Първокласници - 2022/2023 - Тема 1

• 36 581
  • 651
  •   1
Отговори
# 585
Моят днес прочете три книжлета на Барбароните, вчера половин Лоши момчета и едно Лили чудото. Онзи ден половин Лоши момчета и една тънка Никола. Такива чете, не ги отказва. НО само ако са детски и с картинки.
Другите не спорят, и със зор. На мен ми се струват малко бебешки, но - той само на такива налита. Така че, засега сме така Simple Smile

# 586
  • София
И моята ще чете само картинки, ако я оставя. 😂 Вчера я оставих да си избира в библиотеката и се прибрахме с три книги със стихотворения. Ами те се четат най-лесно. 😁

Мисля, че поредицата Дръндьо е добър преход от детските книжки с картинки към по-сериозните, защото е с едър ръкописен шрифт плюс картинки, но все пак с повече текст от детските книжки. Вкъщи имаме Загубенячката (момичешкият вариант на Дръндьото), но пък като съдържание ми се струва още малка за нея.

Днес имах голям успех с играта с умножение, пак благодаря, Румка. Игра половин час на бавна скорост и понаучи някои. 👌

# 587
Ако играе една седмица, всеки ден,  по половин час, ще научи таблицата за умножение напълно Simple Smile
В момента, в който значително намалеят грешките, включвам на следващата скорост, и ограничавам умножението и делението с най-лесните (1 и 10). Не я жали. Колкото повече зор виждат, толкова по-бързо възприемат. Simple Smile

# 588
  • София
Дръндьото хич не я хареса моето момче... каза че му е някаква безсмислена... Ванилията аз пък не я харесвам а и той не беше впечатлен... Той сега си е намерил нова любов, история, и е взел една книга за кратка история на всички държави и си я чете... надува главата на дядо си Laughing

# 589
Моят син се интересува от камъни. Поръча на баща се да му купи аметист от интернет. Ще търсим индийски магазин да видам, дали няма там.

# 590
  • пустинята Гоби
Заведете го в Земята и хората, ако не сте ходили. Малко скучен музей, но има детска част и ако детето се интересува от камъни ще има, какво да види. Моите също имат интерес към камъняците покрай Майнкрафт и като ходихме им беше сравнително интересно. В детската част убихме 40-50 минути.

# 591
Здравейте, за помощта за ученици от 1ви до 4ти клас трябва ли бележка от училището сега? Май промениха изискването и уверението, че детето е записано във втори клас отива при социалните автоматично, но не разбрах след 15,09(както до сега) или и преди това става автоматично.
Чудя се кога да ида да пусна молбата и да си отделя ли време да ида и до училището първо🤔

# 592
  • Разпиляна във въображението
Изисква се само за първи и осми клас и при друго условие. Вчера подадох електронно за второкласника.

Ето повече информация.

За учениците от първи и осми клас остава изискването да бъде представено удостоверение, че са записани в съответния клас, тъй като за тези класове има предварително класиране и записване. Удостоверението е необходимо, в случай че семействата искат да получат помощта преди началото на учебната година. Когато такова не бъде представено, помощта може да бъде изплатена след 15 октомври, след като АСП получи по служебен път от Министерството на образованието и науката данните за реално записаните ученици в съответния клас за учебната година.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 09:54 от Miriel

# 593
  • пустинята Гоби
Доколкото разбрах, тези които не представят бележка от училището, ще си получат помощта по-късно, след като бъде направена служебна справка в общината/ училището.

Електронно само с ел. подпис ли се подава заявление?

# 594
  • София
Не се изисква никаква бележка, нито ще има забавяне на изплащане, вече даже започнаха да изплащат. Електронно може с ПИК от НАП или по мейл до Дирекцията за Социално подпомагане .

# 595
  • пустинята Гоби
Ето тук четох, че който не приложи бележка от училището, ще си получи по-късно помощта, след започване на учебната година - https://businessnovinite.bg/bg-biznes/zapochva-izplashtaneto-na- … -za-uchenici.html

"В случай че не бъде представено удостоверение от училището, сумата за първия срок ще бъде изплатена след започване на учебната година, тъй като Агенцията за социално подпомагане получава по служебен път данните за записаните за съответната учебна година ученици най-рано на 5 октомври. "

# 596
  • София
Аз казвам че в групата на моя ученик, вече си получиха доста хора сумите. Те вече какво са решили да правят не знам Wink

# 597
  • пустинята Гоби
В статията точно това пише - вече се изплащат пари, но тези без документ от училището, ще си получат парите по-късно. На който му е важна помощта, не пречи да приложи служебна бележка, че детето е записано във втори клас.

# 598
Здравейте.Във втори клас на какви тетрадки се пише,че съм забравила от баткото, а искам вече да се подготвям за учебната година?

# 599
Как се подава електронно? Бих искала да питам така.
За тетрадките - почакай да каже учителката. По различен начин работят

Общи условия

Активация на акаунт