Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 33 423
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Възмутих се от детето предложена съпруга. Гнусно е.

Времето е такова. Самата Лена каза, че майка й казала, че няма да споделят легло, докато не стане на 14 години.
Санса само чакаха да "цъфне" и Церсей се беше наточила да я омъжва за Джоф, докато не й дойде друг акъл, но пък набързо я омъжиха за Тирион.

В недалечното минало и тук и при аристократи и при обикновени хора са женели момичето в момента в който "разцъфти". Което става на 12-13 години. Дори и по-малки, ако се налага династичен брак. Друг е въпроса дали ще се консумира брака.
В Червената кралица (за Тюдорите), майката на бъдещия Хенри 7 я женят на 12 и на 13 е майка.
Гнусно, ама факт.

# 286
Не знам дали е коментирано (нямам време да чета назад страниците, пишете много бъро, хах)
Но в Игра на Тронове има брутален спойлер относно съдбата на главен герой от този сериал. Пускам го като линк към Ютуб. Всеки да гледа на своя отговорност.

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 287
В прав текст - историята ще се повтори. Мъжете на Вестерос няма да позволят жена да бъде кралица.
Не знам само дали това беше констатация, предупреждение или подтик за действие от страна на Ренира.
А дали Рени ще го вземе под внимание - предстои да видим.
На мен ми е странно нейното съгласие кралят да се ожени повторно и да създаде наследник, за сигурността на династията.
Каква тогава е нейната роля като обявен наследник? Или тя е за всеки случай, ако няма мъжка рожба?

Разбира се, че е за  всеки случай! То и при мъжки наследник - дори и пряк, какъвто е син, е добре краля да има още синове - чиста застраховка!
Не е лесно да си принц или принцеса - за това ги и женят/сгодяват толкова рано. Дори и да не се консумира брака - пак е гадно - някои буквално ги изпращат като заложници в чужди домове/кралства. Наскоро четох една книга за династията Анжу и там дори и момчетата ги сгодяваха и пращаха да живеят в дома на бъдещите си съпруги и да бъдат възпитавани от бъдещите си тъщи - 6-7 годишни деца - тъжно..............

# 288
  • Вестерос
Денерис е на 13 в книгите като я омъжват за Дрого. Затова там ги направиха по-големи. Сега няма как да са много големи в началните епизоди. Пак са малко по-големи. Ренира трябва да е на осем години 🤣 Така че за Лена е ок.

# 289
Ренира не каза ли във втория епизод че е на 15?Забравила съм но каква беше болестта на Визерис?Помня само че нямаше лек.Драконите са доста изпипани и с нетърпение очаквам танца.Относно спойлерите не си разваляйте кефа,не че съжалявам че съм чела книгите,но както казахте и тук в книгите е само суха информация,докато тук и диалог и между редовете има пояснения,абе доста добре се справят за момента и като игра и като сценарий.Дано не оакат накрая всичко.

# 290
Стори ми се странна сцената на Ренис и Ренира. Предупреждава я, че нещата могат много да се омажат, а преди това тя се е натискала да става кралица.

Много са ми е интересни също така отношенията на Алисан и Ото Хайтауър. В книгата, понеже се разказва от майстер, няма вътрешен монолог на героите, който да хвърли светлина. Имам усещането, че Алисан не долюбва татенцето и направо си се страхува от него.

Алисант откровено се страхува от баща си, то избива и в това постоянно чоплене до кръв на ноктите. Той заповядва, тя изпълнява. Затова никак не ми се връзва паралела, който беше направен между нея и Марджъри. Втората е хитра лисица, която си имаше цел и си я преследваше. Алисант е в подчинено положение и личи, че не й е на сърце това, което прави.

Любопитно ми е какви са тези незарастващи рани по тялото на Визерис.

Все по-интересен ми става Демън. Мат Смит е страхотен в ролята.

# 291
Раните му са от трона. Това става ясно още в края на първи епизод, когато си поряза пръста.

# 292
Хм...ама той това сам го каза, като един вид, че са бял кахър. А дали не е нещо по-сериозно?

# 293
Еми тронът има навика да порязва недостойните... Защо не зарастват е друг въпрос. Може би от това ще умре, но главния намек е, че е слаб крал.

Само пазача на драконите забрави да пита за кого да се ожени.

# 294
Да, какви бяха тези питанки от Краля дали и за кого да се ожени? За дракона да се ожени!

# 295
  • The point of no return
Balerion the Black Dread Animal Dragon Face Огромен! Отделиха време и за Вагар в епизода, нямам търпение да видим как ще изглежда.

Smile

@maskara, за мен си беше нещо като слушай ме мен, аз съм минала по този път и искам да ти кажа, че няма да успееш да се качиш на престола. А и да налее масло в огъня като й натърти, че баща й ще си вземе друга жена и е напълно възможно да има мъжки наследник. Един вид, след като при нея не се е получило, няма да стане и при Ренира, малко женска злоба и завист ми се стори да има в целия разговор. Та затова ми хареса Ренира как й се опъна и й каза, че ще промени нещата като му дойде времето.

След като изгледах епизода отново, Деймън страшно много ми заприлича на Пришълеца, особено в онази сцена с Ренира на моста. Позицията на тялото му, главата и един такъв наклонен към Ренира, нещо ужасно има в него.

# 296
  • София
Изгледах епизода. Много ми хареса, имаше си действие, интрига. Кралят тряваше доста повече да скастри Ранира. Поведението й не е много обмислено и ако веднъж й се е разминало, втори път може и да не се получи. Като кралска особа трябва да внимава какво прави.
Според мен беше ясен изборът на краля за бъдещата булка. Особено след сцената със статуетката.

Това с големия спойлер от Троновете беше гадно. Не може просто така питайки си да разкриеш толкова основно за сериала още повече в неделя-понеделник, когато в спойлери се слага инфо за самия епизод. Човек си мисли, че е нещо за серията и ... бум. Жалко, че още доста хора ще го отворят, мислейки и, че ще прочетат нещо за епизод 2, а то...

# 297
  • Вестерос
Потребителката беше писала за ГоТ книгите, не за сериала ГоТ, нито за втора серия 🙄🙄

# 298
  • Варна
И Морската змия и Ренис се опитаха да конфронтират Ренира и Висерис.

# 299
  • Вестерос
Нормално, те са си все в конфликт.

Сега се сетих какво не ми харесва във Визерис, тъмната брада

Общи условия

Активация на акаунт