Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 55

• 23 819
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Е, хубава работа... То много захар неусвоена да ти се мотае сигурно е по-хубаво за тия бъбреци? Щото доста от нея ще трябва през тях да я изпикаеш, без извинение че съм толкова описателна.
Тая слава на НВ диетите че товарят бъбреци е още от времето когато Дюкан беше голяма мода, ВМ-НВ или пък кето не виждам какво общо имат с това. Ама що да попрочетат, то по-лесно да карат на слухове че преяждаме или само с пържоли, или със сланина, а пък за показателите има хапчета и здраве да е. Е, не баш здраве ама това не изглежда да ги притеснява повечето...

# 136
Е, хубава работа... То много захар неусвоена да ти се мотае сигурно е по-хубаво за тия бъбреци? Щото доста от нея ще трябва през тях да я изпикаеш, без извинение че съм толкова описателна.
Тая слава на НВ диетите че товарят бъбреци е още от времето когато Дюкан беше голяма мода, ВМ-НВ или пък кето не виждам какво общо имат с това. Ама що да попрочетат, то по-лесно да карат на слухове че преяждаме или само с пържоли, или със сланина, а пък за показателите има хапчета и здраве да е. Е, не баш здраве ама това не изглежда да ги притеснява повечето...

Natka, явно някои лекари бъркат ДюкЯн🤣 с Кето.

Огромното количество протеин несъмнено натоварва бъбреците, но при Кето - протеините са много малко.

# 137
За две години на този режим съм разкарала, не камък, 15 годишна скала от бъбрека си.
Толкоз по въпроса, че вреди.

# 138
Пак малко изкривени твърдения.
Кетоза се постига по ТРИ начина:
- с кето диета, където мазнините са много голям процент, а не протеините.
- с гладуване
- с тежки тренировки
За последното не знам точно как и колко, а и не ме интересува.
Но най-безумно ми звучи, колко е вредна кетозата с кето диета и изключителната й полезност при гладуване.
Същото и  като прескочиш едно хранене (защото не си гладен) било изключително опасно, но т.нар. лечебно гладуване е полезно.
Малко мисъл и четене с разбиране не е излишно за никой.
И аз съм разкарала едно сантиметрово камъче, според ехографията. Основно свинско и яйца със зеленчукова украса ми беше храната. Строго ВМНВХ  за 6 месеца и след това към палео с около 70-80 г въглехидрати.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 15:10 от tania6

# 139
Natka, явно някои лекари бъркат ДюкЯн🤣 с Кето.

Огромното количество протеин несъмнено натоварва бъбреците, но при Кето - протеините са много малко.
Бъркат те... Вместо да попрочетат нещо, си бъркат по носовете, това бъркат. Или знам ли и аз по кои дупки...
Лекари са все пак, човек отива и получава категоричен съвет и/или предписание за здравето си, не е редно да не знаят за какво говорят.

# 140

Но най-безумно ми звучи, колко е вредна кетозата с кето диета и изключителната й полезност при гладуване.

отговора се съдържа по-горе в описанието ти. Двете неща, макар и да имат общ фактор, на практика са различни...

# 141
Аз изкарах 1 година на стриктно кето и нямам проблеми с бъбреците. Нито някакви други. Единствено косопад получих, но то може и от Витамин д дефицита да е било. И косъма ми е по - тънък.
Други здравословни проблеми нямам, а се изследвам редовно, откакто съм го правила за първи път през 2018 г.
Вероятно хората, които прекаляват с определени групи храни от кетото си докарват някакви бели, не знам.

# 142

отговора се съдържа по-горе в описанието ти. Двете неща, макар и да имат общ фактор, на практика са различни...
Аха. Не по врат, а по шия. Как не съм се сетила!
При МЕН са еднакви, но и опита с едното ми е повече от 40 години, а с другото повече от 10 години. Резултатите и усещането са еднакви, но едното е по-лесно от другото и най-вече не трябва захранване, което е изключително голямо предимство.
Разбира се и моите вкусови навици и предпочитания са много различни, а и начин на живот и виждане ми за такъв.

# 143
  • Paris, France
Nova, и четох ти поста, но не мога да си събера мислите да ти отговоря, а и домашните се прибират утре. Уикенда ще ти напиша подробен пост.

Доста сме отслабналите, които не сме ползвали услуги на ендокринолог за тази цел. Ендокриноложката, която ме диагностицира се ужаси като ме видя отслабнала и това беше 6 месеца след първата консултация. Като и казах, че и отслабнала съм на ръба на метаболитенн обезитет и слаба, с почти 30% мазнини каза, че имала пациенти и с повече. Е, и? Тя сигурно има пациенти с много по-висока инсулин, КЗ, кортизол, тестостерон, ама защо да седя в такава група. Казах и, че съм имала висок холестерол и веднага посегна към листовка за добавка от  червен ориз. Имала съм, нямам. Щом имаш диагноза се оправяш сама с режима.

Проблемът с кетогенната, но и ИР е киселинност на урина. Киселата урина наистина прави камъни в бъбреците, но ние мерим pH и пием цитрат. Много от нас имаме кисела урина и като не сме кето. Първата ти работа е да вземеш  стиковеза pHи да мериш. Може да пиеш магнезиев, калиев цитират, но ако пиеш калий, пиеш и повече магнезий. Искаш ph около 7 като не си кето и не по-ниско от 6.5 като ядеш кето.

Дуфастонът предизвиква ИР. И аз го пих. Влезеш ли в кетоза, IGF намаляват и лигавицата не се разраства. Не го пия отдавна.   

Проблемът, който се набива на очи не е, че имаш кила за сваляне, а че си свалила и качила още повече, като не успяваш да сваляш. Трябва леко различен подход, може би.

Изчети частта за добавките в първия пост. На повечето хора трябват повечето добавки, много от които са треви и прахове.   

Измери oh на урина и пробвай една седмица да е 6.5-7 винаги. Понякога започва отслабване още в този момент.

Д3 е добре да се пие всеки ден, а не удърно. 10 капки дневно и 2 дена не пиеш е по-добър вариант.

А глад изпитваш ли? Би ли могла да не ядеш по 22-36 часа? 1400 калории всеки ден са ничия зона. Не винаги е ефективно.

Това засега.

# 144
Не знаех това за дуфастона, и с двете бременности го пих до 14-а седмица (както повечето бременни в България май, направо имам чувството, че е част от протокола в начална бременност). Аз съм свалила 5 кг от 20/07 до днес, значи месец, без спорт и без да съм твърде стриктно кето, поне в последните дни.

# 145
  • Paris, France
Melusine, браво! Още малко остава. Не помня 10 или 15%, долу горе, трябваше да се свали от теглото за да се отмазни дроба. Не остана 🐽. Хм, Дуфастон тук не дават на бременни. Те и на небременни едвам го дават. Утрогестан им дават на тях. В Англия препоръчваха магнезий, за по-евтино. Ами върши работа. Откакто пия магнезий, прогестеронът ми се качи, а почнах в предменопауза. А този Дуфастон за какво го дават на бременни? Не трябва ли да се разрастне лигавицата тогава?

# 146
Уж за да се закрепи добре оплодената яйцеклетка, като кажеш, че имаш кафеникаво зацапване, което около имплантация е напълно нормално, и веднага - дуфастон и лежанка, все едно те грози аборт. И утрогестан ми беше изписала една заместваща АГ, моят като се върна, много се ядоса. Как да е. Аз съм вече в Obesity I, а не II и си го отбелязвам като първи milestone. Ето нагледно от приложението, където си пиша теглото. Сложила съм желано тегло 72 кг до дата 20/11, горе-долу толкова бях към тази дата преди 5 години, на сватбата и преди 2-те бременности.
Ама като гледам сега снимките пак съм си била дебела, много са ми и 72 кг. Поне пълнея равномерно, от бузите до глезените.

Иначе крайната цел ми е 62-65 кг, с такова тегло се чувствам най-добре.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 17:13 от Melusine

# 147
Аз съм между 68.2 и 69.9 🤣 Така вървя. Но интересното е, че пак ми казват, че съм отслабнала, а на тегло не мърдам. И по дрехите усещам, че има разлика.

# 148
Привет Simple Smile На мен Дуфастон са ми давали и за хормонален дисбаланс, зацапване преди цикъл. Нямах представа, че води със себе си ИР. Добре, че не почнах да го пия, че пак имах зацапвания (казаха ми, че задържам фоликули), но понеже започнах метморфин, магнезий, омега, хром и си викам, хайде това ще си го спестя сега. Първи месец съм на всичко това + режим и за пръв път от сигурно година нямам зацапване.

# 149
Melusine, браво! Още малко остава. Не помня 10 или 15%, долу горе, трябваше да се свали от теглото за да се отмазни дроба. Не остана 🐽.

Мога ли да приема, че дроба ми не е мазен вече?
Започнах от 64-5 кг. 9 месеца по-късно съм 52-53.
И как да се ориентирам дали нещата са на оправяне? На гладно стойностите на КЗ и инсулин са добре, но при изяждането на някакъв въглехидрат извън зеленчуците КЗ    скача доста. Което не е добре.
Натоварване с глюкоза няма смисъл да правя предвид скока на КЗ след боб или черен хляб.

Общи условия

Активация на акаунт