Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да разграничим симптомите на бременността от ПМС?
Мога ли да направя кръвно изследване 6 дни преди менструацията?
Как мога да разбера дали съм бременна, ако тестът е отрицателен?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да разграничим симптомите на бременността от ПМС?
-
Мога ли да направя кръвно изследване 6 дни преди менструацията?
Кръвното изследване за бременност обикновено е най-точно след закъснение на менструацията, тъй като тогава нивата на хормона ЧХГ са достатъчно високи, за да бъдат отчетени. В случая ви, резултатът може да не бъде точен, тъй като е рано. По-добре е да изчакате закъснението и след това да направите тест или кръвно изследване.
-
Как мога да разбера дали съм бременна, ако тестът е отрицателен?
Ако тестът за бременност е отрицателен, но имате закъснение на цикъла и се появяват симптоми като чувствителни зърна на гърдите, подут корем и силни болки в бъбреците, може да разгледате други възможности. Например болките в бъбреците и подутият корем могат да бъдат признаци на бъбречна криза. Освен това, имплантационното кървене може да бъде възможност. В този случай е важно да се консултирате с лекар, особено ако имате въпроси относно тези симптоми.
-
Възможно ли е да съм бременна, ако имам кафяво зацапване и положителен тест?
-
Какви са симптомите на овулация?