Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 55

• 23 828
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Едва ви прочетох. Тия дни много натоварено при мен.. 🤦
Невена, това като как да го чета? Сори, че така извадено и  към друга дама беше.
"не знам откъде тръгваш, но КЗ 5.6 и инсулин 10 са поправими за 1-2 години ако свалиш много кила"
При мен като съм 53кила, как става този фокус. Аз ако сваля още кг и ще литна. 😁 Вътрешни тлъстинки ще да са.То с тия холестероли какво друго. За вит Б12 си записах. Мерси!
П. С към всички. Добавка за омазнен черен дроб на основата на ленено семе и артишок как ви звучи? Артишок впрочем някой яде ли? Аз не съм опитвала дори.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 22:56 от *FIORE*

# 151
  • Столичанин ама не в повече :D
О, Nova, не исках да кажа това, просто споделих опит. Всички, които са против, са с мотива, че такъв режим е убийство за бъбреците в дългосрочен план.
Еми то е така в дългосрочен план, особено ако бъбреците са слабо място, но по-големия проблем е риска от атеросклероза на няколко пъти съм давал връзки към мащабно изследване направено от кардиолози, също съм цитирал министерството на здравеопазването според което повишения холестерол (наред с кръвната захар) е рисков фактор за появата и. Между гладуване и нв-вмх буквално нямат абсолютно нищо общо, защото в първия случай клетките се обновяват тъй като организма се самопрочиства от стари болни и увредени клетки, човек също винаги може да се учи от опита на поколенията, а къде може да се провери той, ами в религиите, в различни религии при народи нямащи нищо общо, винаги има залягане на някакви видове гладуване или постене и винаги е свързано с изключване на животинските храни и основно на месото.

# 152
всичките вие изпускате един факт, който не е във полза на тази диета или гладуванията. От физиологична гледна точка и анатомията на човека, бъбреците изпитват голямо натоварване и могат да се увредят, естествено!

# 153
Не знам какво изпускаме, ама и да са омазнени половината вътрешни органи и да пикаеш през 15 минути, защото тая глюкоза трябва да излезе, също не е ОК. Не смятам, че която и да е крайност е ОК. Тялото затова е система, всичко има последствия, винаги. Като сме се докарали до състояние на моржове, все нещо ще трябва да жертваме в една или друга степен поне за известно време. Не знам да има идеална диета. Ежедневно водя спорове с уж интелигентни хора, според които овесени ядки с мляко, семена, сушени смокини, фурми и ябълка са супер полезна закуска (искрено вярват, че това е здравословна алтернатива на "гадна мазна баничка" и не биха яли варени яйца на закуска, защото вдигали холестерола и не засищали), същите ми говорят и за здравословни торти. Естествена храна не означава непременно полезна храна, особено когато вече има нарушения в тялото.

# 154
  • Paris, France
Едва ви прочетох. Тия дни много натоварено при мен.. бърр... 🤦
Невена, това като как да го чета? Сори, че така извадено и  към друга дама беше.
"не знам откъде тръгваш, но КЗ 5.6 и инсулин 10 са поправими за 1-2 години ако свалиш много кила"
При мен като съм 53кила, как става този фокус. Аз ако сваля още кг и ще литна. 😁 Вътрешни сланини ли имам, що ли? То с тия холестероли какво друго. За вит Б12 си записах. Мерси!
П. С към всички. Добавка за мазен черен дроб на основата на ленено семе, артишок, чесън как ви звучи?

И аз тежах 53 кила като се оказа, че все още имам мазен дроб, а вече бях свалила 10 ☹. Свалих още 5 удърно и се отмазни. Ако имаш вътрешно омазняване на ниско тегло - глад или много, много ниски калории. Друг начин няма. После можеш бавно да върнеш тегло, но с много протеин и силови. Успях успешно да върна 3 кила, може би 4. Ще ви уведомя в края на септември какво е станало. Преди 5-6 години, качах ли повече от 2-3 кила, инсулинът на гладно скачаше с доста. От 4.5 на 7 или 8, примерно. Вече не 🥳. Аз съм и стара, след месец чувам 52г, влизам в менопауза и хормоналните ми нива не позволяват лесно качване на мускул. В зала и с тежести не мога да тренирам в момента.

Ако нямаш мазни органи, силови и повече протеин ще помогнат да обърнеш сланината в мускул. Трябват о витамините.

При начално ниско тегло ИР е доста по-трудно поправима.

Другото е дисбиоза - пробиотици и пробиотици и диета. Не разбирам от тази част.

Оле, Melusine, приказна булка си била! Какви баджаци! Искам и аз. Аз съм като дроб. Страхотни крака имаш. Пожелавам ти скоро да ги видиш същите, защо не с още по-тънка талия. 💐

Бъбреците не се увреждат от гладуване или кето, а от глюкоза, липса на Б12 и кисела урина. Пиридоксамин лекува съществуващи увреждания. Ядене на животински бъбреци помага много.

# 155
А как се поправя киселата урина?

# 156
Според данните от биолокацията, замърсяването на организма (според състоянието на черния дроб)
-   при деца под 5 години, трябва да бъде 2-3%;
-   на възраст 5-12 години - 5-6%;
-   а при възрастните - 8-12%.
В сравнение с тази физиологична норма при всички пациенти, това ниво на замърсяване достига 20-25% при децата и до 30-35% при възрастните. Това означава, че ако черният дроб се снабди с ототработената течност от тъканите, тя съответно се изчиства на 65-80% и клетките ви живеят и работят в непоносими условия, задушавайки се от токсичните продукти. И докато не възстановите, не пречистите ендосредата си, вие няма да можете да се излекувате.
Всеки човек има поне 2-3 килограма кални топки в червата си, токсини, неразградени лекарства в някоя гънка смесена с тая кал.  При  ВМХ се натоварват панкреаса и черният дроб особено, което той много мрази, а смесено това и с протеини, изобщо не подобрява гледката....
При глад, тези затлачвания от червата тръгват към кръвотока, а от там във всичките клетки на организма...
Никой не е написал за опасностите от високо мазнино хранене, като не коментирам и вида на мазнините,  и аз го пиша, с което не премахвам ползите. Просто съвсем малка информация.

П.П. В древен Китай е имало едно време изпълнение на смъртна присъда с даване на затворника само варено телешко месо. След няколко дни червата му са отказвали да функционерат и присъдата се е изпълнявала...

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 23:53 от ИваИво

# 157
Е, какво се е очаквало да се случи в древен Китай, като са давали на осъдения общо взето само много протеин и (почти) нула мазнини и вгх? Това си е отвсякъде високопротеиново хранене, тук не препоръчваме такова...🤔
Моята вечеря беше кебапчета и голяма салата от айсберг, копф, жълти чери доматчета, половин домат, 1 зелена и 1 червено-зелена чушка. С малко зехтин, сол и черен пипер за овкусявяне. И малко черен дроб от треска. Обядът пак беше смес от млечни (извара, кефир, кисело мляко) и семена. Не мисля, че съм в зоната на стриктното кето.🙂

# 158
  • Столичанин ама не в повече :D
Пък аз туй смятам да ям утре (е и днеска си хапнах де ама по-малко) Yum
Скрит текст:
да набавя хлорофил Smile

# 159
До тези които приемат глюкофаж, по колко МГ приемате ипимати ли оплаквания? Свалихте ли килогроми от него?

# 160
До тези които приемат глюкофаж, по колко МГ приемате ипимати ли оплаквания? Свалихте ли килогроми от него?

Аз пия Глюкофаж 2 по 850, нямам оплаквания, беше въведен в ежедневието ми по схема и освен 3-4 пъти леко стомашно-чревно разстройство, не съм имала други обструкции. Свалих 7-8 кг. от март месец насам, като от 67 кг., вече съм почти 60 кг., на височина 167 см. направих си така калорийният прием и тренировките, че да свалям основно мазнини, да пазя и обработвам мускулите. Бавно и постепенно.

Дали Глюкофаж ми е помогнал, сигурно - да, около 10-20% от успеха може и да се дължи на него, но другото е от мен. Аз го пия редовно, без пропуск, но действам така, все едно го няма в режима ми. Не се успокоявам, че го пия и не чийтвам в храненето и тренировките, работя така, все едно всеки ден се боря за живота си, не подхапвам по малко дори всякакви глутен съдържащи храни, пакетирани, захарни изделия, купени суджуци, салами, кренвирши, варено-пушени колбаси само домашно правени и по малко, всякакви боклуци - СТОП, НЕ ПРАВЯ КОМПРОМИС. Дали ми се дояжда понякога , мммммм, НЕ! Обучих вкусовите си рецептори и вече не се въртя около дюнер и пица, като гладна мечка.

Действайте безкомпромисно, не се жалете!

Смело напред!💪

# 161
Аз ще хапвам манджа с лук, гъби и свинско готвена в глинен съд.
Довечера сьомга със зелева салата.

# 162
  • Gotham City
Относно Глюкофажа - доскоро бях на 2 х 750 ХR, с удължено действие е този. Нямах странични ефекти, освен че рязко и напълно ми уби апетита. Отслабнах 3 кг на фона на моите 50, което изобщо не ме зарадва. Намалиха ми дозата преди месец на 1 х 750 и апетитът ми се върна.
Прави ми впечатление няколко пъти, не всеки път, но се случва, че сядам да обядвам с КЗ 5.3 на гладно. Ям режимна храна, да кажем пилешка пържола с голяма салата и накрая шепа малини, къпини, ягоди. След час меря КЗ и тя е 5.0. Не мога да реша това Ок ли е, може ли да означава подобрена ИР или панкреасът бълва инсулин като луд? И това става по обед, далече от дозата Глюкофаж, пия го вечер него.

# 163
Добро утро група, мисля 2 дена да гладувам, ке видим после резултата... ще споделя как се чувствам. Почнах от тази сутрин, в мц съм и може би това ще засили процеса...Thinking Пия си чай, кафе и вода като кафетата са ми две сутрин - нес кафета. После само чай и вода. Водата е от кана с филтър. Чаят е от мента. Ако имам вкъщи липов пия и липов, но за момента нямам. Преди си берях липа, имахме пред блока сумати липови дръвчета,така ухаеше на липов цвят, незабравимо усещане.

# 164

Въведох го по схема - 500 - 1000 - 1500. Освен стомашно неразположение не съм имала други оплаквания, веднъж ме болеше главата след вечерен прием и ми стана доста зле, но така и не разбрах от него ли е. Почти месец пия, но не съм свалила кг все още.

Общи условия

Активация на акаунт