Набор 2003 - По собствен път

• 61 330
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • Чикаго / София
aunt Ogg браво на младежа! Видях снимката, много добре изглежда!
И Дени все ни снима какво си е направила. Тя нищо освен бъркания яйца не можеше да си направи преди. Сега не, че е станала супер готвач, но си прави крем супа, паста с кайма и маринара сос, кайма за такота, таратор, ориз, пилешки бутчета, баница, броколи на пара с масло, кекс, млечна баница. Изобщо за човек, който нищо не можеше, за 4 месеца доста напредна Simple Smile
В къщи беше много разхвърляна и не и искаше да си чисти стаята, само виках по нея и отказвах да ѝ влизам в стаята. Там е най-подредената и чистата от съквартирантките си. Винаги си мие чиниите и тенджерите веднага след като сготви или яде, чисти и си подрежда стаята всяка седмица, ръчка ги да чистят апартамента често, изобщо-пълна промяна! Явно все нещо им влиза в главите от нашето постоянно мърморене.

# 601
Викат неволята Simple Smile
Те принципно са оправни деца, но като са си при нас знаят, че има кой да пипне вместо тях, а като са сами няма кой.

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 13:49 от blackcat6

# 602
Здравейте.
Не бях намирала време да чета от седмици!

Ели, съжалявам за загубата ви!

Поздравления за всички деца, които се справят успешно по пътя, който са избрали!
Моят син работи 3 вечери / нощи седмично като барман, това не е ново. Започна веднага след матурата по БЕЛ. От тогава не съм му дала една стотинка, с изключение на 200 лв да си зареди картата за ГТ. Плащам и семестриалните такси. Той настояваше и тях да си плати, но сметнах, че това засега е в моя финансов ареал. Позволява си по - разточително ежедневие, отколкото ако беше останал само на наша издръжка. Заделя си пари за някои мечти. Ако похарчи от тях, после ги възстановява. Но ние сме много широкопръсти цялото семейство, та големи спстявания няма да видим.Simple SmileSimple Smile
Сесията мина успешно, последва малка ваканция в Банско и от днес е на лекции и упражнения.

Със закъснение да поздривим и Ваче, която миналата седмица имаше рожден ден! Ваче, да си здрава и да ти е пълен живота с прекрасни моменти!!

# 603
Здравейте, момичета!
Радвам се на успехите и вълненията на вашите младежи и девойки.
Какво мислите за ситуацията: "май не избрах подходящата сфера/специалност/направление...".
Какъв съвет бихте дали?

# 604
  • София
А към друга специалност/направление има ли интерес?

# 605
  • София
Много по-добре е сега да го осъзнае, отколкото да си губи времето 4 години и после да започне отначало. Да сяда да учи за изпити отново и да сменя попрището!

Моят снощи ми каза, че е започнало много да му харесва "даскалото", започнал да се забавлява с нещата, които учи и изобщо не страда, че цялата седмица е от 8.45 до 17.30. Това не значи, че ще си вземе всички изпити, но поне се забавлява човекът!

# 606
  • Русе
"Ние" май сме на този кръстопът и му казах, че няма нищо лошо или срамно от това ако е сгрешил. Събира си куфарите и се прибира. Важното е после да се събере и намери себе си.  Обаче ако реши да продължи поне да си събере акъла и да учи. Кошмарна за мен сесия. Два скъсани изпита и един, който надявам се, сме взели с помощта на съфорумка. За утрешният последен изпит уж е най-подготвен.
Честно, понякога, си мисля да отида да му събера куфарите и да се свършва. Отчаяна съм. После си казвам, че е почти на 20, да се оправя.

# 607
  • София
Ели, няма място за отчаяние. По-добре да разбере, че е сбъркал на 20, отколкото на 50.
Нали е жив и здрав и всичко му е на място?
Ще се справи. И вие ще го подкрепяте. Не е лесно да намериш себе си в този сложен свят.

# 608
  • Русе
Оооо, разбира се, че няма нищо лошо в това да е сгрешил. Казали сме му го. Но очаквам, че ако остане и иска да продължи, не искам да търся някой по спешност да му решава задачите на изпитите. Да си събира акъла и да учи.
На него определено му е трудно да се намери, но тук няма как да му помогнем. Сам трябва да си избере пътя. Ние  можем само да го подкрепим и това правим.

# 609
  • София
Казала съм на моя син много отдавна, още докато беше е гимназията, че за разлика от кандидатстването след 7-ми клас, в това след 12-ти няма нищо фатално. Ако го приемат да учи нещо и после е убеден, че това не е неговото нещо - не е длъжен да го завърши. Винаги може да смени посоката. Стига да я открие, де. Simple Smile

Засега му е интересно това, което учи. Не мога да се похваля с дивни успехи на изпитите, но като за първа сесия - добре. Мисля, че вече схвана разликата с изпитването в училище. Simple Smile

# 610
  • София
Ели, възможно е тази година да учат по-фундаментални и теоретични дисциплини и затова да му е трудно и безинтересно. Имах трима състуденти, тъкмо се бяха уволнил от казармата, и като започнахме - то химия, то физика, то математика - ужас. Обаче от втори курс нататък, когато навлязоха специалните предмети,  дръпнаха много, тогава вече бяха в свои води. Може през лятото да опита някакъв стаж и да прецени дали е  неговото нещо.

# 611
Поолекна ми от вашите мнения. Благодаря!
Разбирам го и усетих изпаряването на ентусиазма, с който започна в началото на семестъра.
Най-важното е да знае, че го подкрепяме, а със сигурност още по-важно е да избере новия си път. Времето ще покаже.
Уж искаме да ги оставяме сами да решават, защото вече са или ще станат на по 20 години, а в същото време имат нужда от едно рамо, съвет или ритник, за да направят крачка напред.
Да са ни здрави, пък "квото сабя покаже"....

# 612
  • Русе
Две години ще учат всякакви математики и той го знаеше.
Още една седмица сесия...Последен изпит, разбит на три части. Чухме се преди малко, посритах го, да видим дали ще прокопса.

# 613
Винаги като си говорим с моя син му казвам, че ако усети, че не е неговото няма никакъв смисъл от губене на време и бих го подкрепила ако иска да продължи в друга посока. За мен това не е на всяка цена и с цената на всичко. Засега се чувства добре, доволен е от това, което учи.

Също така в момента висшето образование е толкова отворено, стига да иска да учи човек, може да си позволи да учи това което иска по всяко време и възраст.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 15:26 от blackcat6

# 614
  • Русе
Понеже съм прясно завършила висше, не съм си загубила спомените. Но аз съм тъпа и упорита и не се давам. Той не е такъв и голям шок се оказа за него. Не само обстановката, но и учението. Дано се намери, че не знам до кога ще ми издържат нервите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт