Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 15

• 75 263
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Не съм по темата, но все пак ще пиша тук, защото споделях преди, че купихме апартамент, за агенцията и т.н. А също и защото чета обсъждате контейнери и такива неща.
Имаме син студент във Варна и той живее там, кварталът е Изгрев. Вчера ми казва, че двете гуми на колата му са пробити с нож, така му е казало момчето в гумаджийницата, където е отишъл да ги оправи. Във въпросният квартал почти всички спират на улицата отпред. Има малко гаражи и парко места, ние естествено нямаме. Бях буквално побесняла, защото гумите са чисто нови, а едната даже не е ставала за оправяне, купил е нова. Говорил е с хората наоколо, нямало практика да се режат гуми.
Подозирам, че проблемът е, че колата е с Великотърновски номер. Чудя се що за изрод трябва да си, за да го направиш, при положение, че спира там където спират всички и не пречи на никого да минава. Знам, че няма какво да се направи и питам това практика ли е във Варна, мода ли...защото момчето с гумите му казало, че често се случва напоследък и идват хора с нарязани гуми. Около кооперацията са предимно къщи, хубави, с дворове, изглеждат ми интелигентни хора и съм в потрес просто. Няма и гаранция, че няма да му нарежат пак гумите. Питам вие как бихте постъпили?

# 466
  • Варна
Много странно наистина. И ние имаме апартамент в Изгрев. От няколко месеца не живеем там, но също е малко ново блокче, половината живущи са наематели. Колите на улицата половината са с регистрации от чужди градове. За 4 години там не съм чула за подобен случай. Явно имате съсед простак.

# 467
На нашата кола с добричка регистрация ни слагаха глоби през седмица-две... Като минахме на варненска, глобите спряха... Това преди да въведат Синя зона и всеки паркираше, където намери.. но явно само на коли с варненска регистрация е позволено да паркират в нарушение. Та, не ме изненадва това с надупчените гуми. Прости и тъпи хора има навдякъде.

# 468
От 2-3 месеца във фб често ми излизат постове за нарязани гуми, но в Цветния, във Възраждане. Явно не само там. Нека синът ви да поговори със съседите, да обясни, че сте собственици и т.н. Аз лично бих сложила на предното стъкло и едно картонче с надпис - живея във входа, тел. еди кой си.

# 469
Има някакви идиоти, които пукат гуми в Левски около Втори корпус, явно са минали нагоре и към изгрев. Във Възраждане и Владиславово се крадат гуми и се режат катализатори..

# 470
Няма наоколо коли с различна регистрация, само на синът ми е Търновски номер, затова така си мисля. Друго, което си мисля е, че някой който е решил, че собственика не живее там, а е на гости, а той там си живее. Изпадам в поредната абсурдна ситуация, при която няма какво да се направи...и това ме вбесява.
Както и да е, темата не е за това и спирам. Много ви благодаря за отговорите, за мен са вид подкрепа!

# 471
Варна рядко се впечатлява от коли с други регистрации (изключвам северната ни съседка) , от време оно има единични случаи към Добрич, защото в повечето случаи съобразителността не им е силно качество. Долу горе шофирането им е като на румънците.
Но в случая мисля по-скоро причината е друга. Сложете си камери, ще се види за в бъдеще ако има нещо. Нека сина Ви да се огледа за камери в района и ако има такива да поиска записи.
Пп карал съм няколко години коли с регистрации от други градове и никога не съм имал проблем.

# 472
Нашият опит показва, че излиза по-евтино да се наеме паркомясто или подземен гараж, отколкото да се главоболиш с идиоти по улиците. Но пък масовият "варненец", независимо тук роден или придошъл, не обича да се харчи, а да се кара със съседите все едно мястото пред блока му е лично.. В нашето каре дворовете с платени паркоместа стоят празни, подземни паркоместа и гаражи се ползват за складове, но пък всеки иска да спре точно пред входа.
Култово и е обяснението на един от съседите - че ние имаме 3 коли, 3 гаража ли да наема

# 473
Един тъпак стига да се дразни на кола с друга регистрация и да ти нареже гумите. Моя приятелка отнесе надрана кола и скандал, че е спряла пред една къща в Аспарухово. Улицата била тяхна... луди колкото искаш.

# 474
  • Варна
От няколко години вече не е задължително да сменяш номера, ако си купиш кола от друг град, но псевдо шефчетата по кварталите от къде да знаят…
Имам приятелка варненка, която си кара колата с “А” от година и за щастие не е попадала на такива, район около ХЕИ.

# 475
И аз карах години наред кола с регистрация от друг град. Никога не съм имала проблем.

Но наскоро моя позната сподели, че са й срязали гумата с нож около Червен площад. Паркирала за 2-3 часа, събота вечер… Мислех, че е единичен случай…

# 476
Здравейте, имам въпрос някой от вас запознат ли е със сградите, които се строят в момента в Пчелина и по конкретно на Апарт Инвест Иванови?

# 477
Здравейте, имам въпрос някой от вас запознат ли е със сградите, които се строят в момента в Пчелина и по конкретно на Апарт Инвест Иванови?

Да не са комплексите България 1-2-3-4-5 и така до безкрайност?

# 478

Да не са комплексите България 1-2-3-4-5 и така до безкрайност?

Да. Понеже обмисляме покупка там заради по нормалните цени.

# 479
Това с рязането на гуми и аз го бях чела във ФБ точно за цветния , май там бяха подпалили на една украинка колата мин.год. Бих наела паркомясто или гараж, за да си спестя подобни проблеми с някой местен шовинист.

Мръсотията  в централните части си е проблем номер едно на Варна, и въобще не би ми дошло на ум да оспорвам точно това. Наблюдавам, обаче някакъв напредък в сравнение с мин.година, наистина. Не знам, глобиха ли някой, наказаха ли, май имаше нещо такова, но има напредък.
Помня миналата Пролет, кучето ми се губеше и просто не се виждаше нищо от него в избуелите, недокосвани от човешка ръка храсталаци на Владислав, но на страницата на кмета с огромен възторг се съобщаваше за откриването на летен сезон - 2022, УРА !
Лично аз на Тодор Влайков последно бях стъпвала преди едни 25-26 години,  разбира се, че ще ми се стори ОК на мен, днес, в 2023-та  , щеше да е трагично, ако не е така. Smiley  Между другото, за моя приятна изненада, чисто е сега там, въпреки строежите. Налага ми се да минавам от там веднъж седмично по работа, само по малките номера.

Улицата м/у градска болница и пощата, нашия Марешки си я направи, но само неговата си отсечка, до казаните на ъгъла точно и нито милиметър повече.  Лъснато е - чисто ново, блести, уж с “личните”  си средства го е правил, душичка ни е той. Laughing Нали искаше да прави хотел там, май ремонтът на улицата ще е свързан с този му план, който уж беше осуетен, но този ремонт друго ми говори, ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт