МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 18

• 56 962
  • 845
  •   1
Отговори
# 510
Подкрепям Rayy на сто процента. Да не забравяме, че с времето яйцеклетките стават по-малко и с по-лошо качество, та ако чакаме да се успокоим, може да изгубим ценно време.

# 511
Подкрепям Рей на 1000% ❤️
Честито на виделите две чертички! 🍀

# 512
Както сте прочели, надявам се всички, ние също се обърнахме към специалистите за нашите отклонения в резултатите и са пити и съответните добавки, които си дадоха своя резултат. Да, спокойствието не е панацея, но не е и маловажно от моят опит и гледна точка. И моля не го приемайте, като да “стоим си спокойно и чакаме”. Нека да четем и гледаме нещата в тяхната цялост. Успех на всички и желая всеки да изпита радостта не само от двете чертички, но и от следващите прегледи до щастливият финал. Лека вечер!

# 513

Здравейте,
Бях обещала да пиша след като повторим спермограмата. Днес мъжът ми направи втора,месец по-късно в Инвитро клиника София, разликата е ... От небето до земята. Той спря да пуши и не е близвал алкохол 1 месец и всъщност преди това от дъжд на вятър като е имал проблем със стомаха пиеше хапче за киселини, спря и него. отделно пие бърканицата 1 месец всеки ден.
Лекарката му е казала че ако трябва да го оценява от 1 до 6, дава 5.5 на тази спермограма.
 Не знам какво да мисля, имам две теории. Първата ми е хапчето за киселини да е влияело много, втората ми теория е че от Щерев хубави спермограми не излизат...

# 514

Здравейте,
Бях обещала да пиша след като повторим спермограмата. Днес мъжът ми направи втора,месец по-късно в Инвитро клиника София, разликата е ... От небето до земята. Той спря да пуши и не е близвал алкохол 1 месец и всъщност преди това от дъжд на вятър като е имал проблем със стомаха пиеше хапче за киселини, спря и него. отделно пие бърканицата 1 месец всеки ден.
Лекарката му е казала че ако трябва да го оценява от 1 до 6, дава 5.5 на тази спермограма.
 Не знам какво да мисля, имам две теории. Първата ми е хапчето за киселини да е влияело много, втората ми теория е че от Щерев хубави спермограми не излизат...

Мдам, абсолютно идентична ситуация с моята. Без хапчето за киселини.
Не знам и аз какво да кажа. Един месец, сами разбирате, е недостатъчно време за каквото и да е чудо. Яде ме отвътре да отида все пак в Щерев за втора спермограма, 4 месеца след първата им, за да видя дали ще потвърдят резултата.
От друга страна мисля, че е по-резонно да си дам парите на трета клиника, за да може все пак да има поне резултат 2:1 за добрите или лошите спермограми.

В интерес на истината, на мен в ИК София ми споменаха, че има някакво възможно обяснение в някакъв тих безсимптомен Ковид, който удрял мъжката полова система и нанася щети за няколко месеца и евентуално СП от Щерев да е била точно след този период.

Дали мъжа ви е питал защо е тази колосална разлика?

# 515
А къде в София е най-добре да се направи СГ? Знам, че е субективно, но най-вероятно ще се принудим да пътуваме от по-малко населено място и не знам къде да отидем. Тук,  където сме  просто е някаква шега... Карат ни я да си я носим от вкъщи, защото нямало там къде и да сме имали предвид, че куриера тръгвал в 11. Ама какъв куриер, бе? Къде ще я лашкаме тая проба?

# 516

Здравейте,

Мдам, абсолютно идентична ситуация с моята. Без хапчето за киселини.
Не знам и аз какво да кажа. Един месец, сами разбирате, е недостатъчно време за каквото и да е чудо. Яде ме отвътре да отида все пак в Щерев за втора спермограма, 4 месеца след първата им, за да видя дали ще потвърдят резултата.
От друга страна мисля, че е по-резонно да си дам парите на трета клиника, за да може все пак да има поне резултат 2:1 за добрите или лошите спермограми.

В интерес на истината, на мен в ИК София ми споменаха, че има някакво възможно обяснение в някакъв тих безсимптомен Ковид, който удрял мъжката полова система и нанася щети за няколко месеца и евентуално СП от Щерев да е била точно след този период.

Дали мъжа ви е питал защо е тази колосална разлика?

Нищо не е питал... Много мее е яд, че не отидох с него да разпитам, но аз честно казано бях мн скептично настроена и си мислих, че месец по-късно няма да има кой знае каква разлика.
Този месец ще възобновим опитите, да видим дали добрата спермограма ще се докаже 😄

# 517
Здравейте, момичета. ММ направи спермограма по Крюгер, като резултатът излезе след 3-4 часа. Въпросът ми е това изследване надеждно ли е относно подвижността на сперматозоидите да кажем след 12 часа. Извинявам се за вероятно глупавия въпрос

# 518
Благодаря за отговор вчера мина андролог мъжа ми, каза му ,че може да стане да продължавам естествено, но мен ме тревожи, че  след 24 часа няма жив спермазотуид, тя казала, че трябва да има поне 50% , но въпреки това казала да продължаваме опити. Не разбирам ако някой знае да каже. ?
Kushevi , 3 години опити без настъпване на бременост са доста, по-добре си запишете час за андролог и му покажете спермограмата.

# 519
Здравейте, момичета. ММ е с много лоша спермограма и единственото което му е открито като проблем е нисък тестостерон и някои други хормони. Преди една година ендокринолог му беше изписал Nebido инжекционен разтвор. Тогава така и не го взехме. Но след вече 2 неуспешни инвитро процедури започваме отново да мислим за него като вариант. Та, имате ли опит с това лекарство, помогнало ли е по някакъв начин да се подобри спермограмата и фертилността на мъжете ви?

# 520
Здравейте, момичета. ММ е с много лоша спермограма и единственото което му е открито като проблем е нисък тестостерон и някои други хормони. Преди една година ендокринолог му беше изписал Nebido инжекционен разтвор. Тогава така и не го взехме. Но след вече 2 неуспешни инвитро процедури започваме отново да мислим за него като вариант. Та, имате ли опит с това лекарство, помогнало ли е по някакъв начин да се подобри спермограмата и фертилността на мъжете ви?
За тестостерон много ни помогна кломифена.
Инжекционният тестостерон нямаше ефект.

# 521
На моя мъж също кломифена вдигна тестостерона в граници.

# 522
Благодаря ви момичета, а този кломифен кой го изписа на вашите мъже, ендокринолог, андролог или някой друг? И всъщност може ли без рецепта да се приема, не съм запозната с препарата и се притеснявам дали мога да го самоназнача на ММ. И всъщност след вдигането на тестостерона имаше ли някакво подобрение в спермограмите, ако сте правили такива след това де?

# 523
Благодаря ви момичета, а този кломифен кой го изписа на вашите мъже, ендокринолог, андролог или някой друг? И всъщност може ли без рецепта да се приема, не съм запозната с препарата и се притеснявам дали мога да го самоназнача на ММ. И всъщност след вдигането на тестостерона имаше ли някакво подобрение в спермограмите, ако сте правили такива след това де?
Можете да си го купите и без рецепта, но все пак се консултирайте с лекар.
За резултати, май само с вдигането на нивото си останахме, като цяло пак си е зле спермограмата.
Сега ще бори инсулиновата резистентност, че там е голям проблема, а досега го подценявахме.

# 524
Благодаря T q. Сега се зачетох в някои проучвания за влиянието на кломифен върху броя сперматозоиди и според повечето проучвания има положително въздействие след около 100 дни прием на 25мг, особено в комбинация с вит. Е:
https://txfertility.com/the-use-of-clomid-in-men/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9204291/
Единственото което пишат е че при по-висока доза до колкото разбрах е възможно да има обратния ефект и да спадне броят, но като цяло в повечето случаи има подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт