Набор 2003 - По собствен път

• 62 397
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Ели, още сега можете да влезете в профила си и да видите задълженията. При нас излиза 10 лв. семестриална такса, 100 лв. депозит и някаква дребна сума от 3 и нещо наем за няколко дни за септември.
Може да се плащат тези задължения онлайн.

# 136
Скрит текст:
Здравейте. Наемът и двата депозита ще излязат ли като задължение в профила на студента, за да могат да се платят чрез Epay?

Да, очаквайте скоро да се начислят всички задължения.

Това питах аз. Така, че няма да има нужда да се ходи и на каса, а всичко може да се плати онлайн, което е страхотно. Ще остане само ходенето до домакина.

Споменах на младежа и сега ме информира, че вече са му излезнали..

# 137
  • Русе
Отивам да гледам. Мерси

Ваче, при Алекс няма как да се ползва метрото Sad Само трамвай. Или поне така каза Гугъл.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 17:50 от Ели_дечкин

# 138
  • София
Ели, Алекс е във ФМИ, нали? От Студентския натам върви 94, а ако е близо до Симеоновско шосе и 102 (мисля).

# 139
  • София
Ели, покрай Студентски град отдавна не минава трамвай. Закриха го. Обаче от бл.8 до ФМИ най-бързо е с автобус 88. Спирката е до блока. Слиза се на Семинарията и още 5-10 минути пеша.

# 140
  • Русе
Ще го убия и няма да има нужда да търсим трамвай Rage

_Алекс, начислени са задълженията. Плати си ги!
-Няма нищо.
- Сигурен?
- Да.
Аз обаче не съм, щото съм видяла, че са два сайта. Единият на Комисията, други на Битовото обслужване. И понеже знам, че той се регистрира в Epay и сто пъти питах дали е завършил регистрацията там с карти, марти и прочие и той потвърди, пращам битовия сайт и му казвам да си отвори очите и да плаща. Почва да плаща - не си направил статичен пин към картата, после се оказа, че и картата не си регистрирал в Epay,  та досега с това се занимавах. И как така всеки месец трябвало да плаща?  Божкеее, ще го убия....

Не знам защо реших, че това 102 е трамвай. Да се оправя. Crossing Arms

# 141
Ели, не знам дали това ще те успокои, но моят син е същият характер като твоят. Всичко се върши в последните 10 минути преди крайният срок. Многократно напомням срокове и какво трябва да свърши. А думата "Хайде! " последните години съм я казвала толкова много пъти, че мога да влезна в рекордите на Гинес. Сериозно съм притеснена как ще се справи сам от тук нататък.

# 142
  • София
Момичета, в общия случай 50 минути никак не са много за път в София с градски транспорт.
Също като Сашето на Вачето, моите ги пътуват от 5 клас разстоянията. При нас е и доста повече. Имат трамвай + метро + тролей /пеша/, а последните години и трамваят ни е в ремонт, та алтернативите са или доста пеша, или още едно прекачване + пеша, та са откарвали и до час и половина в посока.
Нито единият не се е оплакал обаче. Като ги бяха затворили вкъщи да не беше по-добре!
Ще свикнат девойките и младежите, а и в повечето случаи все се намира някой в същата посока поне за част от пътя.
Изобщо не ги мислете в това отношение, ще се оправят!

# 143
Бл.8 не е в централната част на Студентски град, а е по-скоро близо до Младост/Дървеница. До блоковете 8 и 9 спира 88, 280, 413, селските рейсове до метрото също.
Ако въпроса е как да се стигне до ФМИ - с 88 директно и после малко пеша.

# 144
  • София
Момичета, вярвайте в чудеса!
Чели сте за моето магаре, не просто е разсеян, в друго измерение е! Но досега срок не е изпуснал, вярно 2 седмици са, но все е нещо. Днес даже се опитвах нещо да му пиша, да му пращам снимки на котетата...Той по едно време ме отряза с думите: "Мамо, извинявай, но наистина трябва да уча!" Алелуя! Може и наистина да учи!
Чудесата се случват! SmileySmileySmiley

# 145
  • Сливен
При нас задълженията са 90 лв. и нещо. Знаете ли защо са различни сумите? Не че са големи, интересно ми е.
Браво на детето aunt Ogg! Ще справят, къде ще идат?!

# 146
Този 8 блок ще се окаже "форумен"Grinning. И моят младеж е настанен там. Не знам дали това, че е извън Студентски е за радост или не. Добре е, че са в двойни стаи. Неговата е с Г след номера и се чудим какво ли значи. Оказа се, че аз се вълнувам повече от него. Какво толкова, още 9, дни сме имали и всичко щяло да се изясни.
При нас задълженията са 90 лв. и нещо. Знаете ли защо са различни сумите? Не че са големи, интересно ми е.

Наемът във всеки блок е различен.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 16:41 от мама_на_двама

# 147
  • София
Това е нормално за София. Има различни маршрути с различни превозни средства. Всеки ще си избере. Т. е. това, което гледате сега, ще е транспорта само за първите дни.
Половината от класа на малкото (8 клас) е от Младост, а учат точно зад ФМИ. Ще започват от 7:30 всяка сутрин. Те ще се качват три спирки по-рано и са пет години по-малки.
Наистина се губи време, но така са уредени нещата тук. Не е страшно, не е трудно. Свиква се.
Много по-трудното ще е да не се притеснявате.

# 148
  • София
Аз съм затънала в ремонтни дейности от два месеца. Крайната цел е да предоставя самостоятелна бърлога на моя набор, в която да се грижи сам за себе си и за всичко в нея.

Той няма търпение да живее сам и помага с всички сили ремонтът да свърши възможно най-скоро.

Поръчала съм голям гардероб. Ще има достатъчно място и за някоя девойка. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 149
  • столицата
Спокойно, мами. Децата са много по-оправни и адаптивни отколкото ги мислите. Има програми в интернет, които дават най-бързия маршрут между две точки за дадения час.
И все пак говорим за България. А толкова деца заминават да учат в чужбина. Дори и общежития си нямат още.
Важното е да имат банкови карти и вие да превеждате регулярно необходимите суми. И каквото не се решава с пари, се решава с повечко пари./визирам таксита при необходимост, не друго Wink/

Общи условия

Активация на акаунт