Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 15

• 74 011
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • при Arctic Monkeys
Мой познат участва на публична продан при чси за една сапунерка на Чаталджа, 45 квадрата, която стигнала от 80 на 170к лева, с около 20 участника. Това по повод пукането на балони, срив в цените и други такива. Не казвам, че е нормално, просто е факт.

# 601
Мой познат участва на публична продан при чси за една сапунерка на Чаталджа, 45 квадрата, която стигнала от 80 на 170к лева, с около 20 участника. Това по повод пукането на балони, срив в цените и други такива. Не казвам, че е нормално, просто е факт.
Да му е честито на "печелившия".

# 602
Двустайните винаги са били кът. Особено в момента, особено тука около Чаталджа. Ако е и хубава сградата и е мястото 85к евро не е изобщо нещо чудно. Сега 45кв предполагам е светлата площ. Мъничко е наистина ама с добро разпределение ще е чудно за сам човек.

# 603
Как стой въпросът с пазарене с брокери / продавачи? Поддават ли?
Интересно ми е каква е тенденцията и средно колко може да се свали от тези супер високи цени, които виждаме по обявите.

# 604
  • Варна
LLinaa, пазарлъци при остър дефицит на качествени имоти са несъстоятелни. На Капалъ чарши е възможно. Ако нямате нужните средства се преориетнирайте към крайни квартали с лоша инфраструктура.

# 605
То във Варна крайните квартали предлагат по добра инфраструктура от централните райони...

# 606
  • Варна
То във Варна крайните квартали предлагат по добра инфраструктура от централните райони...

Има нещо вярно. Даже не говоря за големите магазини и молове, а за тротоарите - в централната част да си счупиш краката по "прекрасните" тротоари.

# 607
Абе не е точно така, където влезе зона и направиха тротоарите си е кеф да си ходиш..Аз си чакам зелената зона с нетърпение
Кое да му харесам на Кайсиева след като всякоя полянка става блок. Отстоянията по-зле от на Генералите и Левски..Срещу и под Джъмбо във Владиславово строят и ще строят стотици жилища..
Някак си близостта на Морската ми е по-важна от МОЛа

# 608
Обективно погледнато от построяването си та до ден днешен най-добра и адвкватна инфраструктура има Владиславово. Естествено властимащите изпитват неудържимо желание да я съсипят както съсипаха и продължават да съсипват много други райони. Друг отдалечен, самодостатъчен и много приятен район е Аспарухово. Особено тия които са отраснали там са си много привързани.

# 609
LLinaa, пазарлъци при остър дефицит на качествени имоти са несъстоятелни. На Капалъ чарши е възможно. Ако нямате нужните средства се преориетнирайте към крайни квартали с лоша инфраструктура.

Преговаряне за цена е нещо задължително в ситуация на неясно ценообразуване, каквато конкретно имаме при покупко-продажба на недвижими имоти в България в момента. Обикновено хората с добри бизнес познания и с най-много средства се пазарят най-целенасочено, останалите ги избива на остроумие и празни приказки по форумите Wink

# 610
  • Варна
Професионалните брокерите ще Ви дадат адекватна оценка за реалния пазар. Лаиците на пазара нямат особено влияние. Продавачите умело спекулират предвид ситуацията, естествено в тяхна полза. 😁
Платежоспособните купувачи инвестират бързо и на сигурно. 😉

# 611
Преговори (пазарлъци) за цена се водят винаги, когато е възможно! Няма значение, дали цената на предмета на сделката е стотинки или милиони.

# 612
  • Варна
Не съм съгласна! Пробвайте да се пазарите!
И аз правих пазарлъци за моя апартамент, защото като цяло направих компромис с него, но трябваше да действам бързо и това беше най- читавия апартамент от всички, които видях.
Бил е на 52К, почти пред сделка, в последния момент, се отказват от сделка, мен ми го предложиха на 48К, пазарих се на 45К и си стиснахме ръцете на 46К. Та независимо от ситуацията, пробвайте се.

# 613
Аз също съм за пазарлъка общо взето, ако стане, стане, ако ме отрежат безкомпромисно, бих дала каквото се иска.
Все пак, щом съм стигнала до преговори за цена, явно много го искам.

Но в момента (от около година) пазарът преди акт.14 е почти умрял, казвам го като човек, който от години продава преди акт.14, много малко сделки се осъществяват на този етап, купува се най-вече с акт. 16, което естествено завиши доста цените и намали избора от читави, готови жилища.
Не е най-добрият момент за пазарлъци общо взето. Всички търсят едно и също, сигурността на готовият имот, а то не се предлага толкова много.

Пазарлъците минават, когато няма опашка от купувачи за имота, да, също и ако пазарящият се купувач ще плаща кеш, без кредити, е по-вероятно да му се получи с пазарлъка.
  Успехът с пазарлъка също много зависи и от профила на продавача, едно е семейство с две деца, което вече е купило друг, по-голям имот и има да плаща кредити и тепърва обзавеждане и ремонти, друго е с продавач с няколко наследствени имота, който ни банката му взема 50% от дохода всеки месец, нито майсторите го чакат да им изсипе една торба пари някъде. Вторият е независим и свободен човек, а те са трудни за обработка като цяло, но все пак не и невъзможни. Въпреки, че доста често, точно продавачи като втория са тези с най-нереалистичните очаквания и трудно работят с брокери, ако въобще.
Голяма част от тях са тези,  които се събуждат една сутрин и си пускат една от наследствените панелки в Трошево за продажба, на 100хил евро, понеже снощи в имот бг са видели, че новите блокчета малко по-нагоре от тях са ги пуснали по 120хил.  Често дори не живеят в България, което води до допълнителни усложнения, разкатаване и т.н глупости. Занимавах се наскоро с чичо Стоян от 4-ят етаж, който беше решил да си продаде бизнес имота, в топ център, та….също ужасен, личен опит. Не съм брокер, просто наемателката на бизнес имота, която е от над 10год там ми е близка, а чичо Стоян ми е комшия от детството и, се явявах посредник някакъв, от добро сърце…Дълга история.

Освен това, пазарлък с продавач, който също работи с брокер е доста трудна работа, да не кажа невъзможна, именно защото е подготвен предварително и има по-нормални очаквания от цената, която може да вземе. Брокерите са му разгледали имота и са му казали какво може да се очаква и колко може да смъкне, ако се наложи.

# 614
  • Варна
Интересно ми е какво ще последва, и дали наследника на поста ще бъде още по-голям идиот или ще има светлина в тунела.Въпросът ми е реторичен...

https://www.vesti.bg/bulgaria/otstraniha-ot-dlyzhnost-glavniia-a … -na-varna-6166471

Общи условия

Активация на акаунт