Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 15

• 75 232
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, да сте чули или забелязали нови проекти тепърва започващи или планирани в близкото бъдеще? Някой да е закупувал от Кулински?
До Ренесанс отгоре започва нов проект Еуфория.

# 526
Благодаря NoHope. Прегледах го, на Home2u.  1100-200 евро за Възраждане на зелено ..

# 527
  • Варна
То няма вече под 1000 евро на квадрат така или иначе...

# 528
Няма и да има.
В София около центъра квадрата стига 6000€ на тоталки за ремонт. Гаражите, пак там 40 000€

Така, че 1200€ на квадрат за нова тухла във Възраждане ми се вижда съвсем прилична цена. Само не забравяйте да си купите и ПМ.

# 529
Благодаря NoHope. Прегледах го, на Home2u.  1100-200 евро за Възраждане на зелено ..
Аз като купувах преди две години беше 700Е. Такъв е живота, важен е момента и да имаш малко късмет. По евтино обаче няма да намериш, те строителите продават на сходни цени, имат си цени за квартал. Даже вече не искат да дават отстъпка ако им платиш по-голям процент в началото. Сетих се че и Галерията почнаха скоро сграда 3.

# 530
Строителите вече са предпазливи и не им се рискува с тези цени на строителните материали и бясната инфлация, да започват нови строежи. Докато беше масово строителството и  предлагането последните 2-3 години, сега се оказа, че няма нищо качествено на пазара, всичко е изкупено. Едва ли ще паднат цените, най много да се задържат на тези нива.

# 531
Строителите вече са предпазливи и не им се рискува с тези цени на строителните материали и бясната инфлация, да започват нови строежи. Докато беше масово строителството и  предлагането последните 2-3 години, сега се оказа, че няма нищо качествено на пазара, всичко е изкупено. Едва ли ще паднат цените, най много да се задържат на тези нива.

Да, това ще е първият пример в историята на вечно плато  на цените на имотите.

# 532
Или ще си променят договорите на зелено, като включат клауза в която се уговаря промяна в цената при различни финансови промени.

# 533
  • при Arctic Monkeys

[/quote]
Само да не стане от плато да литнат още нагоре, както май се случва в момента. Съвсем кофти за хорицата, чакащи вече десет години да се повтори 2008ма, неразбрали че еднакви кризи няма.

# 534

Само да не стане от плато да литнат още нагоре, както май се случва в момента. Съвсем кофти за хорицата, чакащи вече десет години да се повтори 2008ма, неразбрали че еднакви кризи няма.
[/quote]

Не знам, нямам кристална топка. Вие явно знаете.

# 535
  • при Arctic Monkeys
Знам , че с повишаването на цените на материали, ток и труд и инфлация от 20 и повече процента, както и нестабилност в банковия сектор в Америка и Европа,  е доста глупаво да се очаква срив. Ма знае ли човек, току виж сме осъмнали с 50 процента спад някой ден.

# 536
Аз за момента банкова нестабилност не виждам, виждам едно прегрупиране на банки. Явно това предстои, както е във всеки бизнес. Не се наемам да гадая пазара и да залагам всичко на една карта. Всеки действа според вярванията си. Пазарът може да е рационален по-дълго отколкото можем да издържим така или иначе. Моят коментар беше свързан с тъй нареченото плато, а не с това дали цените ще падат или напротив. Явно тези, които вярваха във вечния ръст, сега вярват в платото. Аз в плато не вярвам обаче. Иначе много от тези, които чакаха чакаха, вече се пречупиха и купиха, те вече са аут от пазара така или иначе.

# 537
Не знаех че под "бъбреците" до Хоуммакс се строи и то доста активно. Целият им изглед се скрива от някаква доста висока сграда, малко встрани има още една.

# 538
  • Варна
Е то това са новите 'бъбреци', или има нещо друго? Верно на тия ще им скрият изгледа и то същия инвеститор и строител. 😃🤦

# 539
Нови три блока на комплекса са това.

Общи условия

Активация на акаунт