Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 15

• 74 661
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
По повод пазаруването аз съм в района на бизнес хотела и пазаруваме от Макао, рядко слизам до Кауфланд Одесос, защото работя в Трошево и ходя в техния Кауфланд предимно. За дребни неща в кварталния магазин, често и от пазара взимам неща.

Иначе за цените…. И аз съм в шок.
Моя позната трябва да сменя квартира, че са на промишлен ток. Търси тристаен може и с парко място и не знае каква цена е нормална. Вика ако кажа на брокерката 1000 ще намери за 1000…. Ама има излизат и за 600-800 лв читави. Та не знам и аз….

Някой чувал ли е с лихвите какво се случва, четох статия, че се вдигат ама за нови потребители.

# 166
Daisy_D, няма нови, няма стари потребители .. ако процента е плаващ и се смени стойността на индекса се вдигат. Голям вой нададоха с ипотечните от Булбанк , лихвата е станала двойна, защото ползват Euribor за индекс, а той вече се качи с доста ..
В САЩ ипотеките минаха 7%, не виждам причина това да не се случи след нова година и в Бг.
Ако някой вижда, че има затруднения, нека не чака и да търси съвет от консултанти още първите 1-2 месеца, след 3тия, 6тия месец вече нещата са почти неспасяеми.

# 167

Някой знае ли нещо за това, което се строи на баира за Галата. В далечината в лявата част на снимката.

# 168
Да не е комплекса с 58 къши на 35 декара посред гората

# 169
Да не е комплекса с 58 къши на 35 декара посред гората

И аз за тези къщи се сетих, на космически цени,  след гледката вляво също беше заградено лятото като сме минавали, ама там ще е нещо малко Simple Smile

# 170
Мисля, че Newpoint се казва проектът, онзи ден им разглеждах сайта.

# 171
Днес някаква жена обясняваше по телевизията,  че няма причина да не задминем лихвитр в САЩ. Да разбираме 8-10%. Струва ми се доста, но пък кой знае. Усилената реклама на кредити от банките последните 6 месеца също е доста показателна.

# 172
Днес някаква жена обясняваше по телевизията,  че няма причина да не задминем лихвитр в САЩ. Да разбираме 8-10%. Струва ми се доста, но пък кой знае. Усилената реклама на кредити от банките последните 6 месеца също е доста показателна.

Дано да не се стига до там и хората да са си направили сметките и да не са си надскочили възможностите Sad . Защото разхода не е само заема и покачилата се вноска по кредита а самия живот поскъпна много, дори разходите за храна се покачиха почти двойно за толкова кратко време а другите разходи няма да споменавам. Кво поскъпване ни очаква за бъдеще никой не може да прогнозира Sad

Да допълня малко
Разгледах, и цените на апартаментите ами цените вече гонят София.
С тия заплати в Варна да теглиш кредит и да изплащаш имот като за София и с това поскъпване на живота и евентуално покачване на вноската по кредита наистина трябва добре да си направиш сметката за да няма после рев и сополи Sad 

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 10:58 от sweet13

# 173
Скрит текст:
Не знам какво да си мисля вече за цените...
от сутринта умувам това дали не е грешка

Продава МАГАЗИН
град Варна, Гръцка махала
5 706 000 EUR
(17943.40 EUR/m2)

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1l16657513305468 … k=8j2u46&f1=1

Диди много бързо се нанесохте, честито Simple Smile

# 174
За гръцката не е грешка. Района е пълен с банки и други финансови институции. Човека се хвърля на дълбокото. Пробва се и пуска тото, докато има хора да дават тия пари, човека ще си печели джакпота. Друг е въпроса дали ще му се случи тоя живот.
За мен са същите тъпотии и с имотният пазар във Варна. Докато има шарани да хвърлят пари на вятъра, цените ще растат. Иначе честито на печелившите.

Пп.... изключвам хората, които имат пари. Там важи в пълна сила целта оправдава средствата.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 12:45 от Huku23

# 175
За гръцката не е грешка.Района е пълен с банки и други финансови институции.
Грешка е - разрових се в сайта
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1l16606346431419 … mp;f1=1&fe7=1

Брокерка ми каза, че последните седмици покупки само сделки с украинци е имала. И много руснаци, които продават ( парите в чужди банки )

# 176
Един познат има помещение 400-500 квадрата на жп гара и една банка преди няколко години го искаше за около милион евро  по спомен. Нещо не се разбраха. Сега (също по спомен от преди години) му взима 10 минимални заплати наем.

# 177
Някой има ли представа какво се случва с комплекс "Ренесанс" във Възраждане? Линкът не е активен, няма никаква информация за комплекса.
https://home2u.bg/project/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D … 0%B0%D0%BD%D1%81/

# 178
Някой има ли представа какво се случва с комплекс "Ренесанс" във Възраждане? Линкът не е активен, няма никаква информация за комплекса.
https://home2u.bg/project/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D … 0%B0%D0%BD%D1%81/
Първите две сгради имат вече акт 16,третата се строи още.Мисля,че няма свободни апартаменти вече и в трите сгради.За страницата не мога да коментирам,възможно е да са я изтрили,тъй като нямат за продаване нищо вече там.

# 179
Има ли хора, които са капарирали апартамент в галерия 1, 2 или 3?
Някакви вести от строителя.

Общи условия

Активация на акаунт