Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 33 424
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Изгледах.
Но както при GoT са ми необходими някоко гледания, за да си изясня интригите, да запомня имената, коалициите.
В темата намирам отговори на въпросите, които имам.
След този епизод мога да кажа - Започна “играта”за трона!
Дори и да прочетох Принцесата и кралицата и да знам края - не мога да го сравня с екранизацията.

# 271
Бих искала да попитам,  сезона щесе състои от 10 епизода или не се знае още?
Да, от 10 епизода ще е сезона.
В Игра на тронове сезон 5, епизод 9 Шайрин разказва на баща си за танца на драконите.
Преди това има още няколко епизода, където се споменават събитията от самото завладяване на Вестерос от Егон. Вчера спорихме с брат ми, та рових из епизодите. Но този за Джофри с Марджъри съм пропуснала.

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 09:24 от Вечерница

# 272
  • Вестерос
И в книгите за ГоТ се споменава танца с дракони и историята на Ренира 🙄 така че като не искате да знаете, не отваряйте

# 273
В Игра на тронове сезон 5, епизод 9 Шайрин разказва на баща си за танца на драконите.
Ужасно малоумна сцена беше това. Станис, незнаещ нищо за Танца на драконите и се налага Шайрийн да го учи. Това на Д&Д трябва със закон да им се забрани да се занимават с кино/телевизия.

# 274
  • Варна
Стори ми се странна сцената на Ренис и Ренира. Предупреждава я, че нещата могат много да се омажат, а преди това тя се е натискала да става кралица.

Много са ми е интересни също така отношенията на Алисан и Ото Хайтауър. В книгата, понеже се разказва от майстер, няма вътрешен монолог на героите, който да хвърли светлина. Имам усещането, че Алисан не долюбва татенцето и направо си се страхува от него.

# 275
В прав текст - историята ще се повтори. Мъжете на Вестерос няма да позволят жена да бъде кралица.
Не знам само дали това беше констатация, предупреждение или подтик за действие от страна на Ренира.
А дали Рени ще го вземе под внимание - предстои да видим.
На мен ми е странно нейното съгласие кралят да се ожени повторно и да създаде наследник, за сигурността на династията.
Каква тогава е нейната роля като обявен наследник? Или тя е за всеки случай, ако няма мъжка рожба?

# 276
... Много са ми е интересни също така отношенията на Алисан и Ото Хайтауър. В книгата, понеже се разказва от майстер, няма вътрешен монолог на героите, който да хвърли светлина. Имам усещането, че Алисан не долюбва татенцето и направо си се страхува от него.

И аз такова чувство имам. Отношенията им се градят на послушание и подчинение. Господар и слуга. Служене в името на Господаря, но да го наречем за "общото благо". За мен Ото приема дъщеря си като средство, оръдие за благоденствие. Пробутва я като стръв, парче месо, но и времената са били такива, те май и сега не са по различни. Wink
Пп Каста е страхотен. Актьорите правят много добра игра. Сериала много ми харесва как започна, дано все така да е и да става още по интересно.

# 277
  • Вестерос
Аз вчера прочетох, че актьорът, който е Ото е съквартирантът на Хю Грант  в Нотинг Хил.

# 278
Да, играл е и в Berlin Station, както и Майкрофт в американската адаптация на Шерлок, Elementary.

# 279
На мен вчерашната серия ми беше малко мудна. Предпочитам да има повече екшън. Най-интересен ми е Демън и отношенията му с Ренира и краля.
Възмутих се от детето предложена съпруга. Гнусно е.

# 280
Аз вчера прочетох, че актьорът, който е Ото е съквартирантът на Хю Грант  в Нотинг Хил.
В Хари Потър играе и бащата на Луна, кийто им разказа за Даровете на смъртта.

# 281
  • Вестерос
За другите му роли се сетих, да, но не и за Нотинг Хил 😁😁

# 282
....
На мен ми е странно нейното съгласие кралят да се ожени повторно и да създаде наследник, за сигурността на династията.
Каква тогава е нейната роля като обявен наследник? Или тя е за всеки случай, ако няма мъжка рожба?

Краля трябва да подсигури и други наследници от неговата линия. Ренира е сама и ако умре и краля няма деца, Ще трябва Демън да става крал, което никой не иска.  
Риска за нея е когато момента дойде, кралството да предпочете евентуалния мъжки наследник пред нея.

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 16:15 от Balerion

# 283
И на мен ми беше малко постен снощният епизод. Ама и синът ми помогна много да се разсейсвам с постоянното си питане кога ще се появи "Яконаа!"

# 284
Наследник на трона винаги ще бъде предпочетено дете от мъжки пол и законен брак.
Ренира е резервен вариант. Така или иначе, ако се стигне до наследяване, се съмнявам съвета да застане на нейна страна.
Тя знае  това - но дава благословия на баща си.

Общи условия

Активация на акаунт