Набор 2003 - По собствен път

• 62 388
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • sofia
Всеки факултет има библиотека и там се получават isic картите.
Като сте се записвали, ако случайно сте си извадили лична студентска карта и са ви я подпечатали, може да пробвате с нея да си извадите карта за градския.
Моя не му се занимаваше да ходи до ТУ за уверение и пробва с личната студентска карта и му се получи....даже два пъти.

# 106
  • Русе
⚠️Уважаеми колеги,
Във връзка с излизането на класацията за академичната 2022/2023 г., на 11.09.2022 г. (неделя) Комисия по настаняване ще отговаря на въпроси от 14:00 до 17:00 чрез Фейсбук или телефон: 02 / 86 22 916

Мисля да ги помоля да опишат като на идиот какви са стъпките. Датата поне си я знаем.

Аз го видях на Гугъл. Някога ремонтиран....
В бл. 52 Б е Алекс. Не го огря да са заедно със съученика му.

П.С. Намерих обяснения от предната година
Настаняване по стъпки за студентите от първи курс: ‼
1. Заплащате задълженията си 💲
- Те се състоят от: гаранционен депозит на стойност между 75 и 100 лв., който се заплаща първата година и се връща при напускане; семестриална такса на стойност 10 лв., частичен наем за месец септември и доплащане на наем за м. септември, което е държавната субсидия, която се заплаща от студента през неучебно време.
- Можете да заплатите: на касите в блок 42 Б или през Easypay и Epay, като точни инструкции за втория вид плащане можете да намерите на адрес: https://students.uni-sofia.bg/kn/как-се-плаща-през-онлайн-системата-на-п/
2. С платежно (ако е на каса или банков превод), 1 снимка в паспортен формат и Вашата лична карта отивате при Управителя-домакин на блока, в който сте настанени.
3. Попълва се набор от три декларации при Управителя-домакин, след което получавате ключ за стаята.  🏠
Предоставяме Ви и ориентировъчна карта на местоположението на блоковете, изготвена от Студентски съвет при СУ, като блоковете на Софийски университет са отбелязани с иконка „легла“:
https://www.google.com/maps/d/viewer
🔔📢!Работното време, в което можете да извършите стъпките по настаняването е между 8:30 и 16:30 ч. с почивка между 12 и 13 ч.

П.С.2 Продължавам с инфото "_
Горното е вярно. Може да се плати онлайн чрез Епей (било много удобно за плащане на всички сметки и наем към СУ) и после при Управителя на блока за попълване на декларации. Не е задължително да се настани реално този ден. Важното е док да са оправени. Всеки блок си има ФБ група и там лесно могат да се намерят съквартирантите. Пуф за картата забравих да питам. Допълвам и за картата. Всеки факултет си имал библиотека и по принцип там ги раздавали. Хубаво е да се вземем и веднага да се даде на охраната на блока, че да я програмират и да служи за отваряне на вратите в блока. Иначе всеки път трябвало да се чака портиера.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 16:52 от Ели_дечкин

# 107
Ние сме в бл.8. Разбрах, че бил изолиран, демек в началото на Студентски град и на 10 мин път пеша или спрка от същинския..
Гледах снимки, уж реновиран.
Уважили са желанието на децата и ще бъде в стая със съквартирант по избор.
За днес толкова, до 20-ти когато е настаняването има време..

# 108
  • Варна
И набора е в блок 8.
Ако лекциите ще са му в ЦИЕК има около час пътуване с градски транспорт, но каквото-такова.
Ели, благодаря за информацията. Утре ще следя дискусията

П.П. В блок 8 по двама или по трима ще са в стая?

# 109
Ние сме в 51 блок. Казват, че бил реновиран. Имали си и фейсбук група.
Аз така и не разбрах къде трябва да се отиде в първия етап.
За втория е ясно - при управителя на блока, където се предполага, че ще мине по-бързо.
Ще се радвам да споделяте личните си впечатления.
По отношение на ISIC картата аз мислех да пробва с електронния вариант за закупуване на карта за градски транспорт първия месец или тримесечие, а после да търси физическата.

# 110
  • Русе
Допълних няколко пъти предния си пост.

# 111
  • sofia
Блок 8 е близо до спирката на 280, за две спирки е на ГМ Димитров, с метрото пътува макс 15 Мин и е на Опълченска....там се слиза за ЦИЕК.
Бл. 8 не е удобен, ако трябва да се ходи до ФМИ на  Семинарията, че прекачванията са странни.

# 112
И набора е в блок 8.
Ако лекциите ще са му в ЦИЕК има около час пътуване с градски транспорт, но каквото-такова.
Ели, благодаря за информацията. Утре ще следя дискусията

П.П. В блок 8 по двама или по трима ще са в стая?

Ели, благодаря за информацията. Всъщност на всички.
За мен София е абсолютно непозната, опитвам се да си създам някаква представа..кое, какво и как.
По снимки и инфо си мисля, че май основно са по 3 деца в стая, но младежа и съученика му не откриха 3-ти и подадоха за двама..а какво ще е ще се разбере след 10 дни.

# 113
  • София
В бл. 8 бяха две двойни стаи с обща баня и тоалетна. В 51 блок са двойни стаите.
Това по спомени от преди години.
Общо взето до номер бл. 43 стаите са тройки с изкл. на 7, 8 и 9 бл (там както писах са по две двойки с обща баня и тоалетна). От 50 нагоре са двойки. Тук там има апартаменти по 3 или 4 души. Едно време там живееха семействата с деца. Но сега кой се жени на тия години? Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 18:38 от Госпожа Лютичe

# 114
  • София
Моето си издаде карта за градския транспорт със студентската книжка. Казали са му, че може да ползва електронната isic за всичко, за което може да ползва и пластмаската. Самите карти isic нямало да станат до месец. Ще видим.

# 115
Да се пооплача малко. ТУ София относно настаняване в общежитие, отново както и преди 20 години са кръгла нула. Застанахме на опашка в 8.30, взехме заповед в 14.30, а от там до 17.40 опашка за настаняване.
Това ни чака и нас в понеделник Disappointed
В кой блок сте настанени и как са условията?

# 116
Ние днес оставихме девойката във Варна. В понеделник започват. Сега ми е едно празно!

# 117
Съвсем се обърках ISiC картите не се ли издават в банка ДСК.
Поправям се, потърсих и ми излязоха няколко вида:  
https://isic.bg/cards
Коя е необходима за издаване на карта за градския транспорт? Първата от линка ли? Нямаме уверение..., като се записва и казаха, че ще и го дадат като започне. Сега ще трябва до издаването да кара с дневни карти за транспорт може би...?
Студентката заминава за София другата седмица, нито знаем условия в общежитието, нито нищо... и аз като майката по-горе съм малко полудяла, но се надявам да се оправя.
.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 23:58 от Лъчестлъч

# 118
За студентите в СУ беше задължително издаването на ISIC карта, беше посочена като един от задължителните документи.
Сега дъщеря ми има дигитална карта, с която се надявам да си купи карта за градски транспорт, а после да си вземе пластиката.

# 119
  • София
Дневните карти са доста слуп вариант. Пишеше, че от септември пускат някакви младежки, които бяха малко по-скъпи от студентските и по-евтини от нормалните и от глобата. А ако глобят детето, няма право да си издава карта с намаление, докато не си плати глобата.

Общи условия

Активация на акаунт