Набор 2003 - По собствен път

• 62 392
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • sofia
Ще отиде до университета, ще
й подпечатат уверението и ще си извади карта за ГТ. Няма причина да й откажат издаване на уверение, че е записана.
Успех на децата!

# 121
  • Сливен
Прочетох, че може да се заяви и издаде карта електронно, вероятно по този начин ще опитаме, така или иначе ще й трябва за октомври. Настаняването за нея е в края на септември, явно ще я заведем, настаним и оставим. Като проверих излезе, че ще пътува 2х 50 минути😬. Тя не се оплаква, но не знам как се издържа толкова пътуване всеки ден🤔, за мен е ужасно. Започнах да правя вече списък, макар че сигурно ще са три момичета и едва ли ще може да занесе повече неща от да кажам за един престой на хотел....Определено аз повече се притеснявам...

# 122
  • Русе
И при моето излезе, че ще пътува по 50 на посока. Ако върви пеша - пак толкова Sad

Ще го накарам да провери дали може да си направи дигитална айсик карта, докато вземе пластиката.

# 123
Здравейте момичета.
Аз се намесвам между вашите разговори, но да се обадя все пак.
Писах и по напред, пиша и сега. Като майки се тревожим много. Чудя се на времето как сме се справяли и как са ни мислили родителите ни. Тогава нямаше нито ГСМ, нито някакъв начин да се свържем по между си. Аз съм от съвсем малко село и за мен големия град (въпреки, че не е столицата) беше ужасен в началото.
Пишете и за чужбина, че квартирите са празни. С Вики миналата година сме гледали неща втора употреба на символична цена или за подаряване. Единствено шкафовете на кухнята бяха купени нови и ги сглобявахме двете. Вярно, че не всичко може да е се намери за един ден, но все пак.
Моето дете пътува всеки ден по около 50 минути в посока,като на половината път сменя. Пътува с автобус и после с трамвай. Чете книга през цялото време. Сега бях при нея за 4 дни. Точно това си говорихме за транспорта. Каза ми, че не й пречи и предпочита така отколкото до университета. Живее в квартал основно с къщи.
Картата като си плати семестъра я маркира на автомат в университета.
Много добре си изкарахме двете и съм доволна, че го направихме. И двете имахме нужда. Разходихме се в самия Аугсбург, ботаническата градина също там и Мюнхен. Поне в моите очи се справя чудесно.
Двата изпита са вземати, получи си оценката предните дни, има още един. Започват курсови работи и проекти. Програмата си я получи, но не е сигурна точно кога ще е на училище, защото има повтарящи лекции и зависи в кои ще се падне. Само един ден ще е от 8 часът, а останалите четири от 10 до около 17.
Още една седмица има да работи и до 18.10 ще гледа да си довърши нещата. Тогава започват училище.
Успех на всички деца и лека адаптация.
Лек ден.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 09:49 от Хексилина

# 124
Ще отиде до университета, ще
й подпечатат уверението и ще си извади карта за ГТ. Няма причина да й откажат издаване на уверение, че е записана.
Успех на децата!
Точно так ще направи, да.
Обърках се, че едва ли не не може без ISIC карта...

# 125
  • София
Всъщност в София пътуване 40-50 мин до училище е по-скоро норма. Рядко срещано съвпадение е гимназията да ти е близо. Гимназията на моите е в същия ж.к., уж е близо, но пак си е 30 мин. от врата до врата. Децата, които пътуват от другия край на София, може да минат 1 час. По-скоро оглеждайте за удобен транспорт. Щом не сменя превозно средство, значи е удобно, пък дори и час да пътува. Четат си, спят даже, важното е да не мръзнат по спирките!

# 126
Не ме притеснява по принцип, че ще пътува всеки ден по 50 минути в посока. И аз мисля, че за София това е нормално. Дори за всеки голям град.
Но излезе програмата им и в два от дните ще бъде на лекции от 7 ч. В тези дни ще я мисля. Поне в началото.

# 127
  • София
Мале, къде са тия часове от 7ч? Луда работа.
Не се притеснявайте за пътуването. Свиква се. Със слушалките в ушите даже не ги усещат.

# 128
  • Варна
Къде във Фейсбук могат да се задават въпроси на настанителната комисия?

П.П. Писах им в месинджър, засега нищо.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 14:25 от Хексе

# 129
Предполагам, че въпроси на Настанителната комисия могат да се задават със съобщение във фейсбук, на което те ще отговорят някога.
Ако правилно разбирам процедурата, описана миналата година, трябва да си платиш задълженията, които виждаш по размер в профила си, на каса, по банков път или чрез онлайн банкиране предварително и единственото място, където трябва да отидеш, е при домакина  на блока, в който си настанен, където попълваш 3 декларации.
Ако е така, трябва да стане бързо.

# 130
Вчера като излезна класирането и звъня на племенника ми за инфо относно Студентски град, общежития.
Четейки тук и с това, което ще свиква младежа..Пътуване 50мин за него, все още е мнооого далеч като време и разстояние ( за толкова пеш ще прекоси града ни от край до край)
Та ми стана смешно инфото от племенника като каза ..8 бл е далеч от Студентски град ..на спирка или 10мин пеш. Колко е относително всичко.

Сресиращо е началото, но се надявам, че бързо ще се адаптират.

Хексе
Скрит текст:
Последната информация, която чух за бл.8 е, че след реновирането..Стаите вече са само двойки със самостоятелна баня и тоалетна.

# 131
  • Русе
Коментарите за "нашия" блок са потресаващи Sad

# 132
  • Варна
Отговориха ми, но не успях да ъпдейтна тук:
Стъпките:
Цитат
Отивате на касите, които се намират в ж.к. Студентски град, блок 42 Б. Плащате си наема до края на месеца, семестриален депозит – 15 лв. и гаранционен депозит (размера на наема за три месеца). С касовате бележка отивате в съответния блок, където сте настанени. При Управителя-домакин подписвате заповедта и получавате ключ за стаята.
на въпроса ми трябват ли други документи и уверения, отговорът е:
Цитат
Само това са документите
Работно време на касите и домакина:
Цитат
От 8:30 до 16:00

# 133
  • Русе
Здравейте. Наемът и двата депозита ще излязат ли като задължение в профила на студента, за да могат да се платят чрез Epay?

Да, очаквайте скоро да се начислят всички задължения.

Това питах аз. Така, че няма да има нужда да се ходи и на каса, а всичко може да се плати онлайн, което е страхотно. Ще остане само ходенето до домакина.

# 134
  • София
Момичета, 50 минути за София е нормално. Сашето пътуваше 50 минути на посока още от 5-ти клас. Сега с Ралка за първи път ще разбера какво значи училището да е на съседната улица.
Гледайте максимално да се движат с метро. Най-бързо е и най-щадящо откъм метеорологични условия. Има много варианти и комбинации метро+наземен транспорт.
Тази карта ИСИКС не е банкова, нали? Щото това с ДСК не ми харесва, т.е. ако е задължително да има някакви отношения с ДКС. Сега ѝ го пратих да види, но като виждам как се отплесва.. още не си е подала декларацията за здравните. Вика, "аз ще намеря ПИК-а и ще ти го пратя" Simple Smile)))) Да, ама не! Няма да ми го пратиш, ми сама ще влезеш и ще си подадеш декларацията. Като дойде сутрин и иска документи и ключове от колата ми може и сама, а да се поинтересува от администратовни неща, трябва мама... Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт