Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 33 341
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
За мен Мат Смит в никакъв случай не е грозен. Да, не е красив по стандарт, може би различен, с малко по "нестандартна" визия, но грозен не е. А тази роля и визията и му пасва като ръка в ръкавица. Просто е идеален и има някаква особена привлекателност. Много му отива елфската прическа. Wink
Ренира в началото сякаш ми беше една идея по трудно да я възприема, но с всеки кадър започна да ми харесва все повече като визия. И ще ми липсва младата и версия.

# 466
Таргите не боледуват,Мартин многократно го е писал че не се разболяват от нищо.С Визерис и порязванията на меча е друго.
Бунта беше за власт и територия то за какво друго да воюват 🤣.

# 467
Демън искаше да излезе победител в тази битка, както му каза Корлис - те трябва да си извоюват славното име, защото не са родени с такова. И се ядоса, че брат му, пращайки помощ, му отнема тази възможност.

Ренира, Демън и Визерис са ми топ засега. Ото е отвратителен манипулатор. Играе си с всички, дори със собствените си дъщеря и внук. Бях срещнала едно меме из фб, че Кутрето бил литъл фингър, а Ото - мидъл фингър Grinning
Алисант също не ми е симпатична. Въпреки, че на думи защитава Ренира, някак поведението й говори обратното. Усещам нещо недобронамерено и при нея.

# 468
За мен Мат Смит в никакъв случай не е грозен. Да, не е красив по стандарт, може би различен, с малко по "нестандартна" визия, но грозен не е.
И за така мисля. Още от "Короната" си го харесвам аз.

Рачешкият крал и аз не разбрах какво цели, малко претупана беше предисторията там, но не е голям проблем.
Алисънт няма как да остане на страната на Ренира. Най-нормално е да подкрепя децата си. Не съм чела какво ще се случи, но в това нямам съмнение.

# 469
Много ми е страшен този Хранещ раците. Прокажен ли е?
Нещо не ми хареса последният епизод. Мудно ми е действието.
Но аз Игра на Тронове го изгълтах на огромни порции от по 6-7 епизода на ден и сега с по 1 епизод на седмица ми е малко скучно и нямам търпение да чакам.

# 470
  • Вестерос
Само да припомня, че те и троновете имаха скучни епизоди, особено в началото. Simple Smile

# 471
Много ми е страшен този Хранещ раците. Прокажен ли е?

Болен е от грейскейл, каквото и да беше това на български Grinning

# 472
  • Варна
Аз имам друга чуденка, защото гледах финала на серията вече н-на брой пъти...нали сивата люспа е силно заразна болест и се предава чрез физически контакт?!Накрая много внимателно гледах - Мат извлича за ръка каквото беше останало от Хранещия раците/Крагис Драхар (The Crab Feeder)...а той, освен гнусен външно, все пак си беше болен от сива люспа (потвърдено от самия актьор, както че и маската, която носи е аналогична на тази на Синовете на Харпията в GoT) или поне така се твърди и обяснява лудостта му...поне едни ръкавици да бяха сложили на Демън, сега да не го мисля:)))(не, че някой друг е обърнал внимание на тази подробност, де)
Твърди се че Таргариените са имунизирани към повечето нормални човешки болести, така че може да имат допълнителен имунитет. Макар, че големият Пролетен мор е отнесъл доста Тарги. Но пък не знаем каква точно е била историята там.

В книгите Тирион пада в заразена река, Конингтън го спасява. В резултат Конингтън се разболява, а Тирион - не.
Още една брънка към теорията че Тирион има таргска кръв.Wink

# 473
...нали сивата люспа е силно заразна болест и се предава чрез физически контакт?!
Сивата люспа е заразна само в началото преди да е спряна, изцелена или там каквото, след това вече могат да се пипат. В другите серии дъщерята на Станис беше така.

каква му беше драмата на хранещия раците? Защо ги правеше тези неща?
Защото е пират, такава му е работата ¯\_(ツ)_/¯ То и преди ги е имало такива, но този почва да събира съмишленици и става твърде амбициозен.

# 474
  • Варна

Гледах първите два епизода без превод и вероятно съм изтървала някои детайли. Моля, кажете ми каква му беше драмата на хранещия раците? Защо ги правеше тези неща? Бунт? Срещу Визерис ли? Защо?

Стъпалата са група острови в Тясното море между Вестерос и Есос. Те винаги са били спорни и често са приютявали пирати. Триахията е съюз между свободните градове Тирош, Лис и Мир.Те подкрепят Драхар Хранещия раци да ги превземе и да плячкосва корабите на Вестерос, които трябва да минат оттам като пътуват от источния до западния бряг, до южен Есос или Робския залив.... Това пряко засяга Корлис Морската змия, който притежава половината кораби във Вестерос. Демън пък беше низвергнат и в епизод 4 ще видиш защо го прави.

# 475
На мен досега никой епизод не ми е муден, интересен ми е сериалът. Според мен действието е добре премерено.

# 476
  • София
Домът на дракона не ме грабна така, както GoT. Някак си не ми харесват актьорите. Разбрах, че действието се развива 138 години преди Денерис, но не разбрах Ренира била ли е все пак кралица или направо Егон ще стане крал? Какво му е на Визерис и защо не му зарастват раните?

# 477
  • Вестерос
172 години преди да се роди Дани май изписаха или 178.

Другото си е голям спойлер

# 478
Аз най харесвам, че жестокостите, издевателствата и зрелищността им е сведена до минимум в този сериал(или поне в неговото начало) и че е наблегнато на героите, техните взаимоотношения и интригите които плетат. В ГОТ единственото, което не ми харесваше беше изобилието от кръв и жестокост показани натрапчиво, зрелищно и сякаш с някакво сатанинско удоволствие. Да, знам, че са искали да пресъздадат жестокостта на времената в които са живели героите, но все пак.. Та затова може би този сериал се струва на част от гледащите муден и скучен, защото я няма динамиката на зверствата и се набляга повече на героите и отношенията им. Но то има време и за зрелищност и динамика, предполагам, че сериала ще се развие и в тази посока. Все пак сме в началото и ни запознават основно с героите. Ще погледаме, пък ще видим. Засега на мен ми харесва как се движат нещата.

# 479
Аз обясних, защо ми се струва муден. Едно е да гледаш почти цял сезон за ден-два. Друго е по епизодче на седмица.

Общи условия

Активация на акаунт