадове, със своя опърничав нрав остана вярна на това да бъде химик,  да бъде майка и независима жена.
Приятен, четивен стил на писане, ненапрягащ, без често описаните "уроци по химия" да дотягат.
Препоръчвам и се чудя как точно ще номинирам само 5 книги в края на годината! Simple Smile

# 613
Вили, ако я разменяш, имай ме предвид.

Аз за пръв път в живота си чета на телефон. Вчера пътувахме, а бях забравила четеца си и реших да пробвам приложението на Озон, още повече, че сред безплатните книги този месец е книга, която е в списъка ми за четене. “Акулата” се оказа идеално четиво за път и така ме увлече, че още продължавам да чета на телефона и у дома. Който харесва трилъри, може да пробва.

# 614
Започнах "Резерват за хора и вълци" с известно опасение след изказаните тук мнения за Здравка Евтимова. Но.. Книгата така ме грабна, че не ми се оставя. На места се смея, на места ми се доплаква. Повествованието тече като приказка, езикът е образен. Майстор.
Само един въпрос - и в тази книга ли има насилие, мизерия, злоба?

Общи условия

Активация на акаунт