Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 34 264
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Дреме ми за Копривата. Аз искам Далтон Грейджой "Червения кракен".Blush
Грейджоите винаги са ми били скучни. Много са предсказуеми
Само чичовците на Теон излизат от шаблона.
Копривата, Чука, Белия и Адам от Хъл ще бъде голяма грешка ако бъдат пропуснати.

# 376
  • Варна
Не знам на вас как ви се струва, но аз Алисън Хайтауър я възприемам като жертва на домашно насилие. Може би не физическо. Обаче отношенията с татенцето й са ми много изправящи косъма. Нищо общо с отношенията Санса - Нед, Аря - Нед, че дори и Церсей - Тивин. За други баща-дъщеря не се сещам в GoT.
А, имаше една фрейка... Много забавна случка, на която е присъствал и бъдещия Уолдър Фрей. Има я в "Рицаря на седемте кралства". Препоръчвам книгата на всички.

# 377
  • Варна
Не знам на вас как ви се струва, но аз Алисън Хайтауър я възприемам като жертва на домашно насилие. Може би не физическо. Обаче отношенията с татенцето й са ми много изправящи косъма. Нищо общо с отношенията Санса - Нед, Аря - Нед, че дори и Церсей - Тивин. За други баща-дъщеря не се сещам в GoT.

Кутрето - Алайн. Simple Smile

# 378
  • Варна
Грейджоите ... единия чичо...

За четиримата ездачи не твърдя, че е правилно, но така го усещам ... съжелявам.

# 379
  • Вестерос
Алисант е скрита лимонка, не я свързвам с жертва въобще, затова ми е странно чопленето на ноктите

# 380
Нормална реакция на човек, който е фиксиран в нещо и вижда как то се проваля, а той не може да направи нищо.

# 381
  • Вестерос
Чопленето на турнира аз го разбрах, че не искаше да гледа насилие, беше притеснена за брат си, не искаше да е там хич.

# 382
Грейджоите винаги са ми били скучни. Много са предсказуеми
Само чичовците на Теон излизат от шаблона.
Е, не е така. И при тях си има различни типажи. Примерно Квелон Грейджой - дядото на Теон и бащата на въпросните чичовчи, е бил доста миролюбив и разбран.
Хубаво ще е по-натам да се излезе от тази камерност и да се придаде и повече мащабност, като се включат и такива по-периферни участници в конфликта. Сериалният Юрон можеше да бъде един приличен Далтон Грейджой, между другото.

# 383
  • Варна
Ноктите на Алисънт са перманентно разранени, т е. прави го постоянно. Невроза някаква, явно непрекъснато е под стрес.

# 384
  • Варна
Малко новини и за старите герои. Или антигерои Simple Smile

Джак Глийсън, който изигра антигероя Джофри Баратеон в „Игра на тронове“, се ожени на скромна церемония в Ирландия, предаде Aleteia.org.

30-годишният актьор сключи брак с приятелката си Ройсин О’Махони. Церемонията беше описана като много приятна и скромна. Свещеникът също така сподели как простотата на деня и фокусът върху събирането на семействата са направили тази сватба прекрасна.

Той обясни още, че двойката възнамерява да проведе втора церемония в Англия, но ирландската им сватба е била невероятно тържество. „Всички бяха толкова спокойни. Ще пазя толкова много спомени от този специален ден“, каза свещеникът.

Актьорът, който е учил теология и философия в Дъблин, не присъства в социалните мрежи и се пази от светлината на прожекторите. Неговият актьор в известния сериал беше намразен, но в истинския живот Джак Глийсън е изключително позитивен и скромен.

# 385
  • Варна
За ноктите верно наблегнаха няколко пъти. Ще избие рано или късно.... Simple Smile

# 386
Вдъхновихте ме да прочета книгите, вече ги започнах. 😊

# 387
А, имаше една фрейка... Много забавна случка, на която е присъствал и бъдещия Уолдър Фрей. Има я в "Рицаря на седемте кралства". Препоръчвам книгата на всички.

Според нашите представи - да, но за техните порядки - не мисля, че бащата е насилник. Не е първата, която е омъжена без нейно съгласие или използвана с цел да се облагодетелства рода. На мен техните отношения много ми приличат на Церсей и баща й - може да не са напълно еднакви, но много, много подобни.

Иначе на Алисант й е трудно да понесе всичко, което се изисква от нея и това с ноктите е пример, но не  защото изискванията са  ненормални, а заради това, че е просто по-чувствителна и емоционална като човек.

# 388
В този свят, а и между другото и в нашия допреди сто години, бракът не е избор, по-скоро сделка - обединяване на родове, власт, друга изгода... Изборът на съпруг\а е на родителите. Брак по любов няма, освен ако случайно не се случи, останалото е дълг, уважение и вероятно най-често страх.

# 389
Бърз въпрос: Светът на огън и лед ли е първата книга?
След нея ли са 2 части на Огън и кръв?
За да мога да спазя хронологията на събитията.

Общи условия

Активация на акаунт