Набор 2003 - По собствен път

• 61 309
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Трудно е да отглеждаш дете с различен темперамент и светоглед от собствения си. Казвам го от личен опит.

# 616
Синът ми има колега, който си взе всички изпити, но е решил да прекъсва, защото "това не било неговото".
Друг пък негов колега прекъсна, защото родителите му не го издържаха и трябваше да работи и не му се получиха нещата.

# 617
Синът ми също има приятел, който преди сесията си изтегли документите и не е от не можене, олимпиец е в неговата дисциплина, много ги разбира нещата, но установил, че не иска да учи това което в момента учи. Ще кандидатства наново това лято.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 23:16 от blackcat6

# 618
  • Бургас
При нас също имаше сътресение😂, никой не чу когато мама разправяше, че сесията не е да те изпитат на урока от вчера и предната седмица, и да ти пишат шест. Аз имам друга драма, появи се едно девойче, все още ученичка и като го трясна тая ми ти либоф, непрекъснато сме по влаковете. Естествено време за учене няма, което мен ме вбесява. Говорим, говорим и нищо...

# 619
  • София
Ели,  blackcat6 е права. И аз в първи курс видях зор. Скъсаха ме на двата първи изпита - двете математики. Никога не бях виждала чертеж и изведнъж, я начертай тия аксонометрични проекции... беше много трудно за мен. По електротехника преподавателят ми писа 3 на ликсидационна сесия и каза да не казвам кой ми е преподавал CloseRolling EyesSmiley Когато в 3-ти курс дойдоха специалните предмети ми стана страшно интересно. И досега си работя по специалността, справям се дори с електротехническата част, ама не казвам кой ми е преподавал Wink
Така че дай му кураж да се стегне и ако вече след това не му е интересно да сменя. Според мен 1-2 г. не са чак загуба на време, нека си даде малко. Освен това с колегите си помагахме от един момент нататък и ставапе по-лесно.

# 620
  • sofia
При моя младеж пък е обратно. Ако не си взел изпит, който е бил по време на семестъра, имаш право да се явиш на поправка в края на семестъра. Ако не вземеш изпита, си аут. Вече не си студент.Нямаш право на повече явяване. 11 негови колеги отпаднаха в края на този семестър. Ако искат да учат в НАТФИЗ, ще трябва да кандидатстват отново през есента. Моят беше се спекъл, защото имаше поправки, но ги взе успешно.

# 621
  • софия
Моята дъщеря никога не е имала желание  да учи нещо различно от ветеринарна медицина. Обаче един познат ветеринар и обясни много неща.Че ще трябва да реже уши и опашки, защото Урко така е решил на 3 ракии. Моментално отсвири това като професия.Сега учи Електромобили, групата е от 28 момчета и тя. Взе си изпитите и вече  е 2 курс

# 622
  • София
При моя младеж пък е обратно. Ако не си взел изпит, който е бил по време на семестъра, имаш право да се явиш на поправка в края на семестъра. Ако не вземеш изпита, си аут. Вече не си студент.Нямаш право на повече явяване. 11 негови колеги отпаднаха в края на този семестър. Ако искат да учат в НАТФИЗ, ще трябва да кандидатстват отново през есента. Моят беше се спекъл, защото имаше поправки, но ги взе успешно.
Мирта в НХА май също е така Simple Smile За щастие Сашето нямаше поправки, ама и се размина на стотни от стипендията. Сега е ясно, че по някои предмети трябва да се учи и през семестъра. Но пък почват доста интересни предмети тоя семестър, вкл. Режисура Simple Smile По 'Сценография" се чете пиесата и се обсъжда както в театралната школа. Абе в свои води си е Simple Smile

# 623
  • София
Моята се беше наточила за стипендия, но минаването на косъм по почвознание и висша математика рязко я приземи. 😃 А идва големият зор с ботаниката. Дано ѝ уври главата, че не се учи само по сесии.

# 624
Здравейте, момичета! Чета ви постоянно, но рядко пиша. Аз съм безкрайно горда с моето момче. Когато изяви желание да учи в ТУ София,  все го питах и се чудех как ще взема изпити по предмети, които не му вървят - висша математика, химия, физика?!? И все ми отговаряше да не го мисля, щял да се оправи Smirk. Еми... всички изпити от първи семестър са взети с отлични оценки. Просто ни остави вкъщи без думи...Smiley

# 625
  • Сливен
Ами, Gorda mama, наистина трябва да си горда мама! Браво на детето! Не винаги се получава така обаче.
Аз продължавам да съм с едно наум за момента "това не е моето". Red star, няма наистина какво да се направи, освен да го подкрепите - по-добре сега, отколкото трети, четвърти курс, макар че и това е възможен вариант, защото тогава идват по-специализираните предмети.
Ако покаже че това е обмислено решение, с вариант какво ще прави оттук нататък бих го приела.
Иначе за различията -  не съм очаквала да е напълно като мен, но пък да е толкова различна като мислене, темперамент, интереси, възгледи, ... , и това не мислех, че е възможно, но е. Една приятелка казва, че за всяко нещо си има причина и всеки си има път, по който да върви. И от една година си го преповтарям това🙂.
Иначе започна със шестици сесията, дори май има шанс за стипендия, но накрая реши да пробва на късмет😡 и не се получи така както очакваше. Ядосана съм й и си го казах,  дано да си е извадила поуките от този семестър.
Разбирам, че нямат и 20, но пък време е да обмислят и последствията от решенията си.

# 626
Моят син го скъсаха по Програмиране и бяха големи драми, защото се чустваше уверен и знаещ, всичко вярно си написал и "работело", обаче явно не така мисли преподавателя. От поправката се върна изненадан, защото се видял с няколко колеги които около година работели в IT фирми, и те скъсани... Та се чудя толкова ли е сложно това "Въведение в програмирането", изпита взима ли се или се дава?!
Чакаме оценка от поправката.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 20:15 от Vita

# 627
  • Бургас
Моят син ми разказа за момче от съседна група занимаващо се от 6 години  с програмиране, а на изпита 2.Ходил да се разправя и се оказва, че е написал програма в два цикъла, а не в един и преподавателят не я харесал. Извадил лап топ, качили програма и тя тръгнала. Оценката веднага била корегирана на 6.Ако става въпрос за ТУ, 400 скъсани, говори според мен за някакъв проблем.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 22:10 от gk77

# 628
Моят син беше в петък на програмиране и изкара 6-ца. Не обича да се занимава с програмиране. Има 2 курса към СофУни, разбира ги нещата, но не е програмист. Не съм го питала дали има скъсани в неговата група.

# 629
А и моят син писа имейл на преподавателя и някакъв "коментар" в някаква тяхна система, че не беше съгласен с оценката. Той курс в СофУни кара още в 9 клас на C# (и в училище го учи после) , в 10 клас беше 6 месеца на стаж (после почна пандемията), в 11 клас беше на 3-то място на "Аз мога-тук е сега", та не  му е "голо" самочувствието и без покритие... Не знам какво става на този изпит... Бяха скъсани  80% от колегите му от специалността.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 08:34 от Vita

Общи условия

Активация на акаунт