Каква е точката на пречупване, когато решавате да развалите семейството си?

• 10 634
  • 274
  •   1
Отговори
# 105
Какво имаш предвид? В абсолютна стойност всеки месец за всяко дете да се дава сума Х, която да е равна? Това е утопия дори в рамките на нормално семейство с повече от едно дете.

Нарциса, къде отиде...

Нормално е да има "деление" на децата.
За време, да, нормално е чисто физически едното да го вижда повече от другото. А финансово как е, предвидили ли сте колкото отиват от дохода на мъжа ти за общото, да отиват и за чуждото? Училище, курсове, университет? Мъжът ти работи ли по въпроса да си вдигне доходите?

# 106
Разбира се! Задължително е да е равна ±някакво пренебрежимо едноцифрено число , например 5 лв.
Голям си спец иначе в тези отношения,, еша си нямаш но, лелеееее, колко си прозрачна в отношението.

# 107
Ааа, ако човек има "особености", една раздяла може да е лечебна. Като го зарежат, ще види, че никой няма да търпи тия особености безкрай, и в следваща връзка ще гледа да не ги проявява толкова. Wink

# 108
  • София
Равна сума? В момента си имам 12 класничка, която ми гълта горе-долу цялата заплата. За малкия - сумата определено е по-малка.

# 109
Никой не забранява на мъжа да стои сам през целия си живот. Като гледам обаче масово точно дълго престоялите сами мъже настояват, че им се полага по една жена, по-сгодна така, с по-малко претенции, мултифункционална, работна, печелеща и т.н.

То да гледате  не е достатъчно, трябва и да се вижда.
================================================
Andariel, обикновено мненията ви са премерени, затова ще попитам защо като жена сте решила, че знаете какво им е важно на мъжеТЕ?
Опит, интуиция, провела сте статистическо изследване?

# 110
Какви са тия глупости за нашето и чуждото дете? Всеки мъж с две деца покрива колкото трябва и за двете деца, независимо в колко семейства са разпределени. Като отиде голямото в университет, ще си плаща половината такса като отговорен баща, дето го е грижа детето му да се образова. Ако бившата няма възможност, ще плаща и цялата. Същото и с малкото дете, в крайна сметка и двете са си негови, без значение майката. Ако е некадърен, нищо няма да плаща и за двете, без значение живее с тях или не

# 111
Роки, те са си твои.
Тука обаче имаме една вече-майка и чуждото дете. Към майката авторката отсега не питае особено добри чувства. Трябва човек да е много позитивно глупав да си мисли, че при поява на ново дете - чуждото ще бъде третирано наравно. Авторката даже има наглостта да казва как е нормално да се делят децата, което в нормална ситуация, т.е.в собственото семейство, е така, но  ситуацията тук не е нормалната в собственото семейство.

# 112
Никой не забранява на мъжа да стои сам през целия си живот. Като гледам обаче масово точно дълго престоялите сами мъже настояват, че им се полага по една жена, по-сгодна така, с по-малко претенции, мултифункционална, работна, печелеща и т.н.

То да гледате  не е достатъчно, трябва и да се вижда.

Grinning Четене с разбиране, дето се казва.
Пък и доволните сами мъже не хленчат в бг мамма, че жените не ги искат. Доволните сами мъже си личат отдалеч, предимно по това, че не се оплакват колко са недостъпни жените.
-----------

Много мъже гледат децата на жените си като свои.

А такива сметки за неродени петковци от новите каки, дето щели заслужено да обсебят тате и най-накрая да го откъснат от първородния му син Grinning са в графата "мечти".

# 113
  • София
Кой каквото хванал - хванал. Партньорът е отражение на самите нас. Все повече се убеждавам колко е истина това.

# 114
  • София
Ааа, ако човек има "особености", една раздяла може да е лечебна. Като го зарежат, ще види, че никой няма да търпи тия особености безкрай, и в следваща връзка ще гледа да не ги проявява толкова. Wink

Така, както се е вързал някой първия или втория път, ще се върже и трети и четвърти път. Всеки си изработва някакви стратегии за периодите на свалка, после как да омаловажи едно или друго или да наблегне на трето и четвърто и е нужно време, за да може чертите, които в началото са изглеждали пренебрежимо малки или дори сладки, после да се превърнат в проблем. Но така човек може през година-две-три-пет да си осигурява нова връзка с нови облаги. Никой не е казал, че непременно всеки цели цял живот да е с някого, особено след първия път. А и рядко се среща хората да обвиняват себе си и да си казват "ето, аз съм такъв, имам този недостатък и затова ми се разпадат връзките, защото никой не ме търпи такъв". Това не е възпитаване на дете да му са кеже "ах, ти, ако биеш Иванчо никой няма да иска да играе с теб!".

Джеймс, да, имам предвид повечето, достатъчно голямо количество. Има мъже, които са ок сами. Но като цяло си харесват удобствата, ако щеш и от древни времена си вървят нещата, има и културни особености. До един момент са майките, после идва период на самостоятелност и заявяване в социума и ергенлък, но се стига до намирането на жена не само заради имането на поколение. Мъжете много по-рядко остават сами в сравнение с жените, повечето мъже търсят нова връзка, а ако нямат, са дори склонни да живеят отново с майките си, но да има кой да им сготви топла супа.

# 115
  • София
Анди, брат ми е така. 5-6 годишни връзки и чао. Седи си при нашите, накрая си измисля някакви смехотворни причини за раздяла и така до следващата. Всъщност си е сам. Никога не е живял с жена!

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 09:25 от Rockstar

# 116
Нарциса, това е абсурдно. Какво очакваш от бащата - да върви по цял ден с един тефтер и да записва в две колонки - Днес за дете 1 вафли и сладолед, за дете 2 маратонки. Пише, пише, накрая на месеца тегли чертата и ако за някое е дал повече, дава разлиликата между двете суми на майката на детето, което е получило по-малко?

Или ако - просто като пример - първото дете се разболее и бащата похарчи 150 лв са лекарства, аз трябва да тропна по масата и да поискам същата сума и за нашето, за да не е ощетено...

Нелепо е това, което пишеш. Дано само не го и вярваш истински.

# 117
Точката на пречпупване е когато семейството вече си е "развалено" и човек реши да се спасява самостоятелно. Няма за какво да се бориш реално Simple Smile Просто идва деня, в който го осъзнаваш.

# 118
Хайде сега, тефтери. Написала съм достатъчно ясно, даже два пъти. На теб не ти изнася, че не си чак толкова готина, ама не е мой проблем това, ти си го хванала този екземпляр и багажа му, оправяй се.

# 119
Важното е първото дете да участва в живота на бащата, колко дава това не е проблем, когато бащата държи  на всичките си деца и не смята през цялото време, нещата просто се нареждат дори да е трудно.

За мен приключва връзка, когато една от страните не полага усилия да се оправят нещата. Понякога просто се изчерпва връзката.

Общи условия

Активация на акаунт